Psikoloji · Daha fazla

Kocaeli 3 adres

Uzm. Kl.Psk. Mehmet Kara, Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü' nden mezun olmuştur. Mezun oldukdan hemen sonra İstanbul Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra yüksek lisans eğitimini tamamlayıp, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR Süpervizyon, Aile ve Çift Terapisi, Bireysel Psikoterapi Süpervizyon, MMPİ (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri), Scl-90-r,(Psikoloji Belirti Tarama Listesi), Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitimlerini tamamlamıştır.

Kocaeli Gebze’ de kendi kliniğinde danışanlarına hizmet vermektedir.

* 2023 yılında EMDR ile Yetişkin Bağlanma Sorunlarına  Odaklanmak Eğitimi' ni tamamlamıştır. EMDR Avrupa Akredite Eğitmeni ve Süpervizörü Uzm.Kln.Psk. Asena Yurtsever, Dr. Ayşe Bombacı EMDR Travma Kliniği Almanya Gezeiten Haus Schloss Eichholz EMDR Avrupa (ONAYLI) Akredite Terapist

Yetişkin (İlgili adreslerde)
Çocuk (İlgili adreslerde)

Online danışmanlık

Hacı Halil Mahallesi 1207 Sokak No : 1 A İç Kapı No : 48, Gebze, Kocaeli 41400

Mod Psikoterapi Merkezi

Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi Akyol Apt. No:36 Daire:1,, Kadıköy, İstanbul 34710

Postane Mahallesi Şafak Sokak No :7, Tuzla, İstanbul 34940

• I

Ergen terapisi sürecine başlarken açıkçası biraz kaygılıydık, ancak ilk seanstan itibaren ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Mehmet bey Hem çocuğumuza hem bize karşı son derece anlayışlı, sabırlı ve yargılamayan bir yaklaşım sergilendi. Ergenlik döneminin getirdiği duygu karmaşası, içe kapanma ve iletişim sorunları konusunda bize rehberlik edildi. Zamanla çocuğumuzun kendini daha rahat ifade ettiğini, duygularını daha iyi tanımaya başladığını ve özgüveninin arttığını gözlemledik.
    Biz ebeveynler olarak da bu süreçte nasıl destek olmamız gerektiğini, doğru iletişimin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Seanslar sadece çocuğumuz için değil, aile olarak bizim için de çok öğretici oldu. Profesyonel yaklaşımı, içten ilgisi ve güven veren tutumu sayesinde terapi süreci çok sağlıklı ilerledi. Hayat kalitemize olumlu yansıyan bu değişim için gerçekten minnettarız. Ergenlik döneminde zorlanan tüm ailelere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Ergen Terapisi  •

Kl. Psk. Mehmet Kara

Süreciniz hakkında bilgi verdiğiniz ve değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

• M

Mehmet hocam çok sakin ve güven veren bir yaklaşımı var. Konuşurken insan gerçekten rahatlıyor.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Normal Randevu  •

Kl. Psk. Mehmet Kara

Değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız ve süreç hakkındaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

Mehmet hocamla EMDR çalıştık. Açıkçası bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim. Online terapi ile ilerleyen süreci başarıyla tamamladık.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Online Terapi  •

Kl. Psk. Mehmet Kara

Sınav kaygısı yaşadığım dönemde Mehmet hocam bana gerçekten çok yardımcı oldu. İlk gittiğim günden beri çok anlayışlı davrandı ve kendimi rahatça ifade etmemi sağladı.Beraber yaptığımız nefes egzersizleri,odaklanma çalışmaları ve düşünce kontrolü etkinlikleri sayesinde artık eskisi kadar panik olmuyorum.Ayrıca nasıl daha düzenli çalışabileceğimi ve sınav anında nasıl daha sakin kalabileceğimi öğretmesi bana çok iyi geldi. Kendime olan güvenimin arttığını hissediyorum ve sınava daha rahat giriyorum.Bana sadece sınavlarla değil,duygularımla da nasıl başa çıkabileceğimi öğretti. Bu yüzden minnettarım çünkü kendime daha çok inanıyorum ve bunun büyük kısmı Mehmet hocam sayesin de…

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri  •

• N

EMDR metodunu duyduktan sonra Mehmet bey ile tanıştık. Her seans sonrası kendimi daha iyi hissediyorum. Bir seansımıza panik atak sebebiyle karın ve mide ağrılarım ile gittim ofisinden ayrılırken ne midem de ve karnımda bir ağrı hissetmiyordum. Emdr metodunu ve Mehmet beyi mutlaka deneyimlemelisiniz. Panik atak ve anksiyete sürecimi neredeyse tamamen bitirme noktalarındayız.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi EMDR Terapi  •

Değerli görüşlerinizi ve deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bolca önyargı ile başladığım ve aslında çok önceden danışmam gerektiğini bu geldiğim yerden bildiriyorum.
    Mehmet hocamın oldukça ilgili tavırları ve hoş sohbeti ile baya ilerleme kaydettik gerek seyansları gerek emdr tedavisi ile kendimi eskisinden çok daha iyi hissediyorum sayesinde sorunlarımla baş etme şeklimde olan değişikliklerle artık geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyorum ve sayesinde farkındalıklarım daha fazla arttı kendisine güler yüzü ve bana kattıkları için çok minnettarım. yolculuğumuzun uzun süre devam etmesini diliyorum. İnsan bazen gözünün önünü göremiyor . Kendime olan saygım ve özgüvenim dahada arttı. katkılarınızdan dolayı

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu  •

Kl. Psk. Mehmet Kara

Kıymetli çabalarınızın sonucunda, şu an bulunduğunuz yerden hayatı deneyimliyorsunuz. Farkındalıklarınızın yaşamınızı daha da doyumlu kılmasını diliyorum. Teşekkür ederim.

Mehmet Bey çözüm odaklı çalışan bir psikolog. Terapi öncesinde belirlediğim hedeflerime ulaştım ve terapi sürecinden gayet memnun kaldım.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Randevu  •

• K

Bizim 3 yıl arayla 2 kez bebeğimiz vefat etti. Ardından yaşadığım panik atak ve anksiyete şikayetlerimden dolayı Mehmet Bey'le görüşmeye başladım. DoktorTakvimi'ndeki güzel yorumlar sayesinde kendisine ulaştım. Kendisini tanıyınca bu olumlu görüşlerin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu gördüm. Seanslarımızda EMDR ile yas sürecine çalıştık. Gözümün önünden gitmeyen kötü anılar üzerinde çalışarak etkilenmeyi azalttı. Her durumu çok kötü odaklı düşünüyordum, hayatta güzel olan durumları da kaçırıyordum. Terapi hayatımdaki güzel durumları fark etmemi sağladı. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.

•  •

• C

Mehmet beyle ile 3 aya yakın Çift terapisi gerçekleştirdik. Bazı farkındalıklar kazanmamızı karşılıklı olarak sağladı. Terapi sürecimiz boyunca, sıcak ve anlayışlı yaklaşımıyla ailemizin sorunlarını çözme yolunda bize büyük bir rehberlik etti. Profesyonel bilgisi ve derin empati yeteneği sayesinde, kendimizi güvende hissederek duygularımızı paylaşabildik. Her seans, yeni bakış açıları kazanmamıza ve ilişkilerimizi güçlendirmemize yardımcı oldu. Terapistimizin desteğiyle aile olarak daha sağlıklı bir iletişim geliştirdik ve zorlu dönemlerde birbirimize nasıl daha iyi destek olabileceğimizi öğrendik.

• Klinik Psikolog Mehmet Kara Psikoloji Danışmanlık Merkezi Aile Terapisi  •

• M

Mehmet beyden Yaklaşık bir sene EMDR terapisi almıştım.Biraz zaman geçtikten sonra üstesinden gelemediğim bir konu için tekrar terapiye başladık.İlk başta işe yarayacağına dair hiç inancım yoktu.Terapi seanslarını gerçekleştirdikçe bendeki etkilerine çok şaşırdım.Üstesinden gelemediğim konular tek tek halloluyordu.Kendisi o kadar samimi bir kişi ki paylaştıklarım için hiç çekincem olmadı.Beni yargılamadan dinlemesı,motivasyonum olmadığında motive etmesi de bu düşüncemi kuvvetlendirdi ve kendime güvenmemi sağladı.Başardıklarımızı görünce hayatımda iyi ki dediğim ve kendime yaptığım en büyük iyilik olarak adlandırdım bu görüşmelerimizi.İçinden çıkamadığı durumda olan,bir arayışta olan herkesi tekrar tekrar yönlendireceğim kişidir kendisi.Deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki en önemlisi bunun bir süreç olduğunu bilmek,sabretmek ve geri kalanı Mehmet beye bırakmak.Kendimi değerli hissetmemi ve sevmemi sağlayan Mehmet beye destekleri ve emekleri için minnettarım.

• Online Danışmanlık EMDR Terapi  •