Merhaba, ben Psikolog Merve İnce. Lisans eğitimimi Ankara Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayarak psikolog unvanını aldım. Eğitim hayatım boyunca ve sonrasında, ruh sağlığı alanında bilimsel temele dayalı bilgi ve uygulamaları merkeze alan bir mesleki yaklaşım benimsedim.

Lisans sürecimde Gazi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği ile Özel Boylam Hastanesi AMATEM ve Psikiyatri Kliniği başta olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında staj yaparak klinik gözlem, psikopatolojik değerlendirme ve vaka formülasyonu alanlarında deneyim kazandım. Bu süreç, farklı psikiyatrik tanı gruplarını tanıma ve çok yönlü değerlendirme becerilerimi geliştirme açısından önemli bir temel oluşturdu.

Mezuniyetimin ardından, kanıta dayalı psikoterapi yaklaşımlarında yetkinliğimi artırmak amacıyla mesleki eğitimlerime devam ettim. Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Doç. Dr. Itır Tarı Cömert’ten Çözüm Odaklı Terapi eğitimi aldım. Ayrıca Yetişkin ve Çocuk Psikolojik Değerlendirme Testleri eğitimlerini tamamlayarak psikometrik değerlendirme alanında yetkinlik kazandım. Buna ek olarak Bütüncül Psikoterapi Enstitüsü bünyesinde Uz. Dr. Tahir Özakkaş tarafından verilen 4 yıllık Bütüncül Psikoterapi eğitimine devam etmekteyim. Bu eğitim kapsamında, farklı psikoterapi ekollerini bütüncül bir çerçevede değerlendirme ve klinik uygulamaya entegre etme becerilerimi geliştirmekteyim.

Çalışmalarımda yetişkin ve ergen danışanlarla bireysel terapi süreçleri yürütmekteyim. Terapi sürecini, danışanlarımın bireysel ihtiyaçları, kişilik özellikleri ve yaşam bağlamlarını dikkate alarak yapılandırıyor; bilimsel geçerliliği kanıtlanmış yöntemleri eklektik bir çerçevede kullanıyorum. Hedefim, danışanlarımın içgörü kazanmalarını, baş etme ve problem çözme becerilerini güçlendirmelerini ve yaşam işlevselliklerini artırmalarını desteklemektir.

Yetişkinlerle Çalışma Alanlarım

• Kaygı Bozuklukları (Panik Atak, Agorafobi, Sosyal Kaygı, Yaygın Kaygı Bozukluğu)

• Travma Sonrası Stres Bozukluğu

• Obsesif Kompulsif Bozukluk

• Depresyon

• Yeme Bozuklukları

• Kişilik örüntüleri ve kişilerarası ilişki sorunları

Ergenlerle Çalışma Alanlarım

• Ergenlik dönemi duygusal ve davranışsal sorunları

• Kaygı bozuklukları ve sınav kaygısı

• Depresyon ve duygudurum sorunları

• Davranım problemleri

• Öfke yönetimi

• Uyku sorunları

• Yeme bozuklukları

• İnternet ve teknoloji bağımlılığı

• Travma sonrası stres belirtileri

• Sınır koyma ve problem çözme becerileri

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Alacaatlı Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No: 128 İnfo İncek Kat : 12 Daire No : 51, Ankara

Psk. Merve İnce

Alacaatlı Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No: 128 İnfo İncek Kat : 12 Daire No : 51, Çankaya, Ankara 06810

• D

İlk görüşmeden itibaren kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim. Yaklaşımı çok sakin, yargılamadan dinleyen ve gerçekten karşısındaki kişiye değer veren biri. Süreç boyunca kendimi daha iyi tanımama ve farkındalık kazanmama çok yardımcı oldu. İyi ki yollarımız kesişmiş. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• Psk. Merve İnce Bireysel Terapi  •

Merve Hocamla seans geçirmeden önce anksiyete hastalığının, hayatımın bir parçası hatta kalıcı bir parçası olarak görmekteydim. Fakat kendisi gerçekten bir uzman. Şaşırıyorum. İki gün öncesine kadar uyku sorunlarım vardı, eziyet olan ruhanî sıkıntılarım; ama şuan bütün yüklerimden arınmış gibiyim. Ve gerçekten günümüz rahatsızlığı olan anksiyete hastalarına önerim Merve Hocamla tanışmalısınız

• Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu  •

• G

Merve Hanım'a Doktor Takvimi'nden ulaştım. Kişisel sebeplerden ötürü başvurmak istedim. Süreç gayet güzeldi, Merve Hanım ilgili ve sıcak kanlı davrandı. Çevreme tavsiye ederim.

•  •

• T

Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştim; çok uzun bir süredir psikolojik bir buhrandaydım, evden çıkmıyordum, asosyal ve içe kapanmıştım. Merve hocam sayesinde şu anda kendimin farkına vardım ve kendim için bir yol çizmeye başladım. Çizdiğim yolda bazen tökezledim; Merve hocam her zaman ışık tuttu. İyi ki tanımışım, iyi ki yollarımız kesişmiş.

•  •

Eşimle başladığımız bu süreç bizim için çpk kıymetliydi. Konuşmadığımız, hep ertelenen şeyleri sakin ve güvenli bir ortamda ele almak harika bir deneyim. Merve hocamın taraf tutmadan dengeyi bulabilmesi ve ilişkimize başka bir yerden bakmayı öğretmesi bizim için çok kıymetli. Daha yolumuz var fakat şimdiden Merve hocama minnettarız.

• Psk. Merve İnce Çocuk ve Ergen Psikolojisi  •

• G

İlgili yaklaşımı ve sakinliğiyle çok profesyonel, gerçekten dönüştüren ve beni besleyen bir süreç oldu. Doğru zamanda doğru yerdeydim :)

• Psk. Merve İnce Psikoterapi  •

• Y

Merve hocamla 1 ay gibi bir süredir psikolojik danışmanlık sürecindeyiz psikolojik danışmanlık almak için araştırırken kendisini buldum ve bu süreçte hayata dair olan tüm endişelerimi , kaygılarımı neredeyse yok etti diyebilirim daha çok başında olmamıza rağmen beni oldukça rahatlattı ve kendime ne kadar geç kaldığımı fark etmemi sağladı umarım terapinin devamında da tüm sorunlarımdan kurtulmuş bir şekilde sürecimi sonlandırırız Merve hocam terapiye olan ön yargımı kırdı

• Psk. Merve İnce Bireysel Terapi  •

• H

Merve Hocam ile terapi sürecimiz devam ediyor, iyi ki tanımışım onu. Kendi bulmama ve yaşadığım zor süreç ve bağımlılıklarımdan kurtulmamda desteği çok büyük oldu.

• Psk. Merve İnce Psikoloji Randevusu  •

Merve hocamdan bir buçuk yıl önce terapi almaya başladım. Bu süreç boyunca profesyonelliği ve yönlendirmeleri sayesinde çok fazla yol katettim. Sağlık sorunları ve ameliyat korkusu sebebiyle çıktığım bu yolculukta kendimi keşfetmeme yardımcı oldu, hayata daha farklı bir pencereden bakabilmemi sağladı. İyi ki yollarımız kesişmiş iyi kiii

• Psk. Merve İnce Psikoloji Randevusu  •

Ben aşırı memnunum mesleğim gereği mobing yüzünden gittim ama sonrasında yavaş yavaş tüm konular hayatımdaki insanları ele aldık o kadar farketti ki geçen sene ki benle şuanki ben çok farklı.Sürekli iyi olursam beni severler kötü düşünmezler diye düşünüp aynı zamanda aile sorunları ile o kadar çok uğraşmışım ki kendimi görmemişim sesimi duymamışım o yüzden herkese tavsiye ediyorum.

• Psk. Merve İnce Randevu  •