Uzman Klinik Psikolog Merve Eraslan Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünü burslu olarak kazanmış ve bölümü "Onur Derecesi" ile tamamlamıştır. Akademik hayatına Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde uzmanlık alarak devam etmiştir. Uzmanlık Tezini "Erken Dönem Uyumsuz Şemalar ve Duygu Düzenleme Güçlüğü ile Beden İmgesi Başa Çıkma Stratejileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" adlı tezi ile tamamlamıştır. Yüksek Lisans Tezi ile EABCT-2023 Kongresine kabul almıştır. Master eğitimi sürecinde, Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi eğitimleri ve süpervizyonları almıştır. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde klinik stajını tamamlamıştır. 2023, 6 Şubat Depreminde Ahbap Derneği ile depremzedeler için gönüllü psikoterapi seansları düzenlemiştir. Şema Terapi Derneği üyesi olarak, şema terapi süpervizyonları ve eğitmlerine katılmaya devam etmektedir. Yüz yüze ve online psikoterapi seansları vermektedir. Aldığı Kurs ve Sertifkalar Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi - Albert Ellis Enstitüsü Wisc-R Zeka Test Eğitimi - Denge Psikoloji Akıl ve Zeka Oyunları Uygulayıcısı- Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu 20.Uluslararası Psikoloji ve Rehberlik Sempozyumu - Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B) Şema Terapi - Dr. Bahar Köse (Devam Etmekte)
- Depresyon ,
- Stres ,
- Aile İçi İletişim Sorunları ,
- Sosyal Fobi ,
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu ,
Atatürk, Tunaboyu Sokağı Tuna Apartmanı No.1/D11 Kat 2, Ümraniye, İstanbul 34764
Zorlu Center Koru Sokağı R3 Blok No:42, Beşiktaş, İstanbul 34330
Zuhurat baba mah. incir cad. No:17 Daire 23 Meydan Plaza, espresso lab üzeri, Bakırköy, İstanbul 34147
Şahinbey Caddesi, ŞAHİNBEY CAD., Çekmeköy, İstanbul 34782
Şahinbey Caddesi, İstanbul
Çekmeköy Danışmanlık Merkezi
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
d.....
Terapiyle ilgili çekincelerim vardı ama ilk görüşmeden itibaren kendimi inanılmaz rahat hissettim. Özellikle stresle başa çıkma ve kendimi ifade etme konusunda fark edilir bir ilerleme kaydettim. Seanslar çok verimli geçiyor, her görüşmeden sonra kendimle ilgili farkındalık kazandığımı hissediyorum. Alanında gerçekten yetkin, empatik ve güven veren bir psikolog. Kesinlikle gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
• başka bir yer • Diğer •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
Kendimizi güvende hissettiğimizde, yaralarımızı açmak ve onları iyileştirmek için daha cesur oluruz. Yaralarımız iyileştikçe hayatımızda açtığımız bu alan zorlu duygularla baş etmeyi bir saat de olsa bıraktığımız ve dinlendiğimiz bir yere dönüşür. Umarım beraber bu alanı önce terapide ve sonra kendi içinizde oluşturmayı başarırız. Sevgiler D...
d.....
Merve Hanımla arkadaşımın önerisi üzerine görüşmeye başladım. Hayatımda çok ikilemde olduğum bir dönemde bana yardım etti. Şimdilerde şema terapi üzerine çalışıyoruz ve kendisinden çok memnunum. Şema terapi düşünen herkese önereceğim, anlayışlı ve samimi bir psikolog.
• Online Danışmanlık Hamidiye mah. Fidan sok. No 1 Çekmeköy/ İstanbul • Şema Terapi •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
ikilemde kaldığımız duygusal durumlar hayatta hepimizin başına zaman zaman gelebilir. Aslında bu ikilemlerin ortaya çıkış sebebi önümüzde açılan seçeneklerin çokluğu değil, henüz kendimizle yeterince yakından kuramadığımız bağdan kaynaklanır. Kişi kendi iç sesini ve dış dünyanın kendisinden beklediği sesi birbirinden ayırmaya başladığında gerçek kendi ile karşılaşır ve tanışır. Artık tam olarak neyi istediğimizi ve neyi istemediğimizi tanımlayabildiğimizde önümüzdeki seçeneklerin o kadar da flu olmadığını netleştiğini fark ederiz. Terapi kendini tanıma kendiyle dost olma serüvenidir başka bir deyişle. Sevgili danışanım D.. ile başlayan bu serüven Şema Terapi ile daha güvenilir oluyor. Sevgiler...
K
kı...
Merve hanımla oğlumun LGS sürecinde tanışma şansını yakaladık. Beni ve oğlumu sanki daha önceden tanıyormuş gibi sıcak bir karşılama yaptı. Oğlumun sınavla ilgili yüksek kaygısı vardı. Daha ilk görüşmemizde etkilerini görmeye başladık. Kaygıları azaldı, sınava rahat bir şekilde girdi. Ses tonunun yumuşaklığı, nezaketi ve sevecen tavrı oğlum üzerinde çok etkili oldu. Kesinlikle işinde çok uzman bir psikolog olduğunu düşünüyorum.
• Yol Psikoloji • Bireysel Terapi •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
LGS ve YKS gibi sınav seneleri çocuklarımızın üzerinde maalesef kritik yaş dönemlerinin de etkisiyle çok fazla strese ve hasara yol açabiliyor. Böyle önemli bir senede çocuklarımız için dershane, dersler, deneme kulüpleri derken yapılacak iş yükünü arttırıyoruz. Sınav sistemi için tüm bunlar tabiki önemli ama ülkemizde yapılan bu sınavların aslında bir seçme sınavı olduğunu ve çocuklarımızda sadece bilgiyi değil, sınav anındaki bilgilerini, duygularını sağlıklı bir şekilde organize ederek uygulamaya dönüştürme becerilerini de ölçtüğünü hatırlatmak isterim. Danışanım ile sınav sürecinde duygularımıza ve stresimize yenik düşmeden nasıl daha motive bir çalışma yılı geçirebileceği üzerine haftalık yüz yüze seanslar yaptık. Sınava yakın, sınav anında nefes ve rahatlama egzersizleri, dikkati toplama ve zamanı iyi kullanabilme üzerine çalışmalar yaptık. Bu süreçte ebeveynlerin çocuklarının sadece akademik başarısı ile değil ruh sağlığı ve psikolojik esnekliği ile de ilgilenmeleri çok kıymetli. Sevgiler...
Ö
ö....
Merve Hanım'la bir tanıdığımızın tavsiyesi üzerine tanıştık. Samimi, sıcakkanlı ve güleryüzüyle, ilk defa değil de sanki kendisini daha önceden de tanıyormuşum gibi bir izlenim bıraktı bende Merve Hanım.Yaşadığım sıkıntıları onun desteği ve yardımıyla geride bıraktım ve kendi benliğimin farkına vardım. O yüzden minnettarım kendisine.Kesinlikle tavsiye ediyorum, başarılarının devamını diliyorum
i̇....
Gayet iyi, memnun kaldım. Şikayetten dolayı bırakmadım, gayet memnun kaldım. Anlayışlı, yol gösteren, tecrübeli bir ekip. Merve Hanım'la 5-6 seans görüşme sağladım. Hepsi farklı farklı güzel bir şekilde gitti. Danışan gibi değil de arkadaş, dost gibi görüşme sağladık. Yol gösterdiği bütün durumlarda değişim olduğunu gördüm. Aldığım danışmanlık hizmetinden memnun kaldım.
Y
y.....
Merve Hanım'dan memnunum ve herkese tavsiye ederim. Kendisi sıcakkanlı, samimi bir uzman. Araştırma üzerine kendisiyle görüşme sağladım. 3 ay danışmanlık hizmeti aldım ve sürecime devam ediyorum. İlk başlarda üzgün, sinirli oluyordum ama daha da gittikçe rahatlama hissi geliyor. En azından giderken tedirgin olmuyorsun. İlk gittiğimdeki tedirginlik, acaba mı hislerim oluyordu ve ayaklarım geri geri gidiyordu. Denetlenmiş, gözlemlenmiş oluyordum ama sonrasında Merve Hanım'ın samimiyeti, içtenliği, yargılamayacak şekilde oluşuyla beraber adım adım ilerledim. Artık kendim gitmek istiyorum. Seansım gelse de gitsem diyorum.
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
terapiye yeni başlayanlar için terapi bilinmeyen bir yer, bir eylem olduğundan kaygı uyandırır. insan nasıl ki bir rahatsızlığı için hastaneye gittiğinde yapılacak operasyonlar için endişe duyarsa terapiye başlayanlar da bu endişeye kapılabilirler. terapistle kurulan güvenli bağ sonrası için rahatlama, zihinsel süreçlerini düzenleme ve hayatını ve davranışlarını analiz ederek planlama yeri haline gelir.
e...
Uzm. Kl. Psk. Merve Hanıma tavsiye üzerine ulaştım. Depresyon sebebiyle başvurdum. Oldukça memnunum.
Çevreme sıklıkla tavsiye ediyorum.• • •
fe...
Merve hanım çok sıkıntılı bir sürecimde acil olduğu için bana aynı gün randevu ayırdı. İlk seansımızdan beri kendisine o kadar yakın hissettim ki, seansları iple çeker oldum. Seanslardaki empatik yaklaşımı, ilgiyle dinlemesi, verdiği egzersiz ödevler, kitap önerileri ile çok kapsamlı ve kaliteli bir terapi süreci sunuyor :) içinden çıkılmaz sandığım düşüncelerimi kah gülerek kah ağlayarak çözümlüyoruz. Bir insanın terapi alarak kendine yaptığı yatırım Merve hoca sayesinde iyi ki dedirttiriyor. Kalite kesinlikle tesadüf değil, çok donanımlı ve güleryüzlü. İyi ki varsınız herkese gönülden tavsiye ediyorum
• Yol Psikoloji • Şema Terapi •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
Fe... hanımla başlayan terapi sürecimiz hala devam etmektedir. Size bu yakınlığı ve güven duygusunu sanıyorumki terapi sürecinde aramızda oluşan kuvvetli bağ vermektedir. danışanlarıma iyi gelen bağların varlığını öğrenmek mutluluk verici. Fe... hanım terapi sürecine başladığında kendini tanımak, hayatını yoluna koymak adına o kadar karalıydı ki sadece gideceği yolda onu dinleyerek yanında var olmam yetiyor.
el...l
Kızımın sınava 2 ay kala sınav kaygısı olabileceğini öğrendik ne yapacağımızı bilemez halde doktor araştırmaya başladım
Hastanelerdeki bütün doktorların muayeneleri ileri tarihlere kadar doluydu
Tesadüf doktor takvimine girdim ki ilk defa doktor takvimini kullandımbi kaç doktoru yorumları okurken merve hanımın sayfasına geldim birden direk randevu oluşturdum (bunların hepsi Allahın yardımıyla bence) hemen aradı beni merve hanım şikayetimizle ilgili ön bilgilendirme yaptık . Sonrasında ilk seans telaşımız korkularımız, gayet sakin çözüm odaklı çok memnun kaldık ilk seansta
Sonrasında tabi kaygıları sınavla kalmadı kızımla çok iyi iletişim kurdu çok rahatlıyorum anne dedi
Gözle görülür değişiklikler oldu kızımda
Gitmek istiyorum anne dedi hep tabiki tedavi sürecimiz devam ediyor
Gençlerle bazen değil genelde aynı dili konuşamıyoruz her bireyin destek almaya ihtiyacı var bu gözle bakmazdım olaylara bakış açım bile değişti böyle bir sorunlarınız varsa Merve hanıma gözü kapalı gidin• Yol Psikoloji • Randevu •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
öğrencilerde sınav kaygısı çokça aşina olunan ama maalesef tam olarak bilinmeyen bir durumdur. Klinik olarak bilinmekten kastımız, görünür nedenin tek neden olmama sınav sürecinde çıkan kaygının öğrencinin karakterindeki kaygılı kişiliğin semptomu olarak okunmasıdır. Çocuğunuz sınav için kaygılanıyorsa, aşamayacağını düşündüğü durumlarda kaygıya kapılan bir kişiliğe sahip olabilir. Kaygılı davranışlarla karakterize bu halin önceden tespiti ve tedavisi kişiliğini oluşturma sürecinde onun için daha sağlıklı olacaktır.
s ...d
İnsanın kendi duyguları üzerine düşünürken kaybolması veya bir ''mod''da takılı kalması çok olağan bir şeymiş. Birisinin sizi anlamaya uğraşması, sizin doğrularınıza ve yanlışlarınıza açık olması, sizin dilinizle meşgul olup sonunda sizi size sizin dilinizle anlatabilmesi en takdir edilesi ve kıymeti bilinesi bir şeymiş.
Terapi uzun, yorucu ve zevkli bir yolculuk. Kaçındığım, göremediğim şeylerin gün yüzüne çıktığı, irdelendiği ve sonra da paketlenip güzelce yerine konulduğu oldu. Bir şeyleri kafasında rayına oturtmak ihtiyacı duyan, huzursuzluk çeken herkese Merve Hanım'ı tavsiye ederim.• başka bir yer • Diğer •
Uzm. Kl. Psk. Merve Eraslan
Zihnin karmaşası, düşünce ve duygularımızı etkiliyor. Bu etki bedende dile gelip bizleri hasta edebiliyor. Kişi kendini çoğu zaman çıkmaz da hissedebilir oysaki tek ihtiyacı olan etrafı düzenlerken birinin ona ışık tutmasıdır. Terapist olarak size ışık tutabildiysem ne mutlu bana!
Merve Eraslan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Eraslan, Psikoloji. Size Merve Eraslan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT), Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme, Beck Depresyon Ölçeği, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bireysel Terapi, Cinsel Terapi, Cinsel Terapi Danışmanlığı, Davranış Bozuklukları, Destekleyici Psikoterapi.
Merve Eraslan adresi nerede?Merve Eraslan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk, Tunaboyu Sokağı Tuna Apartmanı No.1/D11 Kat 2 İstanbul
- Zorlu Center Koru Sokağı R3 Blok No:42 İstanbul
- Zuhurat baba mah. incir cad. No:17 Daire 23 Meydan Plaza İstanbul
- Şahinbey Caddesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Eraslan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Eraslan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Eraslan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Eraslan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Merve Eraslan hangi dilleri konuşuyor?Merve Eraslan ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Merve Eraslan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Eraslan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Eraslan hakkında ne düşünüyor?Toplam 19 hasta / danışan, Merve Eraslan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.