Psikoloji · Daha fazla uzmanliklar hakkinda

Ankara 1 adres

0850 333 0388 Ücret öğren

Hakkımda

Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Mesleki çalışmalarımı çocuk, ergen ve yetişkinlerle sürdürmekteyim.

Psikolojik danışmanlık sürecinde ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yaklaşımından yararlanıyorum. BDT çerçevesinde danışanın yaşadığı güçlükleri düşünce, duygu ve davranış örüntüleriyle birlikte ele almayı; işlevsel olmayan düşüncelerin fark edilmesini ve günlük yaşamda kullanılabilecek daha işlevsel baş etme becerilerinin geliştirilmesini önemsiyorum.

Yetişkin danışanlarla gerçekleştirdiğim bireysel görüşmelerde; anksiyete (kaygı), panik atak ve panik belirtileri, yaygın kaygı, sosyal kaygı, fobiler, depresif duygu durum, yoğun stres ve stresle baş etme, öfke ve duygu düzenleme güçlükleri, öz güven ve öz değer sorunları, ilişki ve iletişim problemleri, sınır koyma güçlükleri, ayrılık süreçleri, yaşam değişikliklerine uyum, yoğun ve tekrarlayıcı olumsuz düşünceler, erteleme ve motivasyon güçlükleri gibi alanlarda çalışıyorum.

Çocuk ve ergenlerle yürüttüğüm çalışmalarda ise kaygı ve korkular, duygu düzenleme güçlükleri, öfke ve davranış problemleri, öz güven, akran ilişkileri, sosyal beceriler, okul uyumu ve ebeveyn-çocuk iletişimi gibi alanlara odaklanıyorum. Çocuğun veya ergenin ihtiyacı doğrultusunda sürece ebeveyn görüşmelerini de dahil ediyorum.

Mesleki gelişimim kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi ve MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) Uygulayıcı eğitimlerini tamamladım. Lisans eğitimim süresince Denizli Adliyesi Aile Mahkemesi, Pozitif Psikoloji Enstitüsü ve çeşitli kliniklerde gerçekleştirdiğim stajlarla farklı çalışma alanlarını gözlemleme ve mesleki deneyim kazanma fırsatı buldum. Pedagojik formasyon eğitimim kapsamında ise çocuk ve ergenlerle okul ortamında çalışma deneyimi edindim.

Danışmanlık sürecini yalnızca yaşanan güçlüklerin azalmasına yönelik bir süreç olarak değil; kişinin kendisini, düşüncelerini, duygularını ve davranış örüntülerini daha yakından tanıyabileceği, kendi kaynaklarını fark edebileceği ve yaşamında sürdürülebilir beceriler geliştirebileceği bir süreç olarak ele alıyorum.

Her danışanın yaşam öyküsünün, ihtiyaçlarının ve sürece getirdiği konuların kendine özgü olduğuna inanıyorum. Bu nedenle görüşmelerimde güvenli, yargılayıcı olmayan, bilimsel temelli ve iş birliğine dayalı bir çalışma ortamı oluşturmayı önemsiyorum.

Yetişkin

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Hatice Selin Demirci adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle