Kl. Psk.
Psikoloji
Daha fazla
uzmanliklar hakkinda
Ankara 1 adres
Ben Klinik Psikolog Rana Beyza Çayırlı, EMDR Avrupa Derneği tarafından akredite edilmiş, uluslarası alanda ünvanı onaylanan bir EMDR Avrupa Akredite Terapistim. Tam burslu olarak dereceyle yerleştiğim Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yüksek Onur derecesi ile birincilikle mezun oldum. Lisans sonrasında başarım dolayısıyla Hollanda’da Leiden University’den Klinik Psikoloji programından kabul aldım ve yalnızca başarılı öğrencilere verilen uluslararası Leiden University Excellence Scholarship’i kazandım, ancak pandemi koşulları sebebiyle eğitimime erteleme verildi. Ardından, Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Programı'na kabul alarak eğitimimi yüksek onur derecesi ile tamamladım ve şu anda Klinik Psikolog olarak kariyer hayatıma devam etmekteyim.
Şu anda, Neorama İş Merkezi'nde kurucusu olduğum, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış kliniğimde 5 yıldır aktif şekilde seanslarıma devam etmekteyim. Davranış Bilimleri Enstitüsü onaylı EMDR 1. Düzey ve 2.Düzey eğitimi, Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı bünyesinde 1 sene Psikodinamik Yönelimli Psikoterapi süpervizyonu eğitimi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği onaylı Bilişsel Davranışçı Psikoterapi eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, MEB onaylı Aile Danışmanlığı, Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı, Polyvagal Yaklaşımla EMDR ve MMPI Kişilik Envanteri Uygulayıcılığı ve Moxo Dikkat Testi uygulayıcılığı eğitimleri ve sertifikalarım, psikoterapistlik becerileri konusunda aldığım eğitimlerin ve uygulayıcı sertifika ve ünvanlarımın bir kısmıdır. Daha ayrıntılı eğitim geçmişime sertifikalar kısmından ulaşabilirsiniz.
Lisans ve yüksek lisans hayatımda Başkent Üniversitesi’nde ELYADAL ve Sosyal Psikoloji Laboratuvarları’nda yapmış olduğum stajın yanında, özellikle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde uzun dönem stajlarım, psikolojik danışmanlık merkezlerinde yapmış olduğum stajlarım ile birlikte kapsamlı deneyim elde ettim. Mezuniyetim sonrasında bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde Kurum Psikoloğu olarak hassas gruplarla uzun soluklu bir çalışma deneyimine sahip oldum. Türkiye’de yalnızca Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen WISC-IV (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği-IV) Uygulayıcısıyım ve şu anda 6-16 yaş arasındaki çocuklara ve ergenlere zekâ testi uygulamaktayım. Yetişkinlerle çalışırken de bazen başvurduğum, içimizdeki çocuğu anlamak adına Çocuk Testlerinin Psikopedagojik Analizi ve Çocuk Testleri uygulayıcısıyım.
Psikoloji biliminin etik ilkelerine, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yönetmeliklerine ve Türk Psikologlar Derneği'nin etik ilke ve standartlarına bağlı kalarak sürdürdüğüm mesleğimde, bilimsel temelli, danışan haklarını gözeten ve güven ilişkisini merkeze alan bir psikoterapi süreci yürütmeyi temel ilke edindim.
Süreçlerim ve çalışma disiplinim hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen benimle iletişime geçmeye çekinmeyin. Yolunuzun her zaman kendinize ve şifaya çıkması dileğimle...
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Obsesif-Kompulsif Bozukluk
- Kaygı Bozuklukları
- Depresyon
- Sınav Kaygısı
Neorama İş Merkezi, Beştepe Mahallesi, Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, No: 13/A, Ankara
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Sigarayı Bırakmak
Stres Yönetimi
Stroop Test
WISC-4 Zeka Testi
WISC-IV Zeka Testi
Yas Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı
Neorama İş Merkezi, Beştepe Mahallesi, Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, No: 13/A, Yenimahalle, Ankara 06510
Ödeme yöntemleri
- Bu adreste kabul edilen sigortalar
- Nakit
- Banka Havalesi
Ödeme yöntemleri
- Banka Havalesi
Kabul edilen sigortalar
Türkiye Sigorta
Görüşler
Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen
- Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
- Detaylı açıklamalar
- Dakiklik
Psikoloğa güvenemeyen bir insanım normalde ama Rana hanım hakikaten beni çok iyi anladı ve zorlandığım konuları kendisiyle aştım çok memnunum.
Z
z.....
Her şeyi eksiksiz yapmaya çalışmanın beni ne kadar tükettiğini fark etmeden uzun süre yaşamışım. İşimde, ilişkilerimde ve hatta dinlenirken bile kendime sürekli yeni sorumluluklar çıkarıyordum. Rana Hanım’la başladığımız süreçte ilk defa kendime karşı ne kadar sert olduğumu fark ettim. Seanslarda mükemmeliyetçiliğimin ve kendime yüklediğim beklentilerin altında aslında nelerin olduğunu anlamaya başladım. Artık her şeyi kontrol etmek veya herkese yetişmek zorunda olmadığımı biliyorum. Kendime karşı daha anlayışlı olmayı öğrenmek hayatımda tahmin ettiğimden çok daha büyük bir değişiklik yarattı.
Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.
Geçmişte yaşadığım bazı olayları geride bıraktığımı düşünüyordum ama aslında bugün verdiğim birçok tepkinin hâlâ o yaşantılarla bağlantılı olduğunu Rana Hanım’la çalışırken fark ettim. Özellikle EMDR süreci benim için terapinin en etkileyici bölümlerinden biri oldu. Uzun zamandır düşündüğümde bile yoğun duygular yaşadığım bazı anıların üzerimdeki etkisinin zamanla azaldığını fark etmek benim için çok kıymetliydi. Rana Hanım’ın sakin, güven veren ve acele ettirmeyen yaklaşımı sayesinde zorlandığım konuları bile kendimi güvende hissederek konuşabildim. Geçmişimi değiştiremiyorum ama artık geçmişimin bugünümü eskisi kadar yönetmediğini hissediyorum.
m....s
Ayrılık sonrası yaşadığım süreçte kendimi toparlayabileceğime gerçekten inanmıyordum. İlişkinin bitmesinden çok, o ilişkide neden bu kadar kendimi kaybettiğimi ve neden kopmakta bu kadar zorlandığımı anlamıyordum. Rana Hanım’la başladığımız psikoterapi sürecinde yalnızca ayrılığın yasını atlatmadım; ilişkilerdeki bağlanma biçimimi, terk edilme korkularımı ve kendi ihtiyaçlarımı nasıl geri plana attığımı fark ettim. Bugün geçmişte beni çok zorlayan durumlarda çok daha güvenli, sakin ve kendimden emin hissediyorum. İlişkilere bakışımın ve bağ kurma biçimimin bu kadar değişebileceğini hiç düşünmezdim. Bu süreç benim için bir ayrılığı atlatmaktan çok daha fazlası oldu.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
Y
y.....
Rana Hanım’ın en sevdiğim taraflarından biri, kendimi hiç yargılanmadan ve gerçekten anlaşılmış hissetmem. Seanslarımız bana yalnızca sorunlarımı çözmeyi değil, kendime çok farklı bir yerden bakmayı da öğretti. Çevremdeki herkese psikoterapiyi tavsiye etmemi sağlayan bir süreç oldu.
em...e
Rana Hocamın EMDR alanındaki uzmanlığı ve yaklaşımı sayesinde kendimle ilgili önemli ilerlemeler kaydettim. Bu alanda destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
i....a
Kalabalıkların içinde bile kendimi çok yalnız hissettiğim bir dönemde Rana Hanım’a başvurdum. Kimse beni gerçekten anlamıyormuş gibi geliyor, hissettiklerimi paylaşmaktan kaçınıyordum. Terapiye başladığımda bunun sadece yalnızlık olmadığını; kendimle ve geçmişimle kurduğum ilişkinin de bunda büyük payı olduğunu fark ettim. Rana Hanım sayesinde ilk kez gerçekten dinlendiğimi ve yargılanmadan kabul edildiğimi hissettim. Seanslar ilerledikçe yalnızlık hissim hafifledi, insanlarla daha sağlıklı bağlar kurmaya başladım. En önemlisi de artık kendimle baş başa kaldığımda eskisi kadar boşluk hissetmiyorum. Kendime daha yakın, daha şefkatli ve daha güvende hissediyorum. Rana Hanım’ın samimi, sabırlı ve güven veren yaklaşımı bu yolculukta benim için çok kıymetliydi. İyi ki kendisinden destek almaya karar vermişim.
• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
a....t
Uzun zamandır kendimi sürekli yetersiz hissediyor, ne yaparsam yapayım yeterince iyi olmadığımı düşünüyordum. En küçük hata bile günlerce kendimi suçlamama neden oluyordu. Rana Hanım’la çalışmaya başladıktan sonra bu iç sesin bana ait olmadığını, yıllardır taşıdığım bazı deneyimlerden beslendiğini fark ettim. Seanslarda kendimi ilk günden itibaren güvende hissettim. Zamanla kendime bakışım değişti; artık hatalarımı büyütmek yerine kendime daha anlayışlı yaklaşabiliyorum. Hayattan aldığım keyif arttı, ilişkilerimde daha rahat hissediyorum. Rana Hanım’ın samimi, kapsayıcı ve güven veren yaklaşımı bu süreci benim için çok kıymetli hale getirdi.
• Online Danışmanlık • Psikoloji Randevusu •
Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.
Rana Hanım’a ilk geldiğimde sürekli insanları memnun etmeye çalışıyor, “hayır” diyemediğim için kendimi tüketiyordum. Herkesi mutlu etmeye çalışırken en çok kendimi ihmal ettiğimi terapi sürecinde fark ettim. Seanslarda sadece bugünkü sorunları konuşmadık; bu davranışın çocukluğumdan gelen köklerini de birlikte anlamaya başladık. EMDR çalışmalarıyla birlikte suçluluk duygum belirgin şekilde azaldı. Artık sınırlar koyabiliyor, birilerine “hayır” dediğimde eskisi kadar kötü hissetmiyorum. Kendimi ilk kez bu kadar güçlü ve özgür hissediyorum. Rana Hanım’ın sakinliği, yargılamayan yaklaşımı ve profesyonelliği sayesinde bu değişimin mümkün olduğuna inanıyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş.
s....s
Terapi sürecime başladığımdan beri kendimi çok daha güvende ve anlaşılmış hissediyorum. Yargılanmadan dinlenebildiğimi ve gerçekten anlaşıldığımı hissetmek benim için çok kıymetli oldu. Seanslarda kendimi rahatça ifade edebiliyor, en hassas konuları bile çekinmeden paylaşabiliyorum. Bu güvenli alan, iyileşme sürecimin önemli bir parçası haline geldi. Profesyonelliği, empatisi ve yaklaşımı sayesinde kendimle ilgili farkındalığım arttı, zorluklarla daha sağlıklı bir şekilde baş etmeyi öğreniyorum. İyi ki bu yolculukta bana eşlik ediyor.
Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.
Rana Beyza Çayırlı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rana Beyza Çayırlı, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Rana Beyza Çayırlı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Cattell 2a Zeka Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi.
Rana Beyza Çayırlı adresi nerede?Rana Beyza Çayırlı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Neorama İş Merkezi, Beştepe Mahallesi, Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, No: 13/A Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rana Beyza Çayırlı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Rana Beyza Çayırlı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Rana Beyza Çayırlı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rana Beyza Çayırlı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Rana Beyza Çayırlı hangi dilleri konuşuyor?Rana Beyza Çayırlı ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Rana Beyza Çayırlı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rana Beyza Çayırlı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Rana Beyza Çayırlı hakkında ne düşünüyor?Toplam 97 hasta / danışan, Rana Beyza Çayırlı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Rana Beyza Çayırlı hangi sigortaları kabul ediyor?Rana Beyza Çayırlı tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Türkiye Sigorta Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.