Ben Klinik Psikolog Rana Beyza Çayırlı, tam burslu olarak dereceyle yerleştiğim Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yüksek Onur derecesi ile birincilikle mezun oldum. Lisans sonrasında başarım dolayısıyla Hollanda’da Leiden University’den Klinik Psikoloji programından kabul aldım ve yalnızca başarılı öğrencilere verilen uluslararası Leiden University Excellence Scholarship’i kazandım, ancak pandemi koşulları sebebiyle eğitimime erteleme verildi. Ardından, Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Programı'na kabul alarak eğitimimi yüksek onur derecesi ile tamamladım ve şu anda Klinik Psikolog olarak kariyer hayatıma devam etmekteyim. Lisans ve yüksek lisans hayatımda Başkent Üniversitesi’nde ELYADAL ve Sosyal Psikoloji Laboratuvarları’nda yapmış olduğum stajın yanında, özellikle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde uzun dönem stajlarım, psikolojik danışmanlık merkezlerinde yapmış olduğum stajlarım ile birlikte kapsamlı deneyim elde ettim. Mezuniyetim sonrasında bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde Kurum Psikoloğu olarak hassas gruplarla uzun soluklu bir çalışma deneyimine sahip oldum. Şu anda Neorama İş Merkezi'nde kendi kliniğimde seanslarıma devam etmekteyim. Davranış Bilimleri Enstitüsü onaylı EMDR 1. Düzey ve 2.Düzey eğitimi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği onaylı Bilişsel Davranışçı Psikoterapi eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, MEB onaylı Aile Danışmanlığı, MMPI Kişilik Envanteri Uygulayıcılığı, Beier Cümle Tamamlama Testi Uygulayıcılığı'na sahibim. İleri düzey EMDR eğitiminde Avrupa Akreditasyonu sürecindeyim ve şu anda EMDR Avrupa Akrediteli Terapist olma yolunda ilerliyorum. Buna ek olarak, Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı'nda 1 sene boyunca Psikodinamik Psikoterapi Ekolü'nden süpervizyon aldım. Türkiye’de yalnızca Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen WISC-IV (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği-IV) uygulayıcı eğitimini başarıyla tamamladım ve şu anda 6-16 yaş arasındaki çocuklara ve ergenlere zekâ testi uygulamaktayım. Çocuk Testlerinin Psikopedagojik Analizi ve Çocuk Testleri Uygulayıcı Sertifikası’na sahibim.

Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı

Neorama İş Merkezi, Beştepe Mahallesi, Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, No: 13/A, Yenimahalle, Ankara

• Sigortası olan hastalar

Neorama İş Merkezi, Beştepe Mahallesi, Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, No: 13/A, Ankara

• I

Rana Hocama başvurmadan önce çok kötü bir dönemden geçiyordum. Tüm hastalıklar üst üste gelmişti ve herşeyin en kötüsünü düşünmekten kendimi alamıyordum. Yaşadığım bu problemleri de kimsenin anlayamayacağını ve en kötüsünü benim yaşadığıma inanıyordum. Rana hocama oğlumun araştırması sonucu başvurdum. Süreç içerisinde gerçekten anlaşıldığımı hissettim ve yaşadığım sorunların bakış açımdan kaynaklandığını fark ettim. Bu süreç bana çok iyi geldi, iyi ki böyle bir sürece başlamışım.

• Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı Psikoloji Randevusu  •

Rana hocanın sorunlarımıza yaklaşım tarzı ve profesyonelliği sayesinde bir çok konuda bakış açımız değişti. İyi ki onu tercih etmişiz.

• Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı Aile Danışmanlığı  •

Uzm. Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Uzun yıllar bedenimle savaşarak yaşadım. Hep daha zayıf olmalı, hep daha güzel görünmeliyim baskısıyla kendimi çok yordum. Rana Hanım sayesinde bu döngünün nereden geldiğini fark ettim. Yemekle ilişkim değişti, aynaya baktığımda artık kusurlarımı değil, kendimi görüyorum. Bana kendime yeniden şefkatle bakmayı öğretti. Bu benim için sadece psikoterapi değil, yeni bir yaşam biçimi oldu. Her şeye ama her şeye bakışım değişti. Kendimle barıştım, kadınlığımla barıştım, olduğum hali çok sevmeye başladım. Rana Hanım çok destekleyici, yetkin va şahane bir klinik psikolog

• I

Uzun zamandır nefesimin daraldığı, kalbimin sıkıştığı panik ataklarla yaşıyordum. En son doktorumun yönlendirmesi ile Rana Hanım ile tanıştım. Seanslara başladığımda ilk defa birinin beni gerçekten anladığını hissettim. Kaygılarımın arkasındaki nedenleri keşfettik, nefes alamadığım anların aslında neye işaret ettiğini öğrendim. Şimdi kendimi çok daha güvende ve güçlü hissediyorum. Hayatımda ilk kez kontrol bende gibi. Bu süreci anlamak, baş etmeyi öğrenmek, iyileşmek bana çok iyi geldi.

• B

Uzun zamandır yaşadığım şeylerin adını bile kıyamıyordum. Travmalarımı birine anlatmak bir yana, hatırlamak bile istemediğim kendimi çok kapatmış olduğum bir süreçteydim. Çevremin ısrarı ile Rana Hanım ile seanslara başladım. Daha ilk seansta çok dikkatli, çok anlayışlı dinledi beni. Umut verdi iyileşebileceğime dair, nasıl iyileştiğimizi anlattı. Sonra beraber adım adım döndük benim acı veren anılarıma. Önce bugünki semptomlarımı sonra geçmişimden bugüne taşıdıklarımı çalıştık. Psikoterapi uzun bir süreç ancak ben bu kadar etki edebileceğini düşünmezdim. Rana Hanım’da bu konuda çok başarılı ve yetkin. Ben çok memnunum

Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Rana hocayı seviyorum. Ben 11-12 yaşımdan beri terapi aldım birçok farklı kişiden ve en anlaşıldığımı hissettiğim, verim aldığım çalışmalar Rana hocayla oldu. Yine duygusal dalgalanmalar yaşıyorum ama gün sonunda kendimi kendi yörüngemde hissediyorum önceden hissedemezdim savrulur dururdum, işini iyi yapan birisi sahiden.

• Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı Psikoterapi  •

Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Herkese yetişmeye çalışırken kendimi tamamen ihmal ettiğim bir dönemdi. İş, sosyal çevre, aile derken artık sabahları yataktan kalkmak bile zor geliyordu. Rana Hanım’la yaptığımız seanslar sayesinde önce ‘durmayı’ öğrendim. Tükenmişliğimi sadece çalışmakla değil, kendi ihtiyaçlarımı görmezden gelmekle nasıl beslediğimi fark ettim. Şimdi hem üretkenim hem de kendimi tüketmiyorum. Bu dengeyi kurmak benim için bir dönüm noktasıydı. Hayatımdaki çoğu şey dengeye oturdu Rana Hanım ile seanslarımız sayesinde.

• C

Duyulmaya, anlaşılmaya çok ihtiyacım olan bir zamanda yorumlarını bakarak Rana Hanım’a gittim. Kelimelere dökemediklerimi hisseden, anlayan, bana beni anlatan biriyle çalışmak… Belki de yıllardır ilk kez bu kadar anlaşılmış hissettim. Sadece bir psikolog değil, iç sesimi tekrar duymamı sağlayan biri oldu Rana Hanım. Kendimi gösterdi, fark ettirdi. Bugünümden, bütün yaşamımdan örüntülerimi gösterdi. Sonra tek tek çalıştık, fark ettik. Şimdi sosyal ilişkilerimde daha güçlüyüm, iletişim becerim çok arttı. Yorumlarını tek tek hak eden bir klinik psikolog kendisi.

• Kl. Psk. Rana Beyza Çayırlı Online Terapi  •

Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederiz.

Çocuklukta yaşadığım bazı olaylar beni hala uykularımda yakalıyordu. Hep bastırmıştım, hiç konuşmamıştım. Rana Hanım’la EMDR sürecine başladığımızda ilk başta çok korkuyordum ama sonrasında kendimi çok güvende hissettim. Seanslarda neyin, neden tetiklendiğini anlamaya başladım. Şimdi o anıları hatırladığımda artık bedenim titremiyor. Bu hafifliği yıllardır ilk kez hissediyorum. Terapiye gelmeye cesaret edemeyenlere Rana Hanım çokça tavsiyemdir

• B

Hep çok kontrollü, müdahaleci bir anneyle büyüdüm. Yetişkinliğe adım attığımda bile üzerimde onun sesi vardı. Rana Hanım bana önce bu içselleştirilmiş sesi fark ettirdi, sonra yavaş yavaş kendi sesimi bulmamda rehberlik etti. Artık neyi kendim için istediğimi, neyi yalnızca annem mutlu olsun diye yaptığımı ayırt edebiliyorum. Bu bana büyük bir özgürlük getirdi.