Uzm. Kl. Psk. Rumeysa Durak

Psikoloji · Daha fazla

Ankara 1 adres

Psikoloji lisans eğitimimi tamamladıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimimi "Çocukluk Çağı Travması ile Kendini Susturma, Yakın İlişkilerdeki Yaşantılar ve Romantik Aşk Mitleri İlişkisi" konulu tezim ile tamamladım. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde stajyer psikolog olarak çalışma hayatıma başladım. Sonrasında İstanbul 5N1K kliniğinde Klinik Psikolog olarak görüşmelerime devam ettim. İki yıl BOTAŞ Internatıonal’da klinik psikolog olarak çalışma hayatıma psikososyal danışmanlık hizmeti vererek devam ettim.

Seanslarımda eklektik yaklaşım benimseyerek, danışanın getirdiği problem doğrultusunda Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), EMDR, Psikodinamik Psikoterapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, ve Şema Terapi uygulamaktayım.

Yetişkin
Çocuk

Online danışmanlık

Mebusevleri Mahallesi, Ayten Sokak, No: 6/4 Tandoğan, Çankaya, Ankara 06570

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• D

Rümeysa hanım; çok bilgili, danışanlarına değer veren, samimi bir psikologtur.

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Yetişkin Terapisi  •

• N

Kendimi daha iyi hissetme ve iyileşme sürecimde bana en çok yardımcı olan terapist Rümeysa Hanım oldu. Artık kendimi ve hislerimi daha iyi anlayabiliyorum. Kendisi çok samimi ve gerçekçi bir terapist.

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Bilişsel Davranışçı Terapi  •

• N

Rümeysa Hocam hem bu denli nazik hem de bir o kadar profesyonel nasıl olunur, örnek olabilecek bir insan. Uyguladığı teknikleri anlayamayabilirim ancak terapilerin ardından olaylara farklı bakış açıları ile yaklaştığımı, olaylara verdiğim/vermediğim tepkilerin daha bilinçli olduğunu farkedebildim. Üst üste yaşadığım büyük problemleri, büyük travmaları atlatmamda, kendime güvenimi tekrar kazanmamda çok yardımı oldu. Çocuklarımın ve benim birbirimizden sonra en güvendiğimiz kişidir ayrıca. Çünkü dürüst olduğunu biliyoruz.

• U

Dinleyen ve çözüm üreten bir psikolog olması sürecin tarafımdan olumlu devam etmesini sağladı

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Yetişkin Terapisi  •

• T

Uzun zamandır içinden çıkamadığım bazı duygularla boğuşuyordum ve Rumeysa Hanımla bu sürece başlamak hayatımdaki en doğru kararlardan biri oldu. Hem güven veren yaklaşımı hem de konulara derinlemesine, bilimsel bir çerçeveden bakışı sayesinde kendimi daha iyi tanımaya başladım. Yalnızca dinlemekle kalmayıp, her seferinde bilimsel açıklamalarla ve örneklerle konuları netleştirmesi benim için çok kıymetliydi. Kendimi yargılamadan anlatabildiğim nadir insanlardan biri oldu benim için. Gerçekten en içten tarafımla söylüyorum iyi ki yollarımız kesişmiş. Yoluma ışık olmuş.

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikoterapi  •

• B

Terapiye başlamak konusunda kararsız kalmıştım ancak Rümeysa Hanımla tanışmak en büyük şansım oldu. Sayesinde kısa sürede anksiyete ile mücadelemde büyük yol katettim. Benim sonuna kadar tavsiye edeceğim bir terapist.

• M

Hayatımda büyük bir dönüm noktası yaşadım ve profesyonel bir destek arayışına girdim. Rumeysa Hanım, yaşadığım zorlukları anlamam ve kişisel gelişimim için önemli adımlar atmam konusunda bana ışık tuttu. Daha fazla özgüven kazandım, daha pozitif bir bakış açısı geliştirdim ve şimdi daha dengeli bir yaşam yaşıyorum.

•  •

• H

Yaşadığım problemlere farklı bir bakış açısı geliştirmemi sağlayarak yitirmeye başladığım özgüvenimi yeniden inşa etmeme yardımcı oldu. Sıcakkanlılığı ile size kendinizi çok rahat hissettiriyor. Terapi almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Bilişsel Davranışçı Terapi  •

Rumeysa hanıma internet üzerinden ulaştım. İletişim ve ilişkisel problemlerim vardı. Kendisi önce telefondan sonrasında da seans sürecinde çok güzel ilgilendi. Kendimi açma konusunda çok rahat davranabildiğim çok iyi iletişim kurabildiğim hissettiğim bir terapist oldu. Kendisinin profesyonel tavrı duruşu konuşması tekrar gitmek istememe yani sürece devam etmek istememe çok önemli bir sebep. Memnun kaldım.

• N

Uzun yıllardır süregelen depresyonla baş etmek zorunda kaldım, ama rumeysa hanımın yardımıyla bu zorluğun üstesinden geldim. Artık daha fazla huzur ve denge bulabiliyorum, ve bu da hayatımı olumlu bir şekilde etkiledi.

• Reve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Randevu  •