Akademik Eğitim
Lisans: Akdeniz Üniversitesi, Psikoloji Bölümü (Yüksek Onur Öğrencisi)
Uzmanlık: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Araştırmalar
“Covid-19 Sürecine Bakış: Travma Yaşantılarının Bireylerdeki Kaygı ve Korku Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi”
“Bir Nicel Araştırma: Olumsuz Değerlendirilme Korkusu ve Beden Memnuniyeti Üzerinde Fiziksel Aktiviteye Yönelik Motivasyon Etkisi”

Ekol Eğitimleri
Prof. Dr. Hakan Türkçapar - Bilişsel Davranışçı Terapi Ekolü
Psikiyatrist Uzm. Dr. Sibel Koçbıyık - Psikodinamik Ekol

Çalışma Alanı & Yaklaşımı
Integratif (Bütüncül) bir yaklaşımla aldığı süpervizyonla, Birey Merkezli (Hümanist) Terapi, Şema Terapi, Varoluşçu Terapi gibi yaklaşımları bünyesinde barındıran bir yaklaşımla ilerlemektedir.
Şema Terapiye yönelik eğitimler almayı sürdürmektedir.

Seminer & Atölyeler

-Depremler, Kazalar, Sağlık Krizleri, Ani Ölümler, Ağır İstismarlar... Şema Terapistler Nasıl Yardım Edebilir?, Patricia Rotman
-Savaşlar ve Depremler İmgede Yeniden Senaryolamanın Travma Tedavisinde Kullanımı, Remco van der Wijngaart
-İmgede Yeniden Senaryolama ve EMDR, Sarah Dominguez
-Travma ve Şema Terapi: Öz Uygulama/Öz Yansıtma/ Öz Bakım, Agata Muszynska
-Kompleks Travma: Detaylar ve Tuzaklar, Eckhard Roediger
- Psikolojik İlk Yardım Eğitimi, Psikoloji Ağı
- Öz Düzenleme Psikoeğitimi, Akdeniz Üniversitesi
- Yeme Bozukluklarında Bilişsel ve Davranışçı Terapiler, Klinik Psikolog Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu
- Şema Terapi ve İlişkiler, Uzm. Psk. Özlem ATAOĞLU
- Bipolar Farkındalık Atölyesi, Bipolar Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sarı & Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Klinik Psikolog Zeynep Anaforoğlu Bıkmaz
- Kendini Keşfetmenin Yolu: Varoluşçu Felsefe ve Psikoterapi, Prof. Emmy van Deurzen
- Duygudurum Bozukluklarında Mindfulness, Doç. Dr. Banu Çankaya Şahin
- Yaratıcı Benlik Workshop, Psikolog- Psikodramatist Ezgi Başaran & Uzman Psikolog- Psikodramatist Ecem Demirel
- Nörobilim Işığında Travma ve TSSB, Nöropsikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öget Öktem Tanör
- Terapi Odasını ve Gestalt Terapi Egzersizlerini Deneyimleme Atölyesi, Uzman Psikolog Bahar Özkan

- 2. Şema Terapi Türkiye Sempozyumu, Şema Terapi Türkiye
- TPÖÇG 23. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi-UPOK23, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Ankara Klinik Psikolog Sena Şümür

Kızılay, Sümer-2 Cd., 06420, Çankaya, Ankara 06420

• T

Sena hanımla seanslara başlamadan önce hayatta çoğu şeye olması gereken ve olmaması gerekenler diye sürekli ayırıyordum. Ancak Sena hanımla seanslara başladıktan sonra, özellikle şefkatli bakış açısı sayesinde hayatta olmaması gerekenler diye ayırdıpım şeylerinde aslında olması gerektiğini öğrendim. Benliğimde ortaya çıkan hemen her şeyin aslında bir ihtiyacın kendini karşılama çabası olduğunu o yüzden o parçalarımı yargılamak yerine neler anlatmaya çalıştığını düşünmeye başladım. Her şeyden önce tavırları ve davranışlarıyla Sena hanım karşısındaki kişinin bir insan olduğunu fazlasıyla hissettiriyor.Bu da danışana fazlasıyla bir rahatlık ve güven sağlıyor. "İşini" hayatına bu kadar başarılı bir şekilde entegre eden bir insanla bu yolculuğa devam etmekten fazlasıyla mutluluk duyuyorum.

• Ankara Klinik Psikolog Sena Şümür Randevu  •

• H

Sena hanım ile yollarımız yaklaşık 2 sene kadar önce kesişti. O yandan bu yana hiçbir zaman samimiyetinde ve ilgisinde eksilme olmadığı gibi, çözümlemek istediğim konulara her zaman içtenlikle ve profesyonelliğiyle karşılık verdi. Geçmişe dönsem yine Sena hanımla karşılaşıp onunla terapi sürecine başlamayı dilerdim. Hayatımın önemli noktalarında onunla geçirmiş olduğumuz terapinin etkisi çok büyüktür. Kendisi artık benim asla unutmayacağım ve kendisinden bahsetmekten hiç bıkmayacağım birisi oldu. Her şey olması gerektiği gibiydi.

• Ankara Klinik Psikolog Sena Şümür Randevu  •

Henüz terapi sürecinin sonuna gelmedik ama ilerleme kat ettiğimiz için bu yorumu yazmak istedim, gerçekten faydalı bir süreç olduğunu düşünüyorum.

• I

Sena Hanımla terapi yolculuğuna başlamadan önce huzursuz, kaygılı ve bir o kadar yolumu bulamama halindeydim. Seans vakitleri ilerledikçe gelişmeler olduğunu fark ettim ve her seans farklı duyguları deneyimledim. Bu inişli çıkışlı yolda olabildiğince güvenilirlikle ve anlayışla benimle beraber yürüdü.

• Ö

Uzun bir zamandır Sena Hanım'la seanslarımıza devam ediyoruz. Tüm bu seanslar boyunca ilgisi, dikkati, özeni, tamamen şefkatli bir noktadan olaylara bakması farklı olaylar arasındaki ortak zemin ve bağlantıyı kurması gerçekten farklı bir deneyim sunuyor. Uzun yıllar farklı uzmanlarla seanslara katılmış biri olarak hayatımda ilk defa bu kadar rahat hissettiğim bir süreç oluyor.

• D

Sena Hanımla bu yolculuğa çıktığım için çok şanslı hissediyorum. Seansa başladığımız andan bitiş anına kadar kendimi filtresiz şekilde açıklayabiliyorum. Tüm yaklaşımları, beni dinleyişi ve zihnimi takip ederek beni anlayışı kendimi güvende hissettiriyor. Hayatımda verdiğim en doğru karar gibi görüyorum. Sürece onunla başladığım için çok mutluyum. Bu yolculukta verdiği profesyonel destek bakış açılarımı, kendimi daha iyi tanımama sebep oluyor.

• M

Terapinin verimli olmasını sağlayan en önemli etkenlerden birinin danışan-psikolog arasındaki ilişki olduğunu düşünüyorum. Sena Hanım’la geçirdiğim 7 seanslık terapi sürecinde bunun önemini tekrar kavradım. Seanslara hazırlığı, süreçle ilgili duygusal/bilişsel açıdan ne kadar ilerlediğimiz konusundaki hakimiyeti ve detaylı bilgiler vermesi süreci çok daha verimli hale getiriyor. İyi bir iletişim ve bağ kurulabilecek terapist bulmakta zorlandığım süreçte Sena Hanım’la karşılaştığım ve seansları beraber yürüttüğümüz için çok memnunum.

• I

Sena Hanımla bir seneden beri süren terapi sürecimin farkındalıklarımı arttırdığı ve hayata bakış açımı değiştirdiği bir gerçek, iyi ki sena hanımın danışanıyım dediğim bir noktadayım, daha yolculuğumun başında gibi hissediyorum ve bu yolu sena hanımla yürümekten çok mutluyum

• M

Sena Hanim'la seanslarimizi her hafta iple cekiyorum. Beni anlayan ve profesyonel sekilde empari kurabilen birinin olmasi cok guzel bir his.Seanslarimizin ilk gununden beri en kucuk bir problemle karsilasmadim
    Daha once de psikiyatri ve psikolog gecmisi olan biri olarak, Sena Hanim'la olan seanslarimizdan sonra,aramizsaki o profesyonel uyumu ve yakinligi hic kimseyle yakalayamamis oldugumu farkettim. Iyi ki gelmisim diyorum her hafta.

• D

Yoğun çalışma programımda dahi bana her türlü yardımcı olmaya çalışıp insanın problemlerini çözmede farklı bir bakış açısıyla yaklaşım tarzı çok güzel ve etkili. Gitmekte zorlanıp sonrasında iyi ki gelmişim dediğim bir süreç .