Klinik Psikolog Simay Akdağ TED Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Yine aynı üniversitede Dünya Vatandaşlığı alanında ek dal yapmıştır. Sonrasında Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Programı'na kabul almış ve tezini başarı ile savunarak yüksek onur derecesiyle uzmanlığını almıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında profesyonel gelişimine dair aldığı eğitimlerin yanısıra 1 sene boyunca Şema Terapi ekolü ile süpervizyon almış, yetişkin danışanlar ile psikoterapi seansları gerçekleştirmiştir. Yüksek Lisans eğitimi sırasında Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde yataklı serviste ve poliklinikte uzun dönem stajını yapmıştır.
Lisans eğitimi sırasında Devlet Hastanesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Pi Makina, TED Üniversitesi olmak üzere birçok gönüllü staj programında yer almıştır. Mezuniyetinin hemen sonrasında Marmaris ve çevresinde meydana gelen yangınlarda Dünya İnsani Dayanışma Derneği (WHR) bünyesinde saha personeli olarak psikososyal destek programlarında çalışarak kapsamlı bir deneyim edinmiştir. Bunun yanısıra Tedu Copes Coronavirüs Psikososyal Destek Grubu'nun oluşmasında ve sonrasında covid sebebiyle destek sağlamak, baş etme stratejilerini güçlendirmek ve kaynak oluşturmak amacıyla psikososyal destek programları oluşturmada ve uygulamada aktif bir biçimde görev almıştır. Alandaki çalışmalarının yanısıra akademik çalışmalara da önem vererek Koç Üniversitesi Travma Laboratuvarı ve TED Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuvarı'nda çalışmıştır.
Yüksek Lisans eğitimi öncesinde 2.5 sene özel bir anaokulunda kurum psikoloğu olarak okul öncesi dönem çocuklar, ebeveynleri ve öğretmenleri ile çalışmıştır. Bu dönemde birçok seminer ve atölyenin uygulayıcılığını yapmıştır. Mesleki gelişimine klinik alanda devam etme arzusu sebebiyle kurumdan ayrıldıktan sonra Uzm. Dr. Gözde Kandemir kliniğinde çocuk, genç yetişkin ve yetişkin danışanlarla çalışmaya başlamıştır.
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği onaylı Bilişsel Davranışçı Psikoterapi eğitimi, Byron Norton& Nilüfer Devecigil'den almış olduğu Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimi, Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası uygulayıcılığı MMPI Kişilik Envanteri uygulayıcılığı, Beier Cümle Tamamlama Testi uygulayıcılığı, Moxo Dikkat Testi uygulayıcılığı, Çocuk Testlerinin Psikopedagojik Analizi ve Çocuk Testleri uygulayıcılığı sertifikalarına sahiptir. Bunun yanısıra 7-18 yaşındaki bireylerle Attentioner Dikkatimi Topluyorum Eğitim Programı'nı gerçekleştirmektedir.
Yetişkin ve genç yetişkin danışanlar ile Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Sanat Terapisi ile çalışmaktadır. Çocuk danışanlar ile ise Deneyimsel Oyun Terapisi, Sanat Terapisi ekolleri ile çalışmaktadır.
- Depresyon
- Stres
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Sosyal Fobi
mustafa kemal mah, Çankaya, Ankara 06700
- Sigortası olan hastalar
Gaziosmanpaşa, Filistin Caddesi Horasan Sokak No:3/4 GOP/, Çankaya, Ankara 06510
Gaziosmanpaşa, Filistin Caddesi Horasan Sokak No:3/4 GOP/, Ankara
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Psk. Simay Akdağ
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Projektif Testler
Çocuklarda Yeme Problemleri
Ön Görüşme
Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası
Psk. Simay Akdağ
Simay hocamla beraber sosyal anksiyetem için yaklaşık 10 seans yaptık. Sosyal anksiyetemin nedenleriyle alakalı çok yardımcı oldu. Olumlu, yapıcı yaklaşımları ve uzmanlığı sayesinde kendimi çok iyi hissetmeme yardımcı oldu. Kesinlikle öneriyorum
se...ı
Simay hanım alanında çok profesyonel ve yardımcı bir psikolog. Kendimi anlamamda yardımcı oldu. Sohbet havasında kendimin yargılanmadan dinlendiğini hissettim ve güvende hissettim
• Psk. Simay Akdağ • Randevu •
g....b
Simay hanima panik ataklarım için basvurdum. Beni dikkatle dinledi. Bilişsel davranışçı terapiyle calistik. Dusunenlere öneririm. Seanslarimiz sayesinde kendimi ve yaşadıklarımı daha sağduyulu değerlendirmeye başladım
nu...s
Simay Hanım’a psikiyatristimizin yönlendirmesi ile başvurduk. 4 yaşındaki kızımız ile birlikte yurtdışına taşınacağımız ve kendisine nasıl yaklaşacağımızı bilmediğimiz için görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye’de olduğumuz sürede hem kızımız ile oyun terapisi yaparak ilerledi hem de bizlere danışmanlık verdi. Taşınmamız sonrasında da online olarak görüşmeler yaptık. Buradaki süreçte kendisiyle görüşmek bize ilaç gibi geldi. Rahatlıkla tavsiye ederim.
m....b
Kızımızın biricik ablası Simay Hanım ile bir buçuk senedir görüşüyoruz. Kızımız 8 yaşında obsesif kompulsif ritüelleri ve kaygıları için Simay Hanım’a başvurduk. Oyun terapisi ile çalıştılar. Artık ayda bir kontrol seklinde Simay Hanım’a gidiyoruz. Kızım bu zamanları sabırsızlıkla bekliyor. Ne zaman zorlansak kendisine rahatlıkla ulaşabileceğimizi bilmek ebeveyn olarak çok büyük bir konfor bizim için. Rahatlıkla öneriyoruz.
• Psk Simay Akdağ • Psikoloji Randevusu •
e....a
Simay Hanıma kardeşimin ilkokula başlama sürecinde okul olgunluğunu değerlendirmek için başvurduk. İletişimi ve desteği ile bizleri rahatlattı. Kardeşim ile kurduğu ilişki, güler yüzü ve desteği ile ofisine gittiğimiz zamanlar kardesimin sabırsızlıkla beklediği zamanlar oldu. Kendisini tavsiye ederim.
• Psk Simay Akdağ • Psikoloji Randevusu •
O
o.....
Simay Hanım ile online olarak seanslarımızı yapıyoruz. Üniversitede hazırlık okuyorum, üniversiteye adapte olmakta ve sosyalleşmekte zorluk yaşıyorum. Bu nedenle kendisine başvurdum. Bu süreçte yargılanmadan dinlendiğimi hissetmek, sorduğu sorularla farkındalığımın artması beni çok mutlu ediyor. Simay Hanımın ilgisi ve desteğinden çok memnun kaldım.
Y
y....)
Kızım için kendisine başvurdum. 8 seanstır gidiyoruz, kızım seanslara severek gidiyor. Olumlu sonuçlar alıyoruz. Simay Hanım çok cana yakın, güler yüzlü, rasyonel, doğru yönlendiren, çocuğu çok iyi tanıyan bir uzman. Bana ve çocuğuma güzel tavsiyelerde bulunuyor. Sıkıntılı dönemimiz vardı, bu dönemi kusursuz atlatmaya yardımcı oluyor, memnunuz kendisinden. Birçok arkadaşıma tavsiye ettim.
d...
Kendisine bir arkadaşımın önerisiyle ulaştım, seans öncesinde sürece dair kendisinden bilgi aldım. Sınav kaygısı sebebiyle görüştüm kendisiyle. 5-6 seans kadar süren bir psikoterapi sürecimiz oldu. Sınav sürecine dair aslında pek de farkında olmadığım birçok şey açığa çıktı. Bana öğrettiği bazı teknikleri de sınav öncesinde ve esnasında uyguladım. Kendisinin destekleyici ve ulaşılabilir tutumunu çok seviyorum. Çevreme tavsiye ediyorum.
m....a
Yıllardır başarısızlık korkum sebebiyle keyif aldığım şeylerden vazgeçtim. Bir arkadaşımın önerisiyle psikoterapiye başlama kararı aldım ve Simay Hanım'a ulaştım. Şehir dışında olmam sebebiyle seanslarımızı online olarak gerçekleştirdik. 10 seans kadar bir terapi sürecimiz oldu. Şema terapi ekolü ile çalıştık ve mevcut şemalarıma dair farkındalık kazanmama, bunların kaynaklarını bulmama çok destek oldu. Seanslarımızı planladığımız zamanlarda düzenli olarak gerçekleştirdik ve kendisinin ulaşılabilir, hoşgörülü tavrından çok memnun kaldım. Kendisini terapiye başlamayı düşünüp sürekli erteleyenlere rahatlıkla tavsiye ederim.
• Online Danışmanlık • •
Simay Akdağ isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Simay Akdağ, Psikoloji. Size Simay Akdağ tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Louisa Duss, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Standardize Mini Mental Test, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi.
Simay Akdağ adresi nerede?Simay Akdağ şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- mustafa kemal mah Ankara
- Gaziosmanpaşa, Filistin Caddesi Horasan Sokak No:3/4 GOP/ Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Simay Akdağ isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Simay Akdağ uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Simay Akdağ isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Simay Akdağ, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Simay Akdağ hangi dilleri konuşuyor?Simay Akdağ ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Simay Akdağ isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Simay Akdağ tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Simay Akdağ hakkında ne düşünüyor?Toplam 41 hasta / danışan, Simay Akdağ hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Simay Akdağ hangi sigortaları kabul ediyor?Simay Akdağ tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.