Psikoloji daha fazla

İstanbul 2 adres

Merhaba, ben Zeynep Büşra Taşyürek. Doğuş Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünde lisans eğitimimi onur derecesi ile tamamladım. Yeditepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli yüksek lisans sürecime devam etmekteyim. Bu süreçte çeşitli özel kliniklerde ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde stajyer psikolog olarak görev yaptım. Çift/Yetişkin/Ergen/Çocuk alanında danışmanlık hizmeti vermekteyim.

Eğitimlerim;

• EMDR ( Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)

• Şema Terapi

• Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifika Programı-Yetişkin,Çocuk ve Ergen (Haliç Üniversitesi)

• Psikodinamik Temel Eğitimi (Prof. Dr. Doğan Şahin)

• Aile Danışmanlığı Sertifika Programı (Marmara Üniversitesi)

• MOXO Testi (Moxo Türkiye)

• MOXO Supervizyon Eğitimi (Moxo Türkiye)

• Sanat Terapisi (Ev Okulu Derneği)

• Kriz, Travma, Yas ve Ölüm Psikoterapisi (Dr. Nevin Dölek)

• Çocuk Gelişim Testleri (Gessel Gelişim Figürleri, Ankara Gelişim Envanteri (AGTE), Metropolitan Okul Olgunluğu Testi)

• Çocuk Dikkat Testleri (Frankfurter Dikkat Testi, Burdon Dikkat Testi, Bender Gestalt Görsel Algı Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algi Testi, D2 Dikkat Testi)

• Çocuk Performans Testleri (Cattel Zeka Testleri, Porteus Labirentleri Testi, Kent EGY Zeka Testi, Kinder Angst Korku Testi, Oğrenme Güçlüğü Belirti Tarama Envanterleri, Sınav Kaygisı Ölçeği, Çocuklar için Anksiyete, Kaygı, Depresyon Olçeği, Beier Cümle Tamamlama Testi)

Maltepe, Maltepe, İstanbul 34840

Suadiye, Kadıköy, İstanbul 34740

• Sigortası olan hastalar

Röportaj

• G

Büşra hanım ile 16 seans gerçekleştirdik. Konuşma ile başlayıp sonradan EMDR'ye geçtik ve ilk başta ne olduğunu söylemeye bile zorlandığım en büyük travmalarımdan birisini çözdük ki bu olaya duyarsızlaşacağımı bir yıl önce birisi söylese asla inanmazdım. Seanslarımıza devam ediyoruz.

• Psk. Zeynep Büşra Taşyürek Psikoloji Randevusu  •

Kendisine sosyal medya sayesinde ulaştım. Büşra Hanımla EMDR çalışıyoruz. Yaşadığım bir travmayla ilgili başvurmuştum. Kısa zamanda büyük farkındalıklar yaşadım. Çevreme güvenle önerebilirim.

•  •

• G

Deprem korkusu vardı. Hatay'daydım o anı yaşadım. İstanbul'a taşındım. Anksiyetelerim devam etti. 2 tane iş değiştirdim. 4 aydır gidiyorum. Memnunum. Seanslar sayesinde çok büyük değişiklikler oldu. Korkumu yendim. Kendi kişisel gelişim sorunlarımı da gördüm. İş hayatını nasıl yönetebilirim, olumsuz şeyleri olumluya nasıl çevirebilirim bunu öğrendim. Zeynep Hanım bana çok iyi tavsiyelerde bulunuyor. Kitap önerisinde de bulundu. Onun tavsiyeleri hayatımı iyi şekillendiriyor. Her konuda destek oluyor. Başka bakış açısından bakmayı öğretiyor.

•  •

• F

Çok kaygılıydım, hiçbir güzel anımdan keyif alamaz olmuştum. Sürekli endişe ettiğim şeyler aklımda dolanıyordu, ana odaklanamıyordum. Stresli, mutsuz bir insana dönüşmüştüm. Büşra hanımla terapiye başladığımdan beri kendimi dinlenmiş hissediyorum. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri oldu.

• H

Kız arkadaşımın baskısıyla Büşra hanımdan randevu almıştım. İlişkimdeki problemler sebebiyle başvurdum. Başta biraz ön yargılıydım. 1 aydır devam ediyoruz ve şimdiden hayatımda olan etkisini görebiliyorum.

• H

Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Büşra hanımla iletişime geçtim. Çocukluğumdan beri geçmeyen mide ağrım vardı, doktor doktor gezdim, bütün tahlillerim temiz çıktı. Psikolojik bir şey olabileceğini düşünerek Büşra hanıma ulaştım, böyle bir fayda sağlayacağımı düşünemezdim. Şimdiden ağrılarım azaldı.

• B

Büşra hanımla çok güzel bir seans süreci geçirdik. Kronik depresyon ve anksiyete problemimden ötürü başvurmuştum. Zaman içerisinde kendimde ki değişim o kadar gözle görülür ki süreç içerisinde birçok farkındalık kazandım. Anksiyete problemimden dolayı iş başvurusu yapamıyorken 2 aydır düzenli bir işte çalışıyorum. Uykularım düzene girdi, sosyal hayatımda kendimi çok daha rahat hissediyorum. Bazı şeyleri paylaşırken çok çekinmeme rağmen o ne olursa olsun beni hiç yargılamadı, ilk kez bir yerde her halimle kabullenildiğimi hissettim. Bana kattığınız her şey için minnettarım. Eğer terapist arayışınız varsa hiç düşünmeden mutlaka başlayın .

• Psk. Zeynep Büşra Taşyürek Psikoloji Randevusu  •

İş yerimde yaşadığım problemlerle alakalı başvurmuştum yaklaşımı ve teknikleriyle kısa sürede çok fayda sağladım güvenerek gidebilirsiniz :)

• Psk. Zeynep Büşra Taşyürek Psikoloji Randevusu  •

Daha öncesinde psikoloğa gitmiştm ve yarıda bırakmıştım. Tekrar psikoloğa gitme fikrinden hoşlanmıyordum ama tavsiye üzerine gittiğim Büşra hocanın yaklaşımları ve seans sırasında kullandığı methodlar bana iyi ki dedirtti.

• Psk. Zeynep Büşra Taşyürek  •