1997 yılında İzmir’de doğdum. 2014’te İzmir Gelişim Koleji Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2019 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde %100 İngilizce Psikoloji lisans eğitimimi tamamladım. Lisans sürecimde Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde psikometrik testlerin uygulanması, hasta anamnezlerinin toplanması ve vaka analiz raporlarının hazırlanmasında aktif rol aldım. Ayrıca bireysel ve grup terapilerine katılarak süreci yakından deneyimledim, multidisipliner ekip toplantılarında vaka tartışmalarına katkı sundum.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin AMATEM bölümünde bağımlılık tedavi süreçlerini gözlemledim, destek gruplarında yer aldım ve hasta eğitim oturumlarının planlanmasına katkıda bulundum. Bunun yanında, akran zorbalığını önlemeye yönelik VISC müdahale projesinde proje asistanı olarak çalıştım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey Kardeş” projesinde 7 ay boyunca gönüllü olarak yer aldım.

Lisansın ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 480 saatlik Aile Danışmanlığı eğitimimi tamamlayarak “Aile Danışmanı” unvanını aldım. Mezuniyet sonrası çeşitli anaokulu ve ilkokullarda görev alarak çocukların gelişimsel süreçlerini yakından gözlemleme ve deneyimleme fırsatı buldum.

2024 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Bağlanma Stilleri ve Cinsel Doyum Arasındaki İlişkide Kişilik Özelliklerinin Rolü” başlıklı tez çalışmamla yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanını aldım.

İnsanı ‘kendisi’ yapan şeyin sadece bir parmak izi kadar değil, çok daha derin bir özgünlük olduğuna inanıyorum. Bu inançla çıktığım yolda, ruh sağlığı alanında daha fazla insana ulaşmak ve onlara kendilerini yeniden keşfetmeleri için alan açmak amacıyla şu anda online ve yüz yüze terapi hizmeti veriyorum.

Psk. Alkım Avcı

Bostanlı, 6345. Sk. No:11 kat 4 daire 6, 35590 Karşıyaka/İzmir, Karşıyaka, İzmir 35590

Makaleler

Bu sürece başlarken neyi ne kadar değiştirebileceğimi hiç bilmiyordum aslında. Hatta bazı şeylerin hiç değişmeyeceğine bile inanıyordum, bir ara. Alkım Hanım’la da internetten tanıştım ve açıkçası ilk başta biraz önyargılıydım; nasıl olur, iyi gelir mi diye çok düşündüm. Duygu karmaşası yaşadığım için başvurdum. Seanslarda konuştukça kendimle ilgili fark etmediğim, hatta görmemeye çalıştığım şeyleri ilk defa bu kadar net gördüm. Bazen zorlandım, bazen sustum, bazen de sadece nefes aldım ama hiçbir anında kendimi yalnız hissetmedim.

• K

Alkım Hanım’la tanıştığımda hayatım çok da yolunda sayılmazdı. Kendimi toparlamamda, yeniden nefes alır gibi hissetmemde gerçekten büyük emeği oldu. Şimdi geriye dönüp bakınca İyi ki yollarımız kesişmiş diyorum. Her seansın sonunda kendimi biraz daha buluyorum sohbetlerimiz hep iyi geliyor

• Psk. Alkım Avcı Psikoloji Randevusu  •

• Y

Alkim Hanıma duygu karmaşası yaşadığım için başvurdum. Online terapiye dair tüm önyargılarımı yıkan, süreci tamamen bana göre şekillendiren, her zaman anlayışlı, destekleyici ve asla yargılamayan; sorularıyla doğru yön gösteren, kendimi her seans daha güvende ve anlaşılmış hissetmemi sağlayan harika bir psikolog.

• T

Sigarayı ve alkolü bırakma sürecimde en büyük dönüm noktası profesyonel destek almak oldu. Alkım hocam bana sadece bu alışkanlıkları bırakmayı değil, duygularımı tanımayı ve zorlandığım anlarda kendime nasıl destek olabileceğimi de öğretti. Bu serüven benim için çok değerliydi, umarım benim gibi düşünenlere de ilham olur.

• I

Her şeyi renksiz gördüğüm hayattan keyif almadığım bir noktada, arkadaşımın tavsiyesi üzerine kendisine ulaştım. Çok hoşgörülü ve güleç bir hanımefendi kendisi, beni her zaman aynı içtenlik ve samimiyetle karşılıyor. Onun verdiği o enerjiyle kendimi ona daha rahat açabiliyorum. Her insanın bir meslek etiği olur fakat Alkım Hanım’ın meslek etiğiyle beraber profesyonelliği ve içten yaklaşımı onun farkı. Uzmanlığınız ve deneyiminiz kadar, hayata bakışınız da bana hâlâ düzgün, güven verici ve başarılı insanların var olduğunu hatırlattı, aynı zamanda bana ilham verdiniz. Sürecimizi tamamladık. Çevremdeki herkese bahsediyorum ve öneriyorum.

• K

Samimi tavrı ve sizi sakince dinlemesi konuya yorumu yaklaşımı açısından gayet iyi bir psikolog tavsiye ederim

• Online Danışmanlık Randevu  •

Psk. Alkım Avcı

Güzel geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim, fayda sağlayabildiysem ne mutlu bana.

• I

Alkım Hanım'a, ilişkilerimdeki bağlılıklarım ve bağımlılıklarım yüzünden başvurdum. Seanslarda kendimi çok daha rahat ifade edebildiğim bir alan buldum. Bana kendi tekrar eden döngülerimi görmemi sağladı ve adım adım değişime eşlik ediyor. Onun sayesinde kendimi daha özgür hissetmeye başladım. Bu süreçte yanımda olduğu için gerçekten çok memnunum.

• D

Alkım Hanım’la yollarımızın kesişmesi benim için hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim. Seanslar sayesinde aradığım huzuru ve mutluluğu yeniden buldum. Kendime dair unuttuğum şeyleri hatırlattı, içimdeki gücü fark etmemi sağladı. Onun sabrı, samimiyeti ve yönlendirmeleri bana ışık oldu. Artık hayatıma daha umutlu bakabiliyor, kendimi daha güçlü hissedebiliyorum. İyi ki Alkım Hanım’la tanışmışım, onun desteği sayesinde mutluluğu içimde bulmayı başardım. En önemlisi de kendime güvenim yeniden arttı.

Psk. Alkım Avcı

Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

• Y

Alanında son derece bilgili ve deneyimli bir terapist. Kişisel gelişim sürecimde yaklaşımı hem empatik hem de etkili; seanslar boyunca kendimi anlaşılmış ve desteklenmiş hissettim. Profesyonelliği ve samimiyeti bir arada görmek gerçekten değerli.

Psk. Alkım Avcı

Değerli geri bildiriminiz için teşekkür ederim.