Mimar Sinan mah. 1404. sok No:7/B Zemin Kat, Konak, İzmir

Psikoloji Randevusu +7 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Psikoloji Alsancak

Psikolog Başak Atabey, Işık Üniversitesi'nde tamamladığı Psikoloji lisans eğitiminin ardından Altınbaş Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini “Evli Bireylerde İlişki Obsesif Kompulsif Bozukluğu ile Aldatma Eğilimi Arasındaki İlişkide, İlişki Doyumunun Aracı Rolü” başlıklı tezi ile tamamlamıştır.
Lisans eğitimi sürecinde, danışmanlık merkezinde ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde staj yapmıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında ise Moodist Psikiyatri Hastanesi'nde geçirdiği staj, yatılı serviste hasta gözlemleme imkanı tanımıştır.
Lisans eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli danışmanlık merkezlerinde psikolog olarak görev almıştır. Yüksek lisans eğitimi esnasında dinamik psikoterapi yönelimli süpervizyonlar almıştır. Ayrıca, Davranış Bilimleri Enstitüsü- EMDR I. Düzey eğitimini tamamlamıştır. Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi'nde Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'ndan İleri Düzey Bilişsel Davranışçı Terapiler Eğitimi’ni başarıyla tamamlamıştır. Dinamik psikoterapi eğitimlerine devam etmekte olup, Türk Psikologlar Derneği'nden Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Uygulama Eğitimi’ni tamamlamıştır.
Farklı danışan gruplarına odaklanarak bilgi ve tecrübelerini bireysel danışmanlık alanında geliştirmiştir. Yetişkin bireylerdeki kaygı sorunları, depresyon, sosyal kaygı, özgül fobiler, ilişki sorunları, kişilik bozuklukları, yas ve kayıp süreçleri gibi konularda danışanlara psikoterapi hizmeti sunmaktadır. Günümüzde, Psikoloji Alsancak bünyesinde psikoterapi hizmeti sunmaktadır.

Z
Konum: Psikoloji Alsancak Psikoterapi

Başak Hanım'a kaygılarım için başvurmuştum. Baştaki beni panikten mahveden kaygılarım kalmadı. Anksiyeteyle savaşan herkese gözüm kapalı öneririm.

Yeni bir ortama girdiğimde insanlar beni yargılayacak korkusuyla sohbet edemiyordum. Buna benzer bir sürü durumdan çok kaygılanıyordum, bu yüzden başvurdum. Hala devam ediyoruz seanslara ama artık sosyalleşmekten kaçmıyorum, eskisi gibi sohbet ederken kalp ritmimi bozacak kadar kaygılanmıyorum. Beni anlayabildiğini hissediyorum, Başak Hanım'dan bu yüzden çok memnunum. Kendi çevremden de önerdiklerim oldu, yine öneririm ihtiyacı olanlara.

Psikiyatristim yönlendirmesiyle Başak Hanıma ulaştım. Panik ataklarım için gidiyorum kendisine, çok memnunum. Tavsiye ederim.

Kendisine yönlendirmeyle gittim. 2 yıldır mezuna kaldığım için sınavda başarısız olmakla ilgili kaygılar yaşıyordum. Zaten geçen yıl da sınavda panik atak geçirdiğim için çok kötü geçmişti. Bu yüzden gittim, EMDR çalıştık. Sınavım da çok güzel geçti, paniklemediğim için şimdi sonucumu bekliyorum. Çevreme de tavsiye ederim.

Başak Hanıma sosyal medya postu üzerinden ulaştım. Doğum yaptım ve oğlum 8 gün kuvözde kaldı ve ben de çok ciddi bir lohusa depresyonu geçirdim. Durumun az biraz farkındaydım ve uzmana başvurmam gerektiği konusunda eşimle hemfikir olduk. 8 aylık bir terapi sonunda sağlığıma kavuştum. İhtiyaç duyduğumda tekrar gideceğim bir psikolog. Kesinlikle tavsiye ederim.

Sosyal medyadan ulaştım kendisine. Ağır bir sağlık sorunu yaşadıktan sonra doktorumun tavsiyesi üzerine başladım. Geçen yıl eylülden beri seans yapıyoruz Başak Hanım ile çok memnunum herkese tavsiye ederim kendisi çok ilgili ve tatlı dilli bir psikolog.

İlişki sorunlarım vardı. İlişkilerimde sınır koyamıyordum ve sınırlarımı korumakta güçlük çekiyordum. Bu sebeple seanslara başlamıştım. BDT ile ilerledik. Süreçten memnun kaldım, tavsiye ediyorum.

Yönlendirme ile ulaştım kendisine, kedi fobim için başvurmuştum. Çok memnunum. Ben öyle ki kediyle aynı yerde duramazken şimdi kendi isteğimle sevmek istiyorum.

99 Marmara depremi sonrası yaşadığım sorunlar, zorlu mücadele, iş hayatındaki stres, üzüntü, ağır bir kalp krizi, bypass ve annemin benim evimde 8 yıldır yatalak olmasıyla geçen süreç benim için oldukça zorlu geçti. Annemi kaybetmem ve bu yas sürecinde travmalarımın tetiklenmesiyle baş edememem döneminde tavsiye üzerine Başak Atabey'e ulaştım. İletişime geçip 6 ay boyunca BDT ve EMDR çalışmaları yaptık. Çok faydasını gördüm ve yakınlarımla bu deneyimimi paylaşıp tavsiye ediyorum.

Depremden sonra TSSB için başvurdum. Su sebilinin titreme sesinden bile tetikleniyordum. Bir yıldan uzun süre BDT, EMDR çalıştık, bunları aşmama çok yardımcı oldu. Hiç şüphesiz öneririm.