Eğitim yılları süresince Terakki Vakfı Okulları’nda ve Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi’nde ilkokul ve lise düzeyindeki öğrencilere çeşitli konularda seminerler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Bilgi Açık Kapı: Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Grubu” bünyesinde ve dezavantajlı koşullara sahip olan korunmaya muhtaç çocuklar ve azınlık gruplarının yaşam koşullarını iyileştirmek, çocuklara yönelik şiddet ve travmayı önlemek için kurulan “Dünya İnsani Dayanışma Derneği: World Human Relief” sivil toplum kuruluşunda, Doç. Dr. Ayten Zara tarafından düzenlenen ‘’Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar, Türkiye Çocuğa Şiddete Dur De ve Çocuk Gelin ve Damat Olamaz’’ konulu birçok ulusal kongrede ve insani yardım çalışmalarında yer almıştır. Bambu Gönüllü Eğitim Platformu’nda üniversite sınavlarına hazırlanan bireylere danışmanlık yapmıştır. Umut Çocukları Derneğinde madde kullanımı olan genç yetişkin ve yetişkin bireylerle çalışmıştır. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisinde kanser hastası olan çocuk ve gençlerle, Balıklı Rum Hastanesi, Özel Fransız Lape Hastanesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Hastanelerinde gönüllü stajlar tamamlamıştır.
İşlevesel olmayan kişilerarası ilişki dinamiklerini yeni ve işlevsel hale getirmeyi amaçlayan bakış açısında olan ve ilişkisel alanlanda düzenlemeleri hedefleyen Süre Sınırlı Psikodinamik Psikoterapi (SSPP) eğitimini tamamlayıp bir süre bu ekolle terapilerini gerçekleştirdikten sonra, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen ve bireylerin psikolojik problemlerinin temelinde yatan uyumsuz duygu, düşünce ve davranış kalıplarını değiştirmeyi amaçlayan Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (BDT) eğitimini ve Kl. Psk. Asena Yurtsever tarafından verilen ve özellikle travma tedavisinde kullanılan Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme) 1. ve 2. düzey eğitimlerini tamamlamıştır. Prof. Dr. Önder Kavakçı tarafından düzenlenen Gebelik ve EMDR eğitimini tamamlamıştır. Uzm. Psk. Derya Altınay tarafından verilen Borderline Kişilik Bozukluğu ve EMDR ile Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Amerika’da bulunan Wellness Ensititüsü’nün kurucusu Daine Zimbaroff’un geliştirdiği 25 yıllık çalışmalarla kuramsal hale gelen; Kl. Psk. Reyhana Seedat tarafından verilen, kişinin yaşadığı sorunların kaynağındaki deneyime/travmaya götüren ve olayların sonucunda kişinin kendisi ile ilgili çıkarttığı anlamları ve mevcut davranışları değiştirmesini sağlayan Heart Centered Hypnotherapy (Kalp Merkezli Hipnoterapi) eğitimini tamamlamıştır. Doç. Dr. Neslihan Zabcı tarafından verilen Rorschach, TAT ve CAT test eğitimlerine devam etmektedir.
Çalışma alanları, özellikle travma odaklı bakış açısıyla;
Yetişkinlerle:
• Travma ve ilişkili bozukluklar (akut stres bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu)
• Duygu durum bozuklukları (depresyon, kaygı bozuklukları; panik bozukluk, obsesif kompülsif bozukluk, sosyal anksiyete, fobiler)
• Kişilik bozuklukları (borderline kişilik bozukluğu, histrionik kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, bağımlı kişilik bozukluğu, obsesif kompülsif kişilik bozukluğu, çekingen kişilik bozukluğu)
• İlişkisel problemler
• Kayıplar ve yaslar ve
• Yeme bozuklukları ile çalışmaktadır
Genç yetişkinlerle:
• Sınav kaygısı/Performans anksiyetesi
• Fobiler
• Akran ilişkileri/Akran zorbalığı ve baş etme
• Teknoloji bağımlılığı
• Kaygı bozuklukları ve stres, içe dönük olma
• Aile içi çatışmalar ve iletişim iletişim
• Duyguları tanıma ve duygu kontrolü
• Ebeveyn ayrılığı/boşanma süreci alanlarıdır
Travma Terapisi
Yas Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Psk. İrem Ecem Mumcular
İrem hanımla tanışmış olmak beni inanılmaz mutlu etti. Enerjisi, anlayışı, ilgisi harikaydı. İşini severek yaptığını belli eden çok az tanıdığım uzmanlardan biri oldu kendisi.İlk seansın bana bu kadar iyi geleceğini tahmin etmiyordum.
• Online Danışmanlık • Randevu •
i̇...m
Ecem Hanım ile tanışmak hayatımın dönüm noktası oldu. Seanslardaki yaklaşımı hayatımda hiç fark etmediğin yerlere nokta atışları yapması, kaçındığım bir çok eski yaşantım ile baş edebilmem için sağladığı destek paha biçilemez. Bir uzman olarak kapsayıcılığı ve işindeki başarısı için de minnettarım iyi ki yollarımız kesişmiş. Hayatımda çok önemli bir insanı kaybettikten sonra tanıştık kendisi ile ve o süreçteki destekleri benim için çok kıymetli zorlu bir yolda çok büyük bir destek.
• Psk. İrem Ecem Mumcular • Psikoterapi •
a...
Bir yakınımın yönlendirmesi üzerine ulaştım. Kendimle ilgili cevap bulamadığım ve davranışsal olarak geliştirmek istediğim ve nedeni öğrenmek istediğim duygu ve davranışlarım hakkında görüşmek istedim. Kendisiyle online seanslarım oluyor. Sohbet kıvamında konuşurken farkındalık yaratan farklı açılardan bakmamı sağlayan görüşleri var. Profesyonel bir yaklaşımla ne yaptığını bilen ve sohbet ettiğinizde seansın nasıl geçtiğini anlamadığınız ama sonunda evet ya bunu bu şekilde yönetebilirim diye kendinize kaldığınız akışı keyif veren bir uzman olduğunu düşünüyorum. Ben çevreme tavsiye ederim.
ha...r
Ecem Hanım'a 4 ay kadar önce bir yakınımın tavsiyesi üzerine yönetemediğim kaygılarıma çözüm aramak ve takıntılarımdan kurtulmak adına başvurdum, hem işimden hem de ilişkimden ümidimi kesmiştim açıkçası. Çözüm bulabileceğime dair neredeyse hiçbir inancım kalmamışken bana samimi ve içten yaklaşımıyla o kadar güven verdi ve rahatlattı ki, kendisinin sayesinde gözümün önünde olup da göremediğim her şeyi yeniden keşfettim. Bütün seanslarımı, zorlanmama rağmen, güvende hissettirdiği için iple çekiyorum
• Online Danışmanlık • •
K
k....a
Panik atak için tavsiye üzerine başvurdum. 7-8 ay oldu gideli, olumlu sonuçlar alıyorum. Eskisi kadar panik atak durumu da yaşamıyorum. İrem Hanım beni anlıyor, empati yeteneği çok güçlü. Çok güzel dinliyor, sadece olumlama yapmıyor, objektif yaklaşıyor. Kendisini seviyorum ve seanslara devam etmek istiyorum.
m....b
Uzun zamandır kendisiyle görüşüyoruz. İlişki durumu için başvurdum. Çok memnunum, beni çok iyi anlıyor ve yardımcı oluyor. Farklı konular hakkında da danışıyorum, çok iyi ilerliyoruz. Ben kendisinden memnunum.
İrem Ecem Mumcular isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İrem Ecem Mumcular, Psikoloji. Size İrem Ecem Mumcular tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Tematik Algı Testi (TAT), Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Dinamik Psikoterapiler, Hipnoterapi.
İrem Ecem Mumcular adresi nerede?İrem Ecem Mumcular şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bahçeşehir İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan İrem Ecem Mumcular isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, İrem Ecem Mumcular uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda İrem Ecem Mumcular isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İrem Ecem Mumcular, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
İrem Ecem Mumcular isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İrem Ecem Mumcular tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İrem Ecem Mumcular hakkında ne düşünüyor?Toplam 6 hasta / danışan, İrem Ecem Mumcular hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İrem Ecem Mumcular hangi sigortaları kabul ediyor?İrem Ecem Mumcular tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.