2007 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji (tam burslu) bölümünü dereceyle bitirdim. 2009 yılında aynı üniversitenin Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programını (tam burslu) tamamladım. Yaklaşık 15 yıldır aktif olarak çocuklardan yetişkinlere geniş bir yaş aralığında bireylerin duygusal dünyasını anlamaya ve onlara uygun terapötik yaklaşımlar geliştirmeye odaklandım.
Kariyer yolculuğuma Nöro Psikiyatri Hastanesi (NP) yetişkin servisinde ve Memory Center çocuk-ergen biriminde Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin gözetimindeki klinik stajımla başladım. Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Esirgeme Kurumunda 1 yıl gönüllü psikolog olarak bulundum.
İlk mesleki deneyimim Oxford Turca Rehabilitasyon Merkezinde Prof. Dr Adnan Yüksel’ in takibinde farklı gelişen çocuklar ve aileleri ile terapötik süreçlerini ve zihinsel gelişimlerini değerlendirmelerini yaparak oldu. Sonrasında kliniklerde, danışmanlık merkezlerinde ve anaokullarında sorumlu müdür ve psikolog olarak görev yaptım. Ayrıca, Türkiye’de kullanılan en kapsamlı zeka testi olan WISC-IV’ün Türkiye’ye uyarlama çalışmalarında yer aldım ve bu süreçte Prof. Dr. Sait Uluç ile birlikte çalışma fırsatı buldum. Bunların yanında radyo programları, dergi yazarlığı gibi alanlarda çalışmalarım oldu.
2019’dan itibaren Kurumsal şirketlere ve şirket çalışanlarına psikolojik danışmanlık ve terapi hizmeti de sunmaktayım. Mesleğimde çağın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışarak ilerliyorum.
Şema Terapi eğitimi, EMDR terapi 1. ve 2. Düzey eğitimi, Anksiyete bozukluklarında Bilişsel Davranışçı terapi eğitimi, Borderline kişilik bozukluklarında Şema terapi Eğitimi, Motivasyonel görüşme tekniği eğitimi, Psiko-Onkoloji Eğitim, Kısa süreli Çözüm odaklı terapi eğitimi, Oyun terapisi eğitimi, Sanat terapisi eğitimi, Aile okulu, Filial terapi eğitimi, Wisc-r ve Wisc-ıv eğitimi (Türk psikologlar derneği), Çalışma Yaşamında Stres Yönetimi, Ölüm ve yas terapisi alanlarında eğitimlerim ve süpervizyon çalışmalarım bulunmaktadır.
Unutmayın, iyileşme bir yolculuktur ve her yolculuk ilk adımla başlar.
- Baş Dönmeleri
Ümraniye, Ümraniye, İstanbul 34764
- Sigortası olan hastalar
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Psk. Merve Fıçıcı
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Anne Baba Ayrılığı
Doğuma Hazırlık Eğitimi
Doğuma Hazırlık ve Nefes Çalışmaları
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Psk. Merve Fıçıcı
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Eklektik Yaklaşım
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
Z
z.....
Kendisinden yaklaşık 5 aydır düzenli olarak danışmanlık alıyorum. Dinlemenin yanı sıra yorumları ve değelendirmeleri ile farkındalık yaratması açısından bana oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.
• başka bir yer • Diğer •
Ş
ş.....
İlk seansımdan itibaren çok ilgili ve anlayışlı davrandı. Kendimi rahatça ifade edebileceğim bir ortam oluşturdu. Görüşmelerimizde dikkatle dinleyip yönlendirmeleriyle farkındalık kazanmama yardımcı oldu. Kendisini gönül rahatlığıyla tavsiye ederim
• Psk. Merve Fıçıcı • Psikoloji Randevusu •
be...d
Duygularımı sorgulamamı sağladığı ve her şeyi nedenleriyle birlikte ele aldığı için kendimi daha iyi anlamama yardımcı oluyor. Kısa sürede büyük farkındalık kazandım
Z
z.....
Merve hanımdan İlişkisel sorunlarım için destek aldım. Yaklaşımı, olayları ele alışı ve kullandığı yöntemlerinden çok memnun kaldım. Seanslarıma devam ediyorum, yakınlarıma ve çevremde tavsiye ediyorum.
• Online Danışmanlık • Diğer •
ms...g
Ergenlik sorunlarımdan dolayı başvurmuştum arkadaşlarıma,aileme ve çevreme olan bakış açım değişti hayatıma anlam kattı. İnsanlarla olan iletişimini değiştirdi herkese öneririm çok memnun kaldık ailecek muhteşem
a....e
Kişisel problemlerimin çözümü konusunda çok yardımcı oldu...Yönlendirmeleri hem farkındalık yaşamamı sağladı hem de kolayca uygulayabildiğim şeylerdi...
• başka bir yer • Diğer •
Merve hanim ilgili, bilgili ve güler yüzlü yaklaşımı, nokta atışı tespitleri ile görüşme sağladı. Kendimi rahatça ifade edebildim. Resme disardan bakarak olaylar arası bağlantıları kurmama yardımcı oldu.
s....t
Canım merve hocam,işinde uzman ve deneyimli bir psikolog.Merve hocama psikiyatristimin psikolojik olduğunu söylediği sırt ve boyın ağrılarım sebebiyle başvurdum.ilaç kullanmak istemediğim için terapiyi tercih ettim.süreçte kendimi tanımaya ve neyi niçin yaptığımı farketmeye başladım.geçmişte hatırladığım zaman hala beni üzen travmalarıma karşı duyarsızlaştım ve neredeyse ağrılarım bitti.seanslarımız devam ediyor..Merve hocama minnettarım..
• Online Danışmanlık • Diğer •
Merve Hanım ile seanslarımız sonrası kendi hayatım, kararlarım, düşüncelerim hakkında bakış açımı olumlu yönde değiştirdim. Ayrıca işini seven ve danışanına karşı son derece nazik ve anlayışlı bir uzmandır.
e...
Çalıştığım kurumda kurum psikoloğumuz Merve Hanım'dı. Gelecek kaygılarım, insan ilişkilerimi yürütmekte zorlanmam gibi çeşitli konularda desteğe ihtiyacım olduğu için kendisine başvurdum. Oldukça profesyonel, sıcak, danışanını takip eden ve danışanının ihtiyacı duyduğu şekilde ona yaklaşan bir psikologdu. Aramızdaki bağ benim için oldukça kıymetliydi, kendisine bir şey anlatırken hiçbir zaman çekinmedim çünkü benim nerede nasıl düşüneceğimi artık benim kadar iyi biliyordu. Tıpkı olması gerektiği gibi bana durumlarla nasıl baş etmem gerektiğini oldukça samimi ancak aynı zamanda oldukça profesyonel bir şekilde anlattı ve öğrendim. Hâlâ onun gösterdiği yolları deneyerek yolumu buluyorum. Merve Hanım danışanını iyi tanıyan, etik kurallara uygun çalışan ve insana güvende hissettiren bir uzmandı. Çevreme tavsiye ediyorum.
Merve Fıçıcı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Fıçıcı, Psikoloji. Size Merve Fıçıcı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss, Porteus Labirentleri Testi.
Merve Fıçıcı adresi nerede?Merve Fıçıcı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ümraniye İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Fıçıcı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Fıçıcı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Fıçıcı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Fıçıcı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Merve Fıçıcı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Fıçıcı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Fıçıcı hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Merve Fıçıcı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Merve Fıçıcı hangi sigortaları kabul ediyor?Merve Fıçıcı tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.