Psikoloji alanında mesleki yolculuğum, 2019 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezuniyetimle başladı. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı üzerine yüksek lisans programını başarıyla tamamlayarak uzman psikolog unvanı kazandım ve mesleki gelişimimi sürekli kılmayı, farklı terapi ekolleri ve süpervizyonlarla desteklemeyi mesleki vizyonum olarak benimsedim.

Mesleki yolculuğum boyunca farklı kurumlardan kapsamlı eğitimler aldım. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı eğitimimi uygulamalı olarak tamamlarken, Bilgelik Enstitüsü ve Bilişsel Davranışçı Terapi Derneği’nden Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) uygulayıcı eğitimi ve süpervizyon süreçlerini tamamladım. BDT alanında uzmanlaşmaya devam ederek DATEM (Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi)-Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu   Temel ve İleri Düzey BDT eğitimleri aldım. Ayrıca Prof. Başaran Gençdoğan ile Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Psikiyatrist Dr. İmbat Taşkın ile Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Emre Konuk ile EMDR, Nevin Dölek ile Kriz, Yas ve Travma Uygulamaları üzerine eğitimler ve süpervizyonlar aldım. Bunun yanı sıra Türk Psikologlar Derneği (TPD) tarafından verilen WISC-IV (Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği-IV) eğitimini tamamlayarak resmi uygulayıcı belgesi almaya hak kazandım. Ayrıca MMPI ve diğer psikolojik değerlendirme testleri konusunda da uygulayıcı yeterlilikler kazandım. Şu anki dönemimde ise mesleki gelişimime EMDR süpervizyonlarıyla devam ederek ilerlemekteyim.

Saha deneyimimi Gaziemir’deki danışmanlık merkezlerinde edindikten sonra, 2022 yılında Z Psikoloji’de ergen ve yetişkin danışanlarla çalışmaya başladım. Aynı yıl İstanbul’daki kurumsal şirketlerle iş birliği yaparak “anlaşmalı psikolog” olarak hem yüz yüze hem de online danışmanlık hizmetleri sundum. 2023’ten itibaren Güzelbahçe, Gaziemir ve Buca’da farklı kurumlarla iş birliği içinde danışmanlık hizmeti vermeyi sürdürdüm. Bugün ise Balçova’da His Psikoloji’de çocuk, ergen, yetişkin, çift grubu ile çalışmalarıma devam etmekteyim.

Çalışmalarımda ergen, yetişkin ve çiftlerle;

• Duygu durum bozuklukları (depresyon, bipolar bozukluk)

• Kaygı bozuklukları (yaygın anksiyete, sosyal kaygı, panik atak, fobiler)

• Obsesif kompulsif bozukluk

• Travma ve yas süreçleri

• Yeme bozuklukları

• İlişki ve iletişim problemleri (çift/evlilik, aile, sosyal ilişkiler, iş ortamı)

• Stresle baş etme, öfke kontrolü ve duygu düzenleme becerileri

üzerine yoğunlaşmaktayım.

Bugün hem yüz yüze hem de online platformlarda danışanlarıma psikolojik destek sunmaya devam ediyorum. Amacım; bireylerin yaşamlarında kalıcı farkındalıklar oluşturmasına, kendilerini daha iyi anlamalarına ve daha işlevsel başa çıkma becerileri geliştirmelerine ve davranış değişiklikleri sağlayabilmelerine yardımcı olmaktır.

Onur Mahallesi.Ata Cad. No:10 D:1, Balçova, İzmir 35330

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

• F

Hayatıma dokunup kendimi affedebilmeme,engin tecrübeleri ile bakış açımı genişleten işini hakkıyla yapan içten bir doktor

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi Online Terapi  •

Dr.Nur hanım sadece kızıma değil bizim hayatımıza da dokundu. Bizim ile hatta kızımın okulda ki öğretmenleri ile iletişimde olması ve sürece dahil etmesi kızımızın olumlu ilerleme göstermesi katkısı çok oldu. Kendisine görüş günleri hariç ulaşabilir olmamız da bize daha çok güven ve kolaylık veriyor.

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi Randevu  •

• N

Psikolog görüşmelerinde sorunlarımı ifade etmede çekincelerim oluyordu. Nur hanımla yaptığım görüşmede yaklaşımı sayesinde kendimi daha iyi ifade edebildim. Farkında olmadığım durumları bile sayesinde gün yüzüne çıkarttık, kendime farkındalığım arttı.

Psk. Nur Akcan Ayhan

Sevgili danışanım, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.

• U

Psikoloğa gitmeyi çok merak ediyordum ve stres de yapıyordum, hayat şevkim ve enerjimin azaldığını düşünüyordum fakat randevudan sonra nur hocam bana farklı bir pencereden bakma imkanı sundu.. Açıkçası çok memnunum kaldım ve beklentinin üstündeydi.

Psk. Nur Akcan Ayhan

Sevgili danışanım, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.

• Ö

Senelerdir geçmeyen depresyon panik atak ve kaygı problemimi birçok psikoloğa gitmeme rağmen çözememiştim. Nur hanımla görüşmelerimiz sonucunda geçmeyecek sandığım tüm kaygılarımı kontrol altına aldık. Şimdi anlıyorum ki geçmeyecek hiçbir rahatsızlık yok sadece doğru psikologla tanışmamışsınızdır.

Sevgili danışanım, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum

Yaşadığım yoğun stresli süreçte destek almak istedim ve tavsiye üzerine Nur Hanımla çalışmaya başladık. Bir uzman olarak ilgisi, alakası, açıklamaları, yaklaşımıyla güven verici. Görüşmelerimiz benim de değişimlerimle ilerliyor. Ayrıca bir sağlık çalışanı olarak kendisinin donanımlı olduğu görmek güven sağladı. Stres yönetimi ve öfke üzerine etkin görüşmeler gerçekleştirdik. Kendimdeki değişimi ben de fark ediyorum ve yakınlarım da fark ediyor. Kendisiyle çalışmaya devam edeceğim.

• H

11 yaşında ki kızımın yaşadığı kaygı bozukluğu, dikkat eksikliği ve bunlara eşlik eden bir kaç sorunumuz için Nur Hanımla görüşmeye başladık.Kendimi en çaresiz hissettiğim anda kesişti yollarımız.Kızımın ve benim bu zorlu süreçte ki mucizemiz oldu kendisi.Nokta atışı tespitleri,ilgisi,sabrı...kızım kendisine mutlulukla gidiyor.kısa sürede toparladı kızımı ve hâlâ daha devam ediyoruz terapilere.internetten araştırıp bulmuştum Nur hanımı.kesinlikle tavsiye ediyorum.

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite  •

• Ç

Aylardır gidiyorum ve bana çok iyi geldiğini düşünüyorum. Benim çoğu olaya bakış açım değişti ve şu an mental olarak olabildiğim en iyi konumda olduğumu hissediyorum. Nur hanım sayesinde kendimi toparlayabildim. Bana yol gösterici oldu. Hala devam ediyorum ve devam etmeyi düşünüyorum , çok memnunum. Gönül rahatlıyla tavsiye edebilirim herkese

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi  •

• T

Ocak ayında yaşadığım travmadan sonra geldim. Nur hanım güler yüzü ve net konuşmasıyla gerçekten iyi bir danışman ilk geldiğimden bu yana kafa karışıklığım ve duygusal değişikliğim hakkında çok güzel yardımcı oldu kendimde bu değişimi hissedebiliyorum. Gerek ödevleri ile gerek ilerleyiş hakkında bilgi vermesiyle süreci çok güzel yönetiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi  •

• U

Kendi değerimi bilmem ile bunu anlayıp içselleştirmem arasındaki farkı anlamamı sağlayan çalışma ve ödevleriyle çok etkili bir süreç geçiriyoruz. Beni kısıtlayan, engelleyen; potansiyelimi sonuna kadar kullanmamama sebep olan iç sesin kaynağını bulmamda kılavuz oldu kendileri. Devam eden süreçte beni bekleyen güzel gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü kendime ve sürece inanıyorum.

• His Psikoloji Aile Danışmanlık Merkezi Randevu  •