Pırıl Kurt, Ege Üniversitesi psikoloji bölümünden onur belgesiyle mezun olmuştur. International Balkan University’de İngilizce ve tezli klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlamış ve Yükseköğretim Kurumu’ndan diploma denkliği almıştır.
Lisans süresince TEGV ve TEMA gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmış, üniversite bünyesinde genç TEMA klubünün yönetiminde yer almıştır. Ders kapsamlarında proje yazıp hayata geçirerek ve anaokulu stajı yaparak çocuklarla çalışmıştır. Lisans döneminin zorunlu stajını Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi - Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı’nda yapan Kurt, mesleki anlamda ilk defa ergenlerle karşılaşma fırsatı bulmuştur. Bu gelişim dönemine özel ilgi duyduğunu fark etmesi üzerine yüksek lisans diplomasının denklik süreci devam ederken iki sene özel öğretim kurslarında rehber öğretmenlik yaparak ergenleri daha yakından gözlemleme şansı bulmuştur.
Daha sonrasında duygu odaklı terapi uygulayıcı eğitimi alan Kurt, ergenler ve genç yetişkinlerle psikoterapi yapmaya başlamıştır. Bu ekolün hedeflerinden birinin, bireylerin kendini tanıması ve kimliğinin onaylanması olması sebebiyle bu ekol, hayatın önemli kararlarını vermek gereken ergenlik ve gençlik dönemlerinde olan danışanlara oldukça uygundur. Duygu odaklı terapi, kişiyi terapiye getiren sorunların çalışılmasının yanında genel ve sağlıklı bir bakış açısını şefkatle kazandırmaya çalışarak özellikle ergenlerin daha güvende büyümesine destek olabilmektedir. Bu ekolle, depresyon, kaygı, uyum problemleri, ilişkisel ve iletişimsel sorunlar, yeme bozuklukları, OKB gibi birçok psikopatoloji çalışılabilmektedir.
Bunun yanı sıra özel okullarda ve devlet okullarında veliler ve öğrenciler için; çevrimiçi ve yüz yüze olarak yetişkinler ve psikoloji öğrencileri için çeşitli seminerler vermiştir. Halen ergenler ve genç yetişkinlerle psikoterapist olarak çalışmakta ve birçok konuda seminer vermektedir.
- Depresyon
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Draw A Person
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Psikolog Pırıl Kurt
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Ebeveyn Danışmanlığı
Madde Bağımlılığı
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Psikolog Pırıl Kurt
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Projektif Testler
Terapötik Kartlar Terapisi
Travma Terapisi
Yas Terapisi
Psikolog Pırıl Kurt
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
İcadiye Mahallesi, Haşacı Raif Sokak No:1, Üsküdar, İstanbul
a...
Hayatımın en zor dönemlerinde yanımda olan psikolog Pırıl Kurt, bana yalnızca bir terapist olarak değil, aynı zamanda yol gösterici ve ilham kaynağı olarak da destek oldu. Onunla geçirdiğim zaman, klasik terapinin çok ötesindeydi; çünkü sadece kriz anlarımı geçici çözümler sunmak yerine, yaşadığım her duruma çok daha geniş ve derin bir bakış açısıyla yaklaşmamı sağladı.
Sayesinde kendimi yeniden tanıma fırsatı buldum. Her görüşmemiz, içsel yolculuğumda yeni kapılar açtı ve bana hem kendime hem de çevreme farklı bir gözle bakabilmeyi öğretti. Zorluklarla başa çıkma biçimim kökten değişti; artık sorunları yalnızca anlık krizler olarak görmek yerine, hayatımın birer parçası olarak kabullenip, onlardan güç almayı öğrendim.
Vizyonu ve yaklaşımı sayesinde sadece sorunlarımı çözmekle kalmadım, aynı zamanda kendimi geliştirme ve hayata daha umut dolu bakma konusunda da büyük bir ilerleme kaydettim. Bugün olduğum, daha güçlü ve vizyon sahibi biri olmamda emeği çok büyük.• • •
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Bunları okumak, yaptığım işe anlam katan bir mutluluk benim için. Teşekkür ederim, sevgiler.
her zaman yaşadığım zoruluk ve durumlar ne olursa olsun pozitif yönlendirmeyle ne hissettiğime ve neye ihtiyacım olduğunu görmeme yardımcı oluyor.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
d.....
Pırıl Hanıma ilişkilerimde sorunlar yaşadığım için başvurdum. Bir süredir beraber çalışıyoruz. Kısa sürede bu kadar etki etmesine hem şaşırıyorum hem de seviniyorum. Kendiyle ilgili değişim yaratmak isteyen herkese Pırıl Hanımı öneririm. Ben çok ilerleme kaydettim.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Ne mutlu bana. Görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim, sevgiler.
Pırıl hn danışanı bilgilendirmek süreci aksatmadan takip etmek ve ebeveyni rahatlatmak konularında fevkalade iyi dolayısıyla sonuçlarımızda çok iyi oldu
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Görüşünüz için çok teşekkür ederim, sevgiler.
n...
Sınava hazırlık senesinde çok zorlanıyordum ve psikolojik desteğe ihtiyacım vardı. Gerek derslerim gerek hayatımdaki kişisel birtakım problemler için annem sosyal medya aracılığıyla Pırıl Abla'yı buldu. Kendisini bir süre sonra ablam gibi görmeye başladım. Beni asla yargılamıyor ve anlattığım her şeyi çok dikkatli dinliyordu. Benim kendimle alakalı fark edemediğim bir sürü şeyi fark etmemi sağladı. Asla utanmadan, sıkılmadan çok rahat bir şekilde kendimi ifade edebiliyordum. Bana çok destek oldu. Seanslarımız çok verimli geçti ve kesinlikle böyle bir şeye ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum kendisini.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Bu güveni sağlayabildiysem ne mutlu bana. Teşekkür ederim, sevgiler.
b...
Sınav sürecimde stresimle baş edemedim, bundan dolayı yardım almaya karar verdim. Teyzemin önerisi ile Pırıl abla ile tanıştım, bana çok yardımcı oldu. Hayatımda ilk defa terapi almıştım ve sadece sınav sürecimde değil, normal hayatımda da faydasını gördüm, bakış açım değişti diyebilirim. Kendisini çok seviyorum, çevreme de tavsiye ettim.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Yorumunuz benim için çok değerli. Paylaştığınız için teşekkür ederim, sevgiler.
s...
Pırıl Hanım'la kendi terapi sürecimde destek aldığım danışmanlık kurumunda, kızım için destek almak istediğimizde denk geldik. Kızımın kaygıları ve takıntıları ile ilgili çok destek oldu, oluyor. Oldukça memnunuz, kendisi işinde oldukça başarılı bir uzman.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler.
e...
Psk. Pırıl Kurt Hanım ile sosyal medya aracılığıyla tanıştık. Ben ilişkilerle ilgili sorun yaşıyordum. İlişkilerim sürekli istemediğim, aynı noktaya geliyordu. Kişiler değişse bile toksik ve bunaltıcı bir sarmala dönüşen girdaplara kapılıyor gibiydim. Pırıl Hanım bana bunların yetiştirilirken öğrendiğim kalıplar olduğunu gösterdi. Üzerinde uzun uzun çalıştık ve gerçekten sorunuma çözüm oldu. Artık sağlıklı ilişkiler kurabildiğim için çok mutluyum ve o kadar iyi ilişki kurabilir oldum ki evlendim bile. Hayatım ciddi anlamda değiştiği için Pırıl Hanımı onun benimle ilgilendiği gibi sevgiyle öneririm.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Görüşünüz için çok teşekkür ederim, sevgiler.
h...
Pırıl Hanım'a sosyal medyadan ulaştım. Kızım ergenliğe girerken bizi yormaya başladı, sinirli ve geçimsiz bir çocuk oldu. Okuldaki ilişkileri ve ders başarısı da kötüleşmeye başlayınca psikolog desteği almasını istedim. Yaşı kızıma yakın birisi olsun istedim. Sonuç bizim için çok olumlu oldu. Pırıl Hanım yeni hormonlarına alışmaya çalışıyor, hırçınlaşması normal dediğinde öncelikle biz sakinleştik. Süreçte kızımda gözle görülür bir iyileşme oldu. En zor zamanımızda Pırıl Hanım bize destek ve çare oldu. Ergen çocuğuyla zorlanan her ebeveyne kesinlikle öneririm.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Gözleminiz ve görüşünüz benim için çok değerli. Teşekkür ederim.
g...
Pırıl Hanımla evliliğime adaptasyon sürecimde çalıştım. Severek evlenmeme rağmen yirmili yaşların ortasında hayatımda bu kadar büyük bir değişiklik olması beni çok zorladı. Benimle özenle ilgilendi. İlişkime dair yanlış anladığım, boşuna üzerime alındığım alanları görmemi sağladı. Böylelikle artık incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden hırpalanan biri olma sorunum çözüldü. Hayatım çok daha rahat ve yaşanabilir bir yer oldu diyebilirim. Pırıl Hanım’ı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Kl. Psk. Pırıl Kurt
Kıymetli görüşünüzü paylaştığınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Pırıl Kurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Pırıl Kurt, Psikoloji. Size Pırıl Kurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi, Aile İçi İletişim Sorunları, Attentioner Dikkat Geliştirme Programı, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Bağımlılık Danışmanlığı, Bağımlılık Terapisi, Bağımlılık Tedavisi, Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme, Beck Depresyon Ölçeği.
Pırıl Kurt adresi nerede?Pırıl Kurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İcadiye Mahallesi İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Pırıl Kurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Pırıl Kurt uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Pırıl Kurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Pırıl Kurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Pırıl Kurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Pırıl Kurt tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Pırıl Kurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 17 hasta / danışan, Pırıl Kurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Pırıl Kurt hangi sigortaları kabul ediyor?Pırıl Kurt tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.