Uzm. Kl. Psk. Zeynep Karademir

Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

2012 yılında tam burslu olarak öğrenim görmeye hak kazandığım Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun oldum. Hemen ardından İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji anabilim dalında uzmanlığımı tamamladım. Uzmanlığımı alırken “Ani Kayıp ve Beklendik Kaybın Yas Süreci Üzerine Etkisi” isimli tez çalışmamı yayımladım. Ayrıca bu süreçte Ölüm ve Yas Psikolojisi Uygulayıcısı sertifikalı eğitimini aldım. Öğrenim sürecimde Balıklı Rum Hastanesi ve Aura Psikoterapi Merkezi’nde Stajyer Psikolog olarak görev aldım. Bunun yanısıra KAÇUV, Otistikler Derneği, TEGV, Tarlabaşı Toplum Merkezi gibi kuruluşlarda gönüllü projelerde yer aldım ve halen gönüllü çalışmalara devam etmekteyim.
Terapilerimde de kullandığım yaklaşımlara ilişkin Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR Terapisi ve süpervizyonu eğitimine, ISST Onaylı Uluslararası Şema Terapi sertifikalarına sahibim. EMDR Derneği asıl üyeliğim devam etmektedir. Seanslarımda eğitimini aldığım diğer yaklaşım ve tekniklerden de faydalanmaktayım.
Halen İstanbul'da Bomonti Psikoloji Enstitüsü'nde yüz yüze ve online terapi ile danışanlarıma destek olmaktayım.

Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No :141 Kat 5 D: 9, Şişli, İstanbul 34360

• Sigortası olan hastalar

EMDR Terapi

Yas Terapisi

Şema Terapi

• C

Zeynep Hanım’la gebeliğimin beklenmedik şekilde sonlanmasından sonra tanıştım. Yaşadığım kayıp ve yas sürecinin bende derin travmalara yol açmasından endişeliydim. Kendisinin ani kayıplar üzerine deneyimli olması da ilk başta kendisini tercih etme sebeplerimden biriydi. Zaman ilerledikçe seanslarımızda sadece yaşadığım kaybı değil, kendimle ilgili tüm değiştirmek istediğim konulara değinir olduk. Kişisel sınırlarımı çizebilmek, “hayır” diyebilmek, endişe ve evhamlarımla ilgili kötü düşüncelerimi yönlendirmeme çok faydası oldu. Terapiye başladıktan sonra kendime olan özgüvenim arttı, kendi benliğimi kaybetmeden kendi sınırlarımı koruyabilmeyi öğrenmeye başladım. Yaşadığım kaybın bende oluşturduğu hisleri yönetebilmeyi öğrendim. Kendisiyle yolum kesiştiği için çok mutluyum, terapiye başlamayı düşünenlere çok tavsiye ederim.

• Kln Psk Zeynep Karademir Psikoloji Randevusu  •

• M

Daha önce başka bir psikologla yaşadığım negatif deneyim sebebiyle, yeniden psikoloğa başlamak benim için adım atması zor bir konu haline gelmişti. Gerçekten ihtiyacım olduğunu düşündüğüm o anda Zeynep Hanım’la tanıştığım için hem o kadar şanslıyım hem de o kadar mutluyum ki. Her hafta, o sadece bana ait olduğunu hissettirdiği saati, benim güvende olduğum alanı, dinleneceğimi, anlaşılabileceğimi, benim önemli olduğumu, ne hissettiğimin önemli olduğunu fark ettirdiği, kendimi rahatça ifade edebileceğimi bildiğim ve belki en önemlisi sonunda rahatlamış, hafiflemiş olarak çıkacağım o saati iple çekiyorum. Zeynep Hanım benim için iyi ki var, dediğim bir insan. Benim gibi çekinerek yaklaştığınız bir konuysa, Zeynep Hanım’ın sizi “evde” hissettireceğine emin olabilirsiniz.

• Kln Psk Zeynep Karademir Randevu  •

• K

İlk başladığım günle şu anki halim arasında büyük fark var. Kendimi tanıma yolculuğumda yanımda olduğunuz için çok minnettarım. Bazen sadece biri tarafından gerçekten dinlenmek bile çok şey fark ettiriyor. İyi ki varsınız.

• Kln Psk Zeynep Karademir Psikoloji Randevusu  •

• R

Zeynep hanım ile görüşmeye başlayalım 2 yılı geçti. Bu süre içerisinde o kadar güzel bir yol yürüdük ki. Zeynep hanımın karşısında ilk oturduğum gün ben iyileşmek istiyorum demiştim. Zaman içerisinde bu cümle ben zaten iyiyim, sadece duygularımı keşfetmeye farkındalıklara ihtiyacım varmış olarak değişti. Yaşadığım duyguların tanımlarını birlikte keşfettik, şemalarımı, yıllardır hissettiğim ama anlamlandıramadığım her hissi tek tek bulup anlamlandırdık, anlandırdıkça yaşadıklarım daha kolay ve çözümlenebilir bir hal aldı. O kadar çok değiştim ki bu sürede artık çok yüksek ve sık olan anksiyete seviyem çok azaldı, kontrol etmeyi öğrendim. Terapi kendi içime upuzun bir keşif ve Zeynep Hanım sayesinde çok verimli geçti. Zeynep hanım anlaşıldığımı hissettiriyor ve güven veriyor . Şema terapiyle ve seansta yaptığımız çalışmalar sayesinde hep daha iyi hissederek çıktım. Terapi süreci kendime yaptığım en iyi yatırımdı, Bu yolu Zeynep hanım ile yürüyor olmakta büyük bir şans oldu.

• Kln Psk Zeynep Karademir Şema Terapi  •

• G

Zeynep Hanımla yüz yüze başladığımız terapi sürecine, online olarak devam ediyoruz. Çok özel görüş yazamam sonuçta benim sürecim. Terapi sürecinin bana kendimi anlamam, tanımam, düşüncelerimi, duygularımı organize etmem konusunda çok faydası olduğunu bunda Zeynep Hanımın katkısının da çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Beni dinlediğini ve anladığını hissediyorum. Konuşurken durdurmuyor, gerekli yerlerde araya giriyor. Terapi sürecinin çok süt liman olduğunu zannetmeyin. Sonuçta kendinizle uğraşıyorsunuz. uzun bir yol bence. Bu yolda iyi bir yol arkadaşı Zeynep Hanım. Son olarak online terapiden çok korkuyordum. ilk 3 seansı yüz yüze yaptığım için biliyorum. Yüz yüze den 1 cümle daha eksik ya da 1 dk daha az kullanılmıyor. Aksine evinizin konforu, güvenli alan iyi bile geldi. Özetle imkanınız varsa terapi alın. Zeynep Hanım çok iyi bir yol arkadaşı, deneyim ve bilgi ile size yoldaşlık ediyor. Normal arkadaşlıktan bahsetmiyorum tabii. iyi ki terapi almaya karar vermişim.

• Online Danışmanlık  •

• G

Psikoloğumla gerçekleştirdiğimiz terapiler süresince, kendimi keşfetme ve iyileşme yolculuğumda büyük bir mesafe kat ettim. Profesyonel yaklaşımı, samimi ve güven dolu duruşu sayesinde kendimi ifade etme konusunda hiç zorlanmadım. Her seansta, zorlandığım konuları aşabilmem için bana yol gösterdi, yeni bakış açıları kazanmamı sağladı. Hayatıma pozitif değişimler katarken içsel huzurumu bulmamda önemli bir rehber oldu.

• Kln Psk Zeynep Karademir Psikoterapi  •

• H

İki yıl önce terapiye başlamıştık, Zeynep Hanımla.O gün ki yaşadığım gerilimli ruh halimle yüzleşmemi ve zihnimde fark etmediğim kendimi ve kendime dair olanı düşünmemi sağlayarak, içimdeki karamsar duyguları çözümleme yardımcı olmuş, iç sesimin çıkmazlarında açtığı yolla çözümlemişimdir.İki yıl sonucunda düşünsel ve ruhsal olarak kendimi iyi hissetsem de terapinin sıklığını azaltarak aynı duygularla baş etmeme yardımcı oluyor.Bazen terapiden sonra hafiflemiş, bazen de eve gitmekte bile zorlanarak çıkıyorum.Ruhumun dalgalarının şiddetine göre yüzleşmenin hafifliğini hissetmeye başladım.Aldığım terapinin günlük rutinime de etkisi olumlu olmuştur.

• Kln Psk Zeynep Karademir Bireysel Terapi  •

• B

Bulunduğum il konumu sebebi ile yüzyüze görüşebileceğim bir uzman bulmakta zorlanmıştım. Mecburi online terapi almam gerekiyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi ile Zeynep hanıma randevu oluşturmuştum. Kafamda bir sürü kaygılı düşünce bir aradaydı. 5 ayı aşkın süredir online olarak görüşmelerimize devam ediyoruz. EMDR uygulaması ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Şuanda zor gelen şeylerin geçmişte gelen anılarla bağlantılı olduğunu ve nasıl başa çıkabileceğimi öğrendim. Uygulanan EMDR ile vücudumda sebepsiz ağrı olan bölgelerde ağrının kaynağınının psikolojik olduğunu ve bu ağrılara nasıl başa çıkabileceğimi öğrendim. Çevremdeki insanlara tavsiye ettiğim bir uzman. İlk randevuyu oluştururken tereddütlerim vardı ancak görüşmeler ilerledikçe kaygı ve tereddütlerim kayboldu. Zeynep hanım güler yüzlü, samimi, işini ciddiyetle ve severek yapan bir uzman.

• Online Danışmanlık EMDR Terapi  •

• T

1 yıl boyunca çalıştık. Kendi sürecimle ilgili ilerleme katetmemde çok yardımcı oldu.

• Online Danışmanlık  •

• P

Seans içerisinde kendimi fark ederek ilerlemem konusunda oldukça iyi soru tekniklerine sahip bir psikolog. Enerji ve iletişim konusundaki başarısıyla seansta rahat ve akışta kalmam için çok iyi bir destekçi. Etik çerçeveye bağlı bir şekilde her adımda ve her duygumda benimle beraber olduğunu hissettiren bir psikolog. Her gün iyi ki yollarımız kesişmiş diyorum.

• Kln Psk Zeynep Karademir Diğer  •