Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 2019 yılında Yüksek Onur Öğrencisi derecesiyle 96.7 (3,86/4.00) ortalama ile mezun oldu. İlk yüksek lisansını 2021 yılında Ege Üniversitesi Aile Danışmanlığı Programı'nda tamamladı. Bu süreç içerisinde Çağdaş Drama Derneği tarafından verilen eğitim programını tamamlayarak Yaratıcı Drama Eğitmeni unvanını aldı. İkinci yüksek lisansı olan İzmir Demokrasi Üniversitesi Özel Eğitim Yüksek Lisans Programı'nda halen tez aşamasındadır.
Çalışma hayatına İzmir'de çocuk, ergen, aile ve genç yetişkinler ile devam etmekte olup;
- Akran zorbalığı, sosyal beceriler, okula uyum, kaygı ve korkular, özgüven vb. duygusal alanlarda çocuk ve gençlerle çalışmaktadır.
-Bunun yanında DEHB, Özel Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG), Zeka, düşük akademik başarı, erken okuryazarlık becerileri gibi bilişsel alanlarında değerlendirmeye yönelik çeşitli test ve değerlendirme araçları ile kanıt temelli müdahale programlarının lisanslı uygulayıcısıdır.
Zeynep Sönmez Berrakçay, öğrencilik yıllarından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, anaokulu, psikolojik danışmanlık merkezi, psikoteknik merkezi, kolej, özel eğitim merkezi gibi çeşitli alanlarda stajlar yaparak alandaki çalışmalara aktif olarak katılmaya başladı. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan EgeYouth proje ofisinde yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen Erasmus+ projelerinde proje yazarı ve proje asistanı olarak görev aldı. Halen PangeaYouth Derneği bünyesinde Erasmus+ kapsamında gençlerin ve dijital alışkanlıklar üzerine yürütülen "Unplugged" projesi eğitmenidir.
Gönüllü çalışmaları hayatının her alanında devam ettiren Zeynep Sönmez Berrakçay İzmir Koruyucu Aile Derneği (İZKAD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu gibi sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen çeşitli projelerde aktif rol aldı.
Çalışma hayatına İzmir'de çocuk, ergen, aile ve genç yetişkinler ile devam eden Zeynep Sönmez Berrakçay; EMDR, Brainspotting, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi ekolleriyle çalışmakta olup bunun yanında dikkat, zeka, özel öğrenme güçlüğü alanlarında değerlendirmeye yönelik testler ve müdahaleye yönelik programlar uygulamaktadır.
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Bender Gestalt Motor Algı Testi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Ebeveyn Danışmanlığı
Psk. Zeynep Sönmez Berrakçay
Erken Okuryazarlık Testi (EROT)
Evlat Edinme Sürecinde Psikolojik Destek
Çocuk Değerlendirme Paketi
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası
h...
Zeynep Hanım'a kızımın öğretmeninin tavsiyesiyle gittik. Kızımın kendisini yalnız, değersiz, çok kaygılı ve çaresiz hissettiği bir dönemde destek almak için başvurduk. Her seansta güler yüzlü, nazik ve kibardır. Problemlere odaklanıp onları çözmeden başka konulara geçmemesi güven verdi. Aile seansları ile bizim de farkındalığımızı arttırdı ve aile ilişkilerimizi kuvvetlendirmemize vesile oldu. Kızım çok memnun, biz de çok memnunuz. Herkese gönül rahatlığıyla gitmelerini tavsiye ederim. Arada aile seansları oluyordu; genel durum değerlendirmesi, bizim yaklaşımlarımız ve duygu durumlarımızı anlamamızı sağlayan farkındalığımızı artıran motivasyon önerileri vb. Çünkü kızım sevildiğini hissetmediği durumlardaydı; göstermeyi bilmiyorduk, gösterdiğimizi sanıyorduk. En basiti, ihtiyaçlarını karşılamaktan anladığını zannediyorduk. Küçücük 'seni seviyorum' notları ders aralarında karşılaştığında şimdi onun yüzünün gülmesine vesile oluyor. Artık problemleriyle kendi kendine baş etmeyi öğrendi. Tavsiye ederiz.
Zeynep Hanım ile 11. sınıfta tanıştım. Kendisiyle sosyal alanlarımda yaşadığım stres ve anksiyete üzerinde çalıştık. Arkadaş çevremde yaşadığım zorlukların akademik hayatımı tamamiyle geri plana atmama sebep olduğunu farketmemi, hedeflerimi ve önceliklerimi belirlememi sağladı. Şu anda hayal ettiğim üniversitedeyim. İyi ki o dönem Zeynep Hanım’a denk gelmişim
• Online Danışmanlık • Bireysel Terapi •
b...
Zeynep Hanım’a kendimi çok kaygılı ve çaresiz hissettiğim bir dönemde destek almak için başvurdum. Zeynep Hanım’ın tavrı ve yaklaşımı beni anlaşılmış hissettirdi ve benim de kendimi anlamam, tanımam konusunda bana çok yardımcı oldu. Kendimi Zeynep Hanım sayesinde çok iyi bir şekilde geliştirdiğimi düşünüyorum. Psikolog arayışında olan herkese rahatlıkla Zeynep Hanım’ı önerebilirim.
Alsancak konumunda TAT testi için destek sağlayabilecek psikolog arayışındaydım. Doktor Takvimi aracılığıyla Zeynep Hanım'a ulaştım. Seans boyunca çok ilgili ve nazikti. Beni çok iyi anlayıp doğru tespitlerde bulundu. Test sonucunu raporlayarak doktoruma bizzat kendisinin ulaştırması, bu konudaki ilgisi ve alakası da harikaydı.
L
la...u
Merhabalar.Ben 24 yaşındayım.Asperger sendromu tanım var.Bazı arkadaş sorunlarım,ailesel sorunlarım,işsel sorunlarımı yaşadığım için Zeynep hanıma gittim.Onun sayesinde kendime geldim,geliştim ve çok şey öğrendim.Çok memnun kaldım ve %100 tavsiye ederim.
• başka bir yer • Diğer •
g...
Zeynep Hanıma çocuğumun dikkat ve odak süresi çok dağınıktı, odaklanamıyordu. Bu sebeple başvurduk. Çok memnun kaldık Zeynep Hanımdan, faydasını çok gördük. Tavsiye ederim.
T
t...
Sayın Uzm. Psk. Zeynep Sönmez Berrakçay'a yaklaşık 3 yıl önce ulaştık.
Oğlum otistik spektrum (yüzde 40) tanısı var.
Zeynep Hanım'dan terapi almaya başladıktan sonra kendine olan güveni arttı. Hayatta bir amacı olması gerektiğini fark etti ve hayattan daha fazla zevk almaya başladı.
Değerli psikoloğumuzu tanıdığımız bu süreçte her danışanı için elinden geleni yaptığını ve sürekli kendini yenileme çabası içinde olduğunu gözlemledik.
İhtiyaç duyan herkes için Zeynep Hanım ile karşılaşması bir şans olacaktır. Kendisini gönülden tavsiye ederiz.• • •
fi....
Oğlumun okul öncesi dönemde bazı konuları zor ve ya geç öğrenmesi üzerine başvurduk Zeynep Hanıma..Gerekli testleri yaptı, cocugumuzla ve bizlerle ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Harika tavsiyelerde bulunmakla kalmayıp, uygulamalarımızı ve sonuçlarını online olarak takibe devam etti, ilkokula daha hazır başlamamıza destek oldu..Güler yüzlü, hoşgörülü tavrına bayıldım. Zamanla ailemizden biri oldu. Çok sevdik.. İyi ki Zeynep Hanım..
• Psk. Zeynep Sönmez Berrakçay • Erken Okuryazarlık Testi (EROT) •
Z
z...
Oğlumuza konulan selektif mutizm teşhisi sonrasında tanıdıklarımızın tavsiyesiyle başladığımız terapi sürecinde, psikolog Zeynep Hanım ile tanışmak bizim için bir dönüm noktası oldu. Oyun terapilerinde Zeynep Hanım’ın nazik, anlayışlı ve destekleyici yaklaşımı sayesinde oğlumuzun kendine olan güveni gözle görülür şekilde arttı. İfade etmekte zorlandığı duygularını keşfetmesi için tanınan alan, onun daha rahat ve açık bir şekilde kendini ifade etmesine olanak sağladı. Terapi sürecinde sadece oğlumuzla değil, bizimle de etkili bir iletişim kurarak, oğlumuzun güçlü yönlerini ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmemiz için bizi de çok iyi yönlendirdi. Bu süreç boyunca gösterdiği yakın ilgi, profesyonellik ve içtenliği sayesinde oğlumuzun duygusal ve sosyal gelişimi büyük bir ilerleme kaydetti. Psikolog Zeynep Hanım’ı gönülden tavsiye ediyoruz.
Zeynep hanım ı arkadaşım tavsiyesiyle tanıdım kendisi çok tatlı güler yüzlü çok naif bir hanımefendi. Oğlumun agresif ligi için terapiye başladık ve zaman içerisinde çok faydasını gördük. En başta kaybetmeyi kabullenememe sorununu büyük ölçüde çözdük. Kendisine desteği için çok minnettarım
• Psk. Zeynep Sönmez Berrakçay • •
Zeynep Sönmez Berrakçay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zeynep Sönmez Berrakçay, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Zeynep Sönmez Berrakçay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Tematik Algı Testi (TAT), EMDR Terapi.
Zeynep Sönmez Berrakçay adresi nerede?Zeynep Sönmez Berrakçay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kültür Mahallesi Meksika Sokak No:3 İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zeynep Sönmez Berrakçay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Zeynep Sönmez Berrakçay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Zeynep Sönmez Berrakçay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zeynep Sönmez Berrakçay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Zeynep Sönmez Berrakçay hangi dilleri konuşuyor?Zeynep Sönmez Berrakçay ile Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Zeynep Sönmez Berrakçay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zeynep Sönmez Berrakçay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Zeynep Sönmez Berrakçay hakkında ne düşünüyor?Toplam 22 hasta / danışan, Zeynep Sönmez Berrakçay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.