Uzm. Kl. Psk. Aysima Aydın Kıran

Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Merhaba, Ben Uzman Klinik Psikolog Aysima Kıran. Psikoloji Lisans ve Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimlerimi yüksek onur öğrencisi olarak (4.0/4.0 ortalama ile) tamamladıktan sonra uzun süre şirketlerde, hastanelerde ve özel kliniklerde danışan kabulü yaptım. Eşzamanlı olarak belirli derneklerde aktif görev alarak araştırmalarda yer aldım ve uluslararsı çalışmalarda bulundum (Covid-19 Döneminde Yakın ilişkiler, Düşük Gelirli Ailelerde Aile Yapısının Anne ve Baba Ebeveynliği Üzerindeki Etkileri, Siber Flört Şiddeti ve Ebeveyn Kaybı Yaşayan Ergenler vb.). Şu an aktif olarak ergen ve bireysel yetişkin danışan kabulü yapmaktayım. Seanslarda kullandığım terapi ekolleri; EMDR Terapisi (Travma Terapisi), Kişilik Bozukluklarında Psikodinamik Psikoterapi, Aktarım Odaklı Dinamik Psikoterapi, BDT (Bilişsel ve Davranışçı Terapi- Yetişkin), Çocuk ve Ergenlerde BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi-Ergen), Sistemik Cinsel Terapi, Stratejik Çift ve Aile Terapisi, Çözüm Odaklı Terapidir. Aynı zamanda Davranış Bozuklukları, Attentioner DEHB Terapisi (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu), Resim Analizi gibi eğitimlerimin bulunmasının yanısıra; Objektif ve Projektif testlerinin tamamının uygulayıcı sertifikası da mevcuttur (Test isimlerinin sıralaması çok uzun olacağından tek tek paylaşmamayı tercih ettim. Hangi testleri uyguladığımı öğrenmek isteyen danışanlar benim ile iletişime geçebilir). Gerekli gördüğüm yerlerde ilgili testleri danışanlarıma uyguluyorum. Aynı zamanda kurumsal danışmanlık ve süpervizörlük yapıyor, eğitim ve seminerler veriyorum.

Not: Profil uzantısında aşağıda Uzmanlık Alanlarım başlığı altında yer alan bozukluklar yalnızca kategori olarak belirtilmiştir. Örneğin; “Anksiyete” kategorisinin altına; Ayrılma Anksiyetesi, Seçici Mutizm, Özgül Fobiler, Sosyal Fobiler, Agorafobiler, Yaygın Kaygılar gibi alt başlıklar eklenebilir. Dolayısı ile referans alırken lütfen tüm bozuklukların ALT BAŞLIKLARI olduğunu bilerek referans alın. Kendinizde sahip olduğunuzu düşündüğünüz belirli problemler varsa ve bunları kategorilendiremiyorsanız lütfen benimle iletişime geçin ve ayrıntılı konuşalım..

Devin Psikoloji ve Eğitim

Cennet Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cd. No.12 Kat.5 Daire.13, Küçükçekmece, İstanbul 34307

• Sigortası olan hastalar

• B

Çok zorlandığım bir dönemde yaşadığım farkındalıklarla başlamaya karar verdim, terapiden her çıktığımda bu zamana kadar fark ettiğim ama sebebini bilmediğim konularda Aysima Hanım sayesinde nedenlerini bulmaya başladım

• Devin Psikoloji ve Eğitim Psikoloji Randevusu  •

• B

Aysima Hanim ile 8 aydir seanslarimiz devam ediyor ve oldukca memnun oldugumu söyleyebilirim .Anksiyetem icin onemli adimlar attik. Bu süreçte Emdr terapisi de aliyorum.Süreci planli bir şekilde anlasarak devam ettirebiliyoruz ki bu da cok degerli.

• Devin Psikoloji ve Eğitim EMDR Terapi  •

Aysima hocama gelmeden önce kendimde değildim ne duyuyor ne konuşurdum. Okulu bırakmak zorunda kaldığım bir dönemden geçiyordum. Odamdan dışarı çıkmıyordum zorunlu durumlar olmadan ne insan görmeye ne ses diymaya tahammülüm yoktu hep uyuyordum satlerce.... Terapi görmeye başlayalı 3 ay olmuştur ilk başladığım yerde değilim çok daha iyiyim dışarı arada çıkıyorum biliyorum biraz daha zamana ihtiyacım var. Annemle sohbet edebiliyorum gelicek le ilgili sorular soruyorum. 3 ay önce ki ben degilim simdi dağılmıştım o zamanlar. Aysima hocamın sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum hic 1|ac kullanmadan hemde.

• Devin Psikoloji ve Eğitim Randevu  •

• B

Aysima Hanım ile bir aydan fazla süredir seanslarımızı gerçekleştiriyoruz güleç mizacı ve yaklaşımıyla bazen kendimle yüzleşmemi bazense kendime karşı şefkatsiz olduğum noktaları fark etmemi sağlıyor. Terapi sürecine başladığımdan beri ruhen ve sosyal olarak daha iyi hissediyorum.

• Devin Psikoloji ve Eğitim Psikoloji Randevusu  •

Terapiye ruhsal bir çöküşün ardından başvurmaya karar verdim. Ruhsal çöküşten kendimce ayağa kalksam da bir türlü tamamen kendime gelemiyor, bir yandan da pekçok hareketimi ve duygumu anlamlandıramaz hâldeydim.

Daha ilk seanstan çok güvenli, huzurlu ve kendimi açabileceğim bir ortam hissettim. Her seans içimden bir yük kalkıyor, kendimi daha iyi tanıyor, üstüne haftalar geçtikçe içgüdüsel olarak içimdeki karmaşayı çözüp daha sağlıklı davranıyordum.

Aysima Hanım çok iyi de bir gözlemci. Siz ona kendiniz hakkında bilgiler verdikçe o, bu bilgileri bir yapboz parçası gibi birleştirip gözünüzün önündeki cevabı ortaya çıkarıyor size.

2 aydır terapiye gidiyorum ve şimdiden içimdeki karmaşayı çoğunlukla çözdüm, kendimi çok daha iyi tanıyorum, özşefkatim ve özgüvenim arttı, duygularımı anlamlandırabiliyor ve yönetebiliyorum.

İyi ki terapiye gitmeyi ertelemeden başvurmuşum diyorum çünkü bu yolculukta edindiklerim bana bir ömür boyu yol gösterecek biliyorum

• Devin Psikoloji ve Eğitim Bireysel Terapi  •

Terapiye başlamaya karar vermem, daha sonra hangi terapistle başlayacağımı seçmem benim için çok uzun ve çok zor bir süreçti. Yoğun araştırmalarım sonucunda karşıma Aysima hanım çıktı. Yaklaşık dört aydır seanslarımıza devam ediyoruz. Geldiğimiz süreçte ise iyi ki Aysima hanımla tanışmışım diyorum. Çok iyi dinleyip çok iyi analiz eden birisi. İki seans EMDR uyguladık. Sürece başlamadan ve süreç bitince bilgilendirmesi sonrasında ise nelerle karşılalabileceğim hakkında detaylı açıklamalar yapması benim için çok önemli. Benim gibi terapist arayışında kaybolup terapi almayı erteleyen biriyseniz Aysima hanımı kesinlikle tavsiye ederim.

• Devin Psikoloji ve Eğitim Bireysel Terapi  •

• N

Aysima hanım ilk günden beri mesleki tecrübesini çok iyi hissetirdi. Öncelikle kendisine düğün sürecimde yakınlarım ve ailemle yaşadığım sorunları çözemediğimi ve bu durum beni çok yıprattığı için gittim.
    Her seansta kendisiyle paylaştığım bütün sorunları nasıl yönetmem gerektiğini, çözülemez dediğim şeylerin üstesinde gelmeyi, beni sıkışmış ve bunalımda hissettiren tüm durumların kaynağını farketmeyi, artık olaylara daha sakin ve farkında yaklaşmayı öğretti.
    Ayrıca kendinizi size danışmanlık verdiği andan itibaren güvende hissetmenize yardımcı oluyor.
    Danışma merkezinde sıcak karşılaması ve yaklaşımıyla bulunduğunuz ortamı yabancılamıyorsunuz.

Aysima hanım kendini mesleğinde çok iyi geliştirmiş ve hala daha iyisi olmak için çabalayan ve her görüşmede size bunu gösteren sıcak, sevimli ve kibar biri.

Kendim için yaptığım en güzel yatırım, onun bilgi ve becerileriyle karşılaşmaktır ve bu sayede hayatımda fark yaratmayı başarabilme yetisi kazandım.

• Devin Psikoloji ve Eğitim Bilişsel Davranışçı Terapi  •

yaşam sevincimin bittiği an Aysima hanımla tanıştım ve hayata yeniden tutundum. çok ilgili tatlı ve sevecen ses tonu insana huzur verip rahatlatıyor. süreci çok iyi takip ediyor bu zamana kadar bir sürü psikoloğa gittim ama ilk defa birini sevdim güvendim iyi ki Aysima hanım

• Online Danışmanlık  •

• K

Daha önümüzde uzun seanslar olsa da kendimi daha ferahlamış hissediyorum. Terapiler başladığından beri duygularım daha fazla ortaya çıktı ve onların nedenlerini yavaş yavaş anlamaya başladım Aysima Hanım sayesinde. Güzel bir şekilde ilerliyoruz ve bu durumdan memnunum

• Devin Psikoloji ve Eğitim Randevu  •

• D

Aysima Hanımla tanıştığımda günlük hayatımı çok fazla etkileyen yoğun anksiyete ve panik atak problemim vardı. Sürecimiz harika ilerledi. Hatta kendisinden emdr da aldım. Terapi sürecim hâlâ devam ediyor. Yaklaşımı, profesyonelligi, problemlere sunduğu çözümleri ne diyeyim her gün kendimi yeniden keşfediyorum! ve en önemlisi çoğu kişiye basit bir rutin olarak gözüken günlük hayatım bana geri geldi. Yollarımız kesiştiği için çok mutluyum.

• Online Danışmanlık Diğer  •