Ben İzel Güleç Karpuzoğlu. Lisans eğitimimi Bilkent Üniversitesi, Psikoloji Bölümü'nde yüksek şeref öncesi olarak tamamladım. Lisans eğitimim sırasında Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği, Kemik İliği Transplantasyon Merkezi ve Onkoloji yataklı ve ayaktan tedavi servisinde stajyer psikolog olarak görev aldım. Ayrıca bunu takip eden yıl Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü’nde stajyer psikolog olarak tedavi süreçlerinde ve akademik araştırmalarda bulundum. Lisans bitirme tezim kapsamında Türkiye’deki ailelerin oyun algılarını inceledim. Bu çalışmada, Türk anne ve babaların çocuklarının akademik hayatında, serbest zamanlarında ve birlikte geçirdikleri zamanlarda hangi aktiviteleri oyun olarak görüp görmediklerini araştırdım. Aynı zamanda araştırma kapsamında ailelerin gündelik hayatlarında çocuklarının teknoloji kullanımlarını nasıl algıladıkları ve ne amaçla çocuklarının tablet, cep telefonu, bilgisayar kullanımına müsaade ettiklerini inceledim. Ve bu süreçte Bilişsel ve Sosyal Gelişim dersinin asistanlığını yaptım. Lisans eğitimimin ardından Ege Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı yüksek lisansımı tamamladım. Uzmanlık tezimde ailelerin çocuklarına kabul ve sınır koyma davranışları üzerine araştırma yaptım. Bu süreçte Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde çalışmaya başladım. Kadınlarla bireysel görüşmeler yapıp toplum merkezlerinde kadınlara girişkenlik, motivasyon, özgüven, iletişim kurma ve stres ile baş etme becerileri, anne-çocuk iletişimi, ailelerin çocuklarına yönelik kabul ve sınır koyma becerileri ile ilgili konularda bilgilendirmeler yaptım.
Katıldığım seminer ve çalıştaylar:
• İzmir 1. Travma Sempozyumu – Türk Psikologlar Derneği
• 1. ve 2. İzmir Nuri Bilgin Psikoloji Günleri
• Uluslararası Engelsizmir Kongresi - Engelsiz Eğitim Çalıştayı “Eğitimden Bağımsız Yaşama Üniversiteler”
• Çocuk ve Ergenlerde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Çalıştayı,– (İzmir Valiliği, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü , İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) , E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Madde Bağımlılığı ve E.Ü. Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen) (28-29 Haziran 2016)
• Aile İçi Şiddet Önleme Çalıştayı – Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı
• Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı & UNICEF
• Çocuk Katılımı – UNICEF (6 Nisan 2017)
• Çocuk Evliliklerle Mücadele Eğitimi – UNICEF (20,21,22 Aralık 2017)

İzel Güleç Karpuzoğlu Danışma Merkezi

Mimar Sinan Mah. Ali Çetinkaya Bulvarı Karaahmetoğlu Apt. No:52 K:5 D:20 Alsancak, Konak, İzmir

Mimar Sinan Mah. Ali Çetinkaya Bulvarı Karaahmetoğlu Apt. No:52 K:5 D:20 Alsancak, İzmir

Makaleler
Röportaj

İzel Hanım’la tanışmadan önce uzun süre kendimce çözmeye çalıştığım birçok sorunla baş etmeye çalışıyordum ama bir noktadan sonra tıkandığımı fark ettim. İlk seanslara başlarken biraz çekingen ve umutsuzdum açıkçası; çünkü daha önce farklı yerlerde deneyimim olmuş ama sürdürememiştim. Ama İzel Hanım o kadar içten, o kadar dikkatli dinliyor ki, zamanla seanslara gitmek benim için bir ihtiyaç, hatta bir nefes alma alanı haline geldi.

İlk başladığımızda yoğun kaygılarım vardı, hayatı hep kötü bir şey olacakmış gibi yaşıyordum. Sürekli tetikte, huzursuz ve mutsuz hissediyordum. Şu an geldiğim noktada bu duyguların beni yönetmediğini söyleyebiliyorum. En kıymetlisi de kendime karşı daha anlayışlı olmayı öğrendim. Bunu sadece önerilerle değil, gerçekten birlikte düşünerek, konuşarak başardık. Bu süreçte attığım her adımda onun katkısı çok büyük.

Yorumları okuyarak randevu almıştım, şimdi kendim yazarken ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar anlıyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş.

• M

Öncelikle görüşlerimi belirtmek için uzun bir zaman vakit geçirmeyi bekledim İzel Hanım’la herhalde Ekim ayından beri beraberiz baya aylar oldu korkularım vardı başaramayacağım, çoğunu yendim diyebilirim bir bebeğim oldu ve o süreçte yalnızlıkla çok zor baş ettim ailemle ilgili sorunlarım oldu zorlandığım çok zor günler oldu bu süreçleri de yine İzel hanımın desteğiyle güzel atlattım psikolojim çok kötüydü şu an gerçekten çok iyiyim mutluyum eskiye göre çok daha iyiyim. ailemizden biri oldu zaten İzel hanım olaylara her şeye hakim:) pozitif yanı güler yüzlü olması insanın kendini arkadaşıyla dertleşiyor gibi hissettiriyor her seanstan sonra içim ferah bir şekilde seansı bitiriyorum güzel tavsiyelerde bulunuyor. ben doktor takviminden yorumları tek tek okuyarak bulmuştum İzel Hanım‘ı ve başka bir hekime ihtiyacım olsa yine yorum okurum o nedenle bu yorumların çok önemli olduğunu düşünüyorum, size de iyi gelmesini diliyorum bana çok iyi geldi..

• Konum: İzel Güleç Karpuzoğlu Danışma Merkezi Online Terapi

• D

2020 yılında babamın ölümünün ardından geçirdiğim zor süreçte tesadüfen DoktorTakvimi üzerinden İzel Hanım'ı buldum ve cidden gönül rahatlığı ile şunu diyebilirim ki, hayatımda bir dönüm noktası oldu. Kendisi inanılmaz özverili, işinin ehli ve anlayışlı bir insan ve doktor. Öfke sorunlarım, sosyal ve normal anksiyetem, paranoyalarım ve daha birçok problemim için değişmek ve yepyeni bir bakış açısı kazanmak için gittim İzel Hanım'a. Hem yastaydım hem öfkeliydim hayata. Ancak bir yıl sonra bambaşka biri olmaya başlamıştım bile. Eğer gerçekten siz de iyileşmeyi isterseniz, kendisi size mükemmel bir yol gösterici ve yoldaş oluyor. İzel Hanım'ın üzerimde emeği çok büyük. Hayatımın son üç yılı bambaşka, çok olumlu ve "artık mutluyum" dediğim günlerle geçiyor. Hayattaki sorunlarla baş etmeyi ve verdiği öğretileri nasıl "anda" uygularımı öğrenerek yol aldım. Artık ne sosyal anksiyetem var ne de öfkem. İzel Hanım bu işi severek ve hakkıyla yapan biri. Kesinlikle öneriyorum.

• M

İzel hanım mesleğinin ehli bir Psikolog öncelikle bunu belirtmeliyim. Konulara yaklaşımı, çözüm önerileri mükemmel. Eşimle bir türlü aşamadığımız sorunlar için gittik. Seansa başladıktan 15 dk sonra sanki ailemizden birisi gibi oluverdi. Samimi yaklaşımı bize iyi geldi. Çözüm önerileri de çok yerindeydi. Sorunlarımızı büyük oranda çözmemize yardımcı oldu.İyi ki tanımışız. Minnettarız

• Konum: İzel Güleç Karpuzoğlu Danışma Merkezi Aile Terapisi

• I

İzel hanım’a danışmaya başladığım günden itibaren, hayatımda olumlu süreçler başladı. Olaylara farklı açıdan bakabilmemi, düşüncelerimi ve duygularımı benim kontrol edebileceğimin yönünü gösterdiği için kendisine çok minnettarım.

• P

Kardeşimin referansıyla İzel Hanıma ulaştım. Depresyon ve duygu karmaşasıyla birlikte panik atak için gittim. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Çok güzel bir uzman, işini iyi yapan, iyi yönlendiren ve işini bilen biri...

• Ö

İzel Hanım ile iyi ki tanıştık. Güler yüzü ve anlayışlı duruşuyla kısa sürede kendisine güvenip bütün sıkıntılarımı ve takıntılarımı kendisiyle paylaştım. Verdiği ödevler ve görüşmeler sayesinde kaygılarımdan kurtulma fırsatı yakalıyorum. Bu çağda kesinlikle böyle tatlı ve güvenilir bir psikoloğa herkesin ihtiyacı olacağını düşünüyorum.

Kıymetli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederim.

İzel hanım çok güler yüzlü ve tatlı bir insan. Bana birçok problemimi çözmekte yardımcı oldu. Bazı korkularımı onun sayesinde yendim, gözümde büyüttüğüm kadar değil korkutucu değillermiş aslında onu anladım. İlk başladığımda yemek yiyememe problemim vardı, İzel hanım konuşmalarıyla ve teknikleriyle beni rahatlattı ve artık kilo bile aldım:) Bir de o kadar güzel tespitlerde bulunuyor ki bazen çok şaşırıyordum, korkularımın nelere bağlı olduğunu duymak beni rahatlattı. Takıntılı olduğum, kafamda kurduğum çok fazla şey vardı ve düşünmekten yoruluyordum artık. İzel hanım sayesinde bu düşüncelerden de kurtuldum ve kafam hafifledi. Kesinlikle herkese tavsiye edebileceğim bir psikolog.

• D

İzel hanımla bugüne kadar çok sayıda seans gerçekleştirdik. Daha önce bir uzmandan destek almamıştım ve benim için bir ilkti. Açıkçası geldiğim noktadan oldukça memnunum ve bunda İzel hanımın katıları yadsınamaz. Uzun süredir beni meşgul eden problemlerim vardı ve artık en azından onların nedeninin ve nasılının farkındayım. Benim fark edemediğim, gözümün önünden kaçmış pek çok sorunu görmemde yardımcı oldu, beni aydınlattı. Geldiğim yerden çok farklı bir yerdeyim, ve hala birlikte ilerlemeye devam ediyoruz.

• Konum: İzel Güleç Karpuzoğlu Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Kıymetli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederim.

Tanıdık aracılığıyla ulaştım. Bana manik depresif teşhisi konulmuştu. Psikiyatri ilaçlarımı kullanırken psikolog seanslarına da başladık. İzel Hanım konusunda uzman bir psikolog. Sayesinde epey yol kat ettim. Seanslara hala devam ediyorum. Herkese tavsiye ediyorum.