Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Merhaba, ben Psikolog Melek Yıldırım, sekiz yıllık proje yöneticiliği kariyerimi -2014 yılında- Kendi terapim sırasında yaşadığım derin değişimden ilham alarak, insanlara bu denli faydalı olabilmek arzusu ile geride bıraktım. Hayatıma bu denli dokunan kimse olmamıştı ve terapistime ailemden biri gibi dua ediyordum. Ben de bu şekilde insanlara yardımcı olmak istedim ve tekrar öğrenim hayatına döndüm. Haliç Üniversitesi'nden mezun olarak psikolog olarak çalışmaya başladım. İngiltere ve ABD'de psikolojik yaklaşımların kurucularından eğitimler aldım, öğrencilerde dikkat öğrenme ,sınav kaygısı konusunda eğitimler düzenledim, hala de düzenliyorum.

İki çocuk annesi, yaşam boyu öğrenmenin ve üretmenin gücüne inanan bir psikoloğum. Hâlen doktora düzeyinde araştırmalar yürütüyor; koşulsuz kabul, sabır, şükür gibi kadim kavramların ruh sağlığı üzerindeki koruyucu ve nüks önleyici etkilerini bilimsel literatüre kazandırmaya çalışıyorum.

Terapi Stilim

• Aktif, karşılıklı diyalog: Sessizce dinleyen “joker face” terapist rolü yerine; soru soran, geri bildirim veren ve karşılıklı etkileşimli bir ilişki kurarım. Sorunun çözümünde danışanımla yan yana, aktif bir ortak olurum. (Destekleyici terapi yaklaşım gerektiğinde gerçekleşir.)

• Bütüncül : Seanslarda tek bir yönteme bağlı kalmak yerine, danışanın ihtiyacına göre eğitimi ve süpervizörlüğünü aldığım bir çok yaklaşımı bir arada kullanırım. Örneğin narsistik kişilik örüntülerinde, çocukluk şemalarını psiko-dinamik bakışla keşfederken eşzamanlı olarak şefkat odaklı tekniklerle içsel eleştirmeni yumuşatmayı hedeflerim. Yas ve travmalarda kabul kararlılık terapisi öne çıkarken, uzun süren seanslarda ortaya çıkmayan travmalarda sanat terapisi ve rüya analizleri ile işlevselleştirmeye çalışırım.

• Kültürel ve inanç temelli duyarlılık: Varoluşçu terapi çerçevesinde, kişinin anlam arayışını kendi kültürel ve/veya dini değerleriyle harmanlamasına alan açarım. Bu süreçte herhangi bir inancı dayatmadan, danışanın dünyasını anlamayı önceliklendiririm.

• Sanat & deneyimsel yaklaşımlar: Sanat terapisi, psikodrama, sinema terapi ve rüya çalışmaları sayesinde, onlarca klasik seansın gün yüzüne çıkaramadığı bilinçaltı travma izleri ve tekrarlayan düşünce döngüleri hızla görünür olur. Örneğin sinema terapisinde önerdiğim 2-3 gibi film veya kitabı birlikte analiz ederek danışanın sanki bizzat deneyimlemişçesine içgörü geliştirmesini sağlarız. Rüyalarını hatırlayan danışanlarla yaptığımız derinlemesine analizler de bu düğümleri çözmede güçlü bir araçtır. Amacım, uzun yıllara yayılan süreçler yerine kısa, etkili ve sürdürülebilir yol haritaları sunmaktır. Sanat terapisi eğitimim ile bilimsel deneyimlere dayanmaktadır.

Çalıştığım Alanlar

1. Narsistik kişilik örüntüleri ve narsistle yaşayan danışanların sınır-şefkat çalışmaları

2. Depresyon ve duygudurum sorunları

3. Cinsel işlev bozuklukları – (çiftlerle ya da yalnızca kadın danışanlarla)

4. Kronik mutsuzluk / anlamsızlık

5. İfade edilemeyen boşluk-stres-tekrar eden sorun(döngüler)

6. Anksiyete

7. Kişilik bozuklukları veya kişilik bozukluk örüntüleri

8. Ergen terapisi: Amaçsızlık, anlamsızlık, ders çalışma isteksizliği, motivasyon bozukluğu, aile içi çatışmalar, sınav baskısının tetiklediği kaygı-depresyon

9. Aile içi anlaşmazlıklar

10. Özgüven eksikliği, mükemmeliyetçilik, kronik motivasyon sorunları

11. Sınav kaygısı & okul başarısı

12. Yaratıcı & Deneyimsel Yöntemler

13. Sanat terapisi, psikodrama, sinema terapi ve rüya çalışmaları : onlarca klasik seansın gün yüzüne çıkaramadığı bilinçaltı travma izleri ve tekrarlayan düşünce döngüleri hızla görünür olur. Örneğin sinema terapisinde önerdiğim filmleri birlikte analiz ederek danışanın sanki bizzat deneyimlemişçesine içgörü geliştirmesini sağlarız. Rüyalarını hatırlayan danışanlarla yaptığımız derinlemesine analizler de bu düğümleri çözmede güçlü bir araçtır.

Eğitim & Süpervizyon

Yurt içi ve yurt dışındaki akredite programlardan aldığım, düzenli süpervizyonla güncel tuttuğum terapi yaklaşım başlıkları:

• Psikodinamik Psikoterapiler (ulusal eğitim)

• Şema Terapi (uluslar arası eğitim)

• Bilişsel Davranışçı Terapi (ulusal)

• Duygu Odaklı Terapi (EFT) (ulusal)

• Cinsel Terapi & Danışmanlık

• Varoluşçu Terapi teknikleri (ulusal logo terapi ve Cambridge Islamic psychology yaklaşımları)

• Dışavurumcu Sanat Terapisi, Psikodrama, Sinema Terapi

• Rüya Analizi

• Şefkat Odaklı Terapi (CFT) (ABD’de keşfedilen bu yaklaşımın, kurucundan aldığım eğitim ve destek halen devam etmektedir)

Araştırma & Yayın

“Boşluk Hissi ve Kadim Öğretiler” temalı tez

Narsisizm üzerine kitap çalışması editör (Narsisizm, 2023, Fatih Reşit Civelekoğlu)

Terapi sonrası tekrar eden sıkıntılara karşı çözüm bulmak adına , kültürel-inanç temelli koruyucu faktörlerle nüksün önlenmesi üzerine çalışmalar

• Sigortası olan hastalar

Kar Tanesi Psikoloji

Kayabaşı mah. Evliya çelebi cad. Emlak konut Başakşehir Evleri 1. Etap 2. Kısım B1 No:13 Kat:2, Başakşehir, İstanbul 34494

• Sigortası olan hastalar

Kayabaşı mah. Evliya çelebi cad. Emlak konut Başakşehir Evleri 1. Etap 2. Kısım B1 No:13 Kat:2, İstanbul

Makaleler
Röportaj

• R

Son zamanlarda yaşadığım yanlizlik,çaresizlik ve duygu karmaşasıyla nasil mücadele edeceğim derken Melek hanımla kesişti yollarımız 2 aylık kısa bir süreçte uzun süredir kafamda çözemediğim benim bile zaman zaman kendimi tanımadığım ve kabul edemediğim birçok olumsuz durumun üstesinden gelebiliyorum. Melek Hanım'ın desteği ile
    Tedavi yöntemi gerçekten çok olumlu.Sakin ve güven veriyor ve rahatlamama yardımcı oluyor.Hayatın karmaşasından çıkıp bir sürede olsa ayrılıp kendimi özel hissettirmesi insana çok iyi geliyor.Beni çoğu konuda cesaretlendirdi. Her geçen gün kendimi daha iyi tanıyorum ve bu yolculuk bana çok iyi geliyor.

• Kar Tanesi Psikoloji Bireysel Terapi  •

Melek Hanım
    Öncelikle empatisi ile anlattığım sorunlara akıcı çözümler geliştirip beni konu hakkında yönlendirmesi ile bayıldığım bir insan oldu
    Gerek yaklaşımı güler yüzlülüğü ve sorunu dinleme şekli kendini daha rahat ifade etmeme sebep oldu
    Önerilerini her zaman dikkate alacağım.
    Hayatımda en doğru kararım sorunlarım için yardım almaktı

• Kar Tanesi Psikoloji Psikoloji Randevusu  •

Melek hanım harika ve Empatik bir pisikolog 15 yılı Aşkın süredir çözülemeyen ailevi ve sosyal sorunlarımla başa çıkmama Yardımcı oldu çok degil 4 ay sonra kendimi çok sakin ve huzurlu hissediyorum öfke problemim hiç kalmadı şimdi çok daha iyi ve mutlu bir hayat yaşıyorum şükürler olsun

• Kar Tanesi Psikoloji Online Terapi  •

• G

Melek hanım ile 5seans yaptik. Gittigimde umutsuz ve yorgun bir ruh halindeydim. Zamanla kendimi daha iyi ve saglikli hissetmeye basladim. Seans sirasinda Melek hanimin neyi ne icin yaptigini anlatmasi da ayrica beni tesvik eden bir sey. Kisa zamanda bayagi ilerledim.

• Kar Tanesi Psikoloji Randevu  •

Melek Yıldırım
    Melek Hocamla uygulama üzerinden ulaştım kendisiyle cinsel terapi için görüşmeye başladım ilk kendisine gittiğimde çok fazla soru vardı kafamda ailevi birçok sorunum vardı bunları nasıl anlatacağımı nasıl davranıp baş edebileceğimi bilmiyor iken kendisinin verdiği bilgilerle tavsiyeleriyle şuan çok daha iyi hissediyorum ve terapinin sonucunda güzel şeyler olacağına inanıyorum kendisi çok tatlı samimi mahremiyete verdiği önem ve insanın kendisini rahat hissetmesi adına karşıdaki kişiye o güveni veren birisi kendisiyle tanıştığım ve bu yola Melek hocamla birlikte başladığım devam ettiğim için çok mutluyum ve memnunum ailesiyle sorunu olan cinsel terapi almak isteyen ve bundan tereddüt eden her kadına tavsiye ederim

• Kar Tanesi Psikoloji Cinsel Terapi  •

Psk. Melek Yıldırım

Samimi yorumlarınız için teşekkür ederim, Sevgilerle...

• Y

Merhaba, cinsel terapi aldım, daha önce başka yerde almıştım düzelir gibi olmuştu ama düzelmemişti.. melek hocanın bana verdiği güven , mahremiyet ve profosyonel desteği sayesinden sıkıntılarım çözüldü.Evliliğinde problem olan tüm kadınlara tavsiye ederim..

• Kar Tanesi Psikoloji Cinsel Terapi  •

Psk. Melek Yıldırım

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

• C

Melek Hanım'a sosyal medyadan ulaştım. Lohusalık sürecinde kendime ve bebeğime iyi bakamadığımı, bu süreçte yardım almam gerektiğini fark ettim. Çocuklarla iletişimi olan annelik sürecinden geçmiş biri olması hoşuma gitti. Kedisiyle online görüştük, oldukça olumluydu. Devam etme kararı aldım.

•  •

Şu anda eğitim kariyerime yurtdışında devam ediyorum ve bu süreçte bir arkadaşımın tavsiyesiyle Psikolog Melek Yıldırım ile tanıştım. İş, aile ve sosyal hayata dair yaşadığım bazı zorluklar nedeniyle kendisinden danışmanlık aldım ve hala almaya devam ediyorum. Melek Hanım'ın bana seanslar sırasında verdiği tavsiyeler ve gerçekleştirdiğimiz konuşmalar gerçekten benim için çok kıymetli ve ufuk açıcı oldu. Ses tonundaki samimiyet ve yaklaşım tarzı, adeta aileden biriyle konuşuyormuşum hissi verdi. Bu da süreci benim için çok daha güvenli ve rahat bir hale getirdi. Bu nedenle çevremde benzer konularda destek arayan herkese gönül rahatlığıyla kendisini tavsiye ederim.

Psk. Melek Yıldırım

“Uzak diyarlardan paylaştığınız güven için teşekkür ederim. Seanslarımızda kurduğumuz o ‘aile sıcaklığı’nın sizi hâlâ desteklediğini duymak çok kıymetli. Yeni adımlarınızda da yanınızda olduğumu bilmeniz yeter. Güzel haberlerinizi dört gözle bekliyorum.”

Uzun bir arayış içerisindeydim. Kendi başıma da işin içinden çıkabileceğimi düşünmüyordum. Sosyal medyada karşılaştım, kendisiyle iletişime geçtim. İlk anda itibaren ısındım, yeri geldiğinde ufkumu açtı, yeri geldiğinde dinledi. Ben üzüldüğümde benimle beraber üzüldüğünü fark ediyordum. Psikologların kullandıkları ekoller varmış, Melek Hanım moda mod tek bir ekole bağlı değil, gerçekten kişinin ihtiyacına göre hareket ediyor, onu anlıyor. Kendisini gerçekten herkese tavsiye ederim.

Psk. Melek Yıldırım

Uzun arayışın sonunda yollarımızın kesişmesi ve ilk günden hissettiğiniz samimiyet, terapötik yolculuğumuzun en sağlam temeli oldu. Farkındalıklarınızın hayatınıza dokunduğunu görmek beni de umutlandırıyor. İyi ki buradasınız.

• I

Yıllardır taşıdığım yükleri tek başıma sırtlamaya çalışırken depresyonun karanlığına saplanmıştım. Çözüm aramadığım kapı, okumadığım kitap kalmamıştı; fakat adım atamıyordum. Melek Hanım’ın atölyeleri ve seansları sayesinde, boşluk hissimle nasıl dost olacağımı, yani aslında bana ne anlattığını, anda kalmanın huzurunu ve kendimle barışmayı öğrendim. İyileşme hâlâ iniş çıkışlı bir yol, fakat artık ilerlediğimi görüyorum. Rabbim ömrünü bereketlendirsin, emeğine güç katsın.

• Online Danışmanlık Diğer  •

Psk. Melek Yıldırım

minik umut kıvılcımının şimdi yolunuzu aydınlatmasına tanık olmak tarifsiz. İçsel keşfinizde attığınız her adım yeni ‘siz’in habercisi. Beraber yürümeye devam ediyoruz.