Psikolog Merve Sema Aydın, lisans eğitimini Kastamonu Üniversitesi Psikoloji bölümünde onur derecesiyle tamamlamıştır. Üniversite eğitimi boyunca birçok farklı kurumda staj yaparak mesleki deneyimini pekiştirmiştir. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde, çeşitli psikolojik danışmanlık merkezlerinde ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde stajyer olarak görev almış, ayrıca bir danışmanlık merkezinde ve üniversitenin bebek ve çocuk kütüphanesinde asistanlık yaparak çalışma hayatına adım atmıştır. Mesleki gelişimine önem veren Merve Sema Aydın, birçok eğitim ve sertifika programına katılarak uzmanlık alanlarını genişletmiştir. Bilişsel Davranışçı Terapi (yetişkinler, çocuk ve ergenler için), Çözüm Odaklı Terapi, Oyun Terapisi ve Sanat Terapisi gibi çeşitli ekollerde uygulayıcı sertifikalarına sahiptir. Aynı zamanda MOXO Dikkat Testi, Wics-R Zeka Testi ve Çocuk değerlendirme testleri gibi birçok gelişim ve değerlendirme testini uygulama yetkinliğine sahiptir. Eğitim hayatı boyunca sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol almış; Yeşilay Kulübü’nün kuruculuğunda rol üstlenmiş yönetim kadrosunda devam etmiştir. Bununla birlikte bağımlılık çalıştaylarına katılım sağlayarak kendini bu alanda geliştirmeye devam etmiştir. Ayrıca, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’nda (TPÖÇG) iki yıl boyunca çalışmış, bir yıl içerik ekibinde diğer yıl içerik ekibi liderliği yaparak çeşitli psikolojik konular üzerine içerikler üretmiş ve projeler yürütmüştür. Şu anda çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel terapi hizmeti sunmaktadır. Terapi sürecinde, danışanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Oyun Terapisi ve Sanat Terapisi gibi yaklaşımları uygulamaktadır.
- Depresyon ,
- Stres ,
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu ,
- Aile İçi İletişim Sorunları ,
- Sosyal Fobi ,
- Sigortası olan hastalar
Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No: 5 D:14, 34744 Kadıköy/İstanbul, Kadıköy, İstanbul 34744
Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No: 5 D:14, 34744 Kadıköy/İstanbul, İstanbul
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
d...
Merve hanım ile Özel gereksinimli çocuk olan kardeşimin gittiği rehabilitasyon merkezinde psikologluk yaptığı dönemde tanıştık. Rehabilitasyon merkezinden ayrılınca seanslara devam ettik. Güler yüzü, içtenliği ve tecrübesi sayesinde kardeşimde olumlu yönde gelişmeler oldu. Nezaketi, ılımlı kişiliği ve sabrı için kendisinden çok memnunuz. Kendisine hiç düşünmeden güvenerek gidebilirsiniz.
d...
Merve Hanım’a sosyal medya üzerinden ulaştım. İlk başvuru sebebim duygusal olarak daha dengeli hissedebilmekti. Seans süreci boyunca kendimi güvende ve anlaşılmış hissettim; yaklaşımı hem profesyonel hem de içten. Bu sürecin bana kattıkları için minnettarım. Çevremde gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
d...
Merve Hanım'a sosyal medyadan ulaştım. Uzun süredir destek almak istiyordum ama sürekli erteleniyordu. Kendisinin önüme çıkan videosuyla tekrar kendimle yüzleştim ve kendisine başvurdum. Sürekli olan ertelemelerim artık hiçbir şeyin keyif vermemesi, bunun üzerine sürekli kendimi cezalandırmalarım vardı. Ben sorunu sadece artık zevk alacağım bir şey olmadığı için sanmıştım. Meğer ne çok şey içeriyormuş, birçok şeyi keşfetmiş oldum. Kendimi anladıkça kendime daha iyi davranmaya başladım, sanki buna ihtiyacım varmış gibiydi. Başta ben buna direkt çözüm buluruz, çözüm yolları anlatılır diye başladım ama süreç düşündüğüm gibi olmadı. Biraz uzun sürdü ama belki de daha kalıcı oldu. Benim ilk deneyimimdi terapinin, düşündüğümden farklı ve çok daha rahatlatıcı olduğunu anladım. Başlayamama sebeplerimden biri de aslında dediğim gibi direkt çözümden ilerleriz sanıyordum, ama buna da hazır gibi değildim ve böyle olmaması da rahatlattı aslında. Her konu açıldığında bahsederim ve öneririm kendisini.
Daha yeni sayılır bu üçüncü seansımızdı ve her seferinde kendimi biraz daha fark ederken buluyorum. İlk başladığımda bu kadar açılabileceğimi ya da bazı şeyleri bu kadar görebileceğimi düşünmemiştim. Bazen bazı konuştuklarımızı saatlerce düşünebilirim gibi.. biriyle konuşmak değil gerçekten anlaşılmak o kadar iyi geliyor ki. İyi ki diyorum..
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
fu...
9 yaşında Kızım için bir süredir oyun terapisi alıyoruz dikkat eksikliği olan kaygısı çok yüksek korkuları çok yüksek kızım için destek alıyoruz inanılmaz güzel dönüşler almaya başladık kaygı azalması tikler deri yolma elleri kan içinde kalırdı korkularla baş etme ciddi derecede iyileşme sağladık daha terapi mizin ortamında merve hanımın aile destekli çalışması ebeyiz davranışları ve çocuk arasındaki çatışmalarda yönlendirme bilgi verme konusunda o kadar güzel yol katettiği merve hanım gerçekten özverili hakkıyla çalışan bir uzmandır bugüne kadar aldığımız bilgi paylaşmaktan aileleri yönlendiremeyen başa sardığımız ailelere vakit kaybı yaşatan terapilerin üstüne bir çizik çekin ve merve hanımla mucizeleri yakalayın derim
• Genç Frekans Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi • •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli danışanım, bu süreçte size eşlik ediyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Birlikte yol aldığımız bu süreçte böyle anlamlı gelişmelere şahit olmak benim için de çok kıymetli. Bu güzel ve içten geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim.
P
p.....
Moxo testini gerçekleştirmiştik beraber, analizleri olsun detayları olsun en ince detayına kadar hazırlanmış üstüne düşünülmüş ve açıklayıcı bir rapor vardı elimde, dikkat eksikliğimin olduğunu düşündüğüm için ne kadar olduğunu ve bununla nasıl başa çıkabileceğimi anlayabilmem için çok yardımcı ve açıklayıcı oldu.
• Online Danışmanlık • Randevu •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli Danışanım, bu süreçte size eşlik edebilmek benim için çok kıymetliydi. Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim.
Y
y.....
Dikkat dağınıklığı odaklanma problemim nedeni ile ilk görüşmemizi yaptık. Öncelikle Moxo dikkat testi önerdi. Test öncesi yeterli açıklama ile rahatlamama yardımcı oldu. Test esnasında çok dikkatli ve ilgiliydi. Test sonrası hem yazılı hem sözlü olarak yeterli derecede açıklama ve önerilerde bulundu. mesleki bilgi ve becerisi çok yeterli ve başarılı olduğunu düşünüyorum.
• başka bir yer • Diğer •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli danışanım, bu süreçte size eşlik ediyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Kıymetli geribildiriminiz için teşekkür ederim.
Merve hanımla çocuğum için görüştük. Oğlum ergen okula gitmek istemiyordu. Kendi işlerini bile yapmiyordu sorumluluk bilinci yok gibiydi. Artık sürekli kavga etmeye başlamıştık ailede bu durum bizi çok yormaya başladı artık niye böyle yapıyor nasıl davranicaz neyi yanlış yapıyorduk bilmiyorduk ve Merve hanıma ulaştık. Ebeveynleri olarak çocukla iletişim kurmayı tekrar öğrendik diyebilirim. Anlamamiz gerekn birçok şeyi bize gösterdi artık çatışmalari nasıl çözmemiz gerektiğini nasıl yaklasmamiz gerektigini biliyoruz çatışmalar devam etse de etkisi aynı asla olmuyor aile ilişkilerimiz güçlendi sanki. Başta umutsuz olsak da yine de her hafta dikkat etmemiz gereken durumlara önem verdik ve ilerleme katettik ve kesinlikle öneriyoruz. Bizim asıl surecimiz bitti ama Merve hanım her ihtiyaç duyduğumuzda yardimci olmaya devam ediyor
• Nil Psikoloji • Randevu •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli danışanım, sürecin sizler için olumlu yönde ilerlemesi mutluluk verici. Gösterdiğiniz çaba ve kararlılık sayesinde önemli adımlar attınız. Sizlerle bu yolculukta birlikte ilerlemek benim için çok kıymetliydi. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
ef...
babam vefat ettiği için gittim bütün içimi her gittimde döküyorum aynı zamanda duyarlı 1 saat uygun aynı zaman işinde başarılar diliyorum Merve hanım
• başka bir yer • Diğer •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli danışanım, bu süreçte size destek olabilmek sizinle çalışabilmek büyük memnuniyet. Bu süreçte birlikte ilerlemekten mutluluk duyuyorum. Geribildiriminiz için teşekkür ederim.
K
k....k
Bir çok yakınım ile paylaşamadığım özel hususi sorunlarımı kendisiyle paylaşmaktan hiç çekinmedim kendisinin çok güzel bir enerjisi vardı
Bahsettiğim sorunlarıma yapıcı hayatımı kolaylaştıracak daha iyi hissettirecek tavsiyelerde bulundu ben de elimden geldiğince uyguladım ve kesin güzel sonuçlar elde ettim bana bu inancı kendileri sağladı
• Online Danışmanlık • •
Psk. Merve Sema Aydın
Değerli danışanım, sürecinizde hissettiğiniz değişimi ve elde ettiğiniz sonuçları duymak beni çok mutlu etti. Seanslarımızda birlikte değerlendirip bulduğumuz çözüm yollarının sizin için anlamlı olması ve hayatınıza olumlu yansımalarını görmek çok değerli. Bu süreçte size eşlik edebilmek benim için büyük mutluluk. Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim.
Merve Sema Aydın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Sema Aydın, Psikoloji. Size Merve Sema Aydın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Çocuk ve Ergen Terapisi.
Merve Sema Aydın adresi nerede?Merve Sema Aydın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No: 5 D:14, 34744 Kadıköy/İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Sema Aydın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Sema Aydın uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Sema Aydın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Sema Aydın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Merve Sema Aydın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Sema Aydın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Sema Aydın hakkında ne düşünüyor?Toplam 15 hasta / danışan, Merve Sema Aydın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Merve Sema Aydın hangi sigortaları kabul ediyor?Merve Sema Aydın tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.