Dyt. Gonca Şeneroğlu

Diyetisyen · Daha fazla

İstanbul 1 adres

Bilimsel temelli, kişiye özgü ve sürdürülebilir beslenme yaklaşımlarıyla bağırsak sağlığı, mikrobiyota analizi ve genetik test yorumlama alanlarında uzmanlaşmış bir beslenme danışmanıyım.

Moleküler biyoloji altyapım sayesinde danışanlarıma yalnızca beslenme listesi değil; biyolojik verilerine dayalı, kişisel metabolik haritalar oluşturuyorum. Özellikle:

• IBS, SIBO, reflü, gaz–şişkinlik problemleri

• Karaciğer yağlanması, insülin direnci, metabolik düzensizlikler

• Kadın sağlığı: PCOS, tiroit, hormon regülasyonu

• Gıda intoleransı, mikrobiyota çeşitliliği bozulması

gibi alanlarda fonksiyonel ve bütüncül bir yol haritası uyguluyorum.

Mikrobiyota ve genetik test sonuçlarını kullanarak; bağırsak bakterilerinin tür dağılımını, sindirim kapasitesini, intolerans risklerini ve metabolik eğilimleri değerlendiriyor, buna uygun beslenme–yaşam tarzı planları oluşturuyorum.

Amacım, danışanlarımın yalnızca kilo vermelerini sağlamak değil;
gerçek biyolojik iyileşmeyi, kök nedenlere yönelik bir değişimi desteklemektir.

Yetişkin

Mikrobiyota (Bağırsak Florası) Testi

Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı

İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) Diyeti

NutriGen Danışmanlık Merkezi - Diyetisyen Gonca ŞENEROĞLU

Nida Kule Batı Kolektif House, Barbaros, Begonya Sk. No:1 Ofis: B258,, Ataşehir, İstanbul 34758

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Gonca hocam sayesinde tekrar eski kiloma ulaştım, mide- bağırsak ve genel sağlığıma kavuştum. Salgından dolayı gastroenterit ve bağırsak flora bozukluğundan dolayı aşırı kilo kaybım vardı ve ne yesem rahatsız ediyordu, hiçbir şey yiyemiyordum. Ailecek her hafta Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına Gonca hocanın kliniğine gittik ve çok memnun kaldık. Bizim bu sürecimizde hem moral hem güç hem de güven kaynağımızdı, yaptığı analizler hep doğru çıktı, uygulamamızı istediği diyet şifa oldu. Hasta olunmasa bile dengeli, yeterli, sağlıklı yeme alışkanlığı elde etmek için bile Gonca hocaya başvurulmalı. Manevi olarak da danışanlarının her zaman destekleyicisi olan, çok ilgili biri. Gonca hocamın genel bilgisine de her zaman güvendiğim için ve de çok yönlü biri olduğu için aklıma takılan herhangi bir konuyu kendisine danışırım ve bıkmadan yardımcı olur.

• NutriGen Danışmanlık Merkezi - Diyetisyen Gonca ŞENEROĞLU Diyetisyen Randevusu  •

• B

Gonca Hanım'a yapmış olduğum araştırmalar doğrultusunda Crohn hastalığı üzerine çalışmalarına dayanarak başvurdum. Kendisiyle başlangıçta tüm sürecimi analiz ederek, sonrasında mikrobiyota analizi yaparak hastalık sürecimin yönetiminde bütüncül bir iyileşme süreci başlattık. Süreç takibime yönelik çalışmalarına devam etmekteyiz. Hayatımdaki değişimi Crohn hastalığına yönelik gördüğüm değerlerimin pozitif yöndeki değişimi için Gonca Hanıma çok teşekkür ederim. Üzerine çalıştığı diğer hastalıklar ve farkındalıklı, bireye yönelik beslenme süreçlerini deneyimlemiş olmaktan çok mutluyum. Bu süreçlerden geçen herkese sonsuz güvenle tavsiye etmekteyim.

• Y

Gonca Hanım alışageldiğimiz diyet uygulaması yerine danışanını çok iyi analiz ederek sonuç odaklı bir yöntem uyguluyor. Bu süreçteki turum ve davranışları da çok isabetliydi.

• N

Yaklaşık 3 yıldır ibs sorunuyla mücadele etmekteydim. Eylül ayından itibaren ise şikayetlerim günlük hayatımı,işimi ve sosyal iliskilerimi etkileyen bir duruma gelmisti. Bundan yaklaşık 7 hafta önce tesadüfen Gonca hanımla tanıştım. ( sosyal medyadan) Hayatıma sihirli değneğiyle dokundu sanki. Hazırladığı beslenme programıyla ikinci haftadan itibaren vücudumdaki iyilesmeyi fark ettim. Şu an 8. haftamıza giriş yapıyoruz ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. 2025 yılının en güzel tarafi Gonca Hanımın karşıma çıkması oldu. İsini severek yapan, donanımlı, kibar dünya tatlısı bir diyetisyen. Eger ibs sorunu yasayan, her yolu denemis ama yolunu kaybetmiş biriyseniz kesinlikle Gonca Hanimla tanışın. Ben kendisini çok çok sevdim. Programımız bittikten sonra da hep dualarımda olacak. İyi ki hayatıma girdi. :)

• Online Danışmanlık Diyetisyen Randevusu  •

• B

Uzun süredir IBS hastalığım vardı ve doktorlar sadece ilaç veriyordu. Hastalığıma geçmeyen şişkinlik de eklenince kolonoskopi sonrası doktorun psikolojik olduğunu söyledi ve psikiyatriye yönlendirdi. Sonrasında sağlıklı beslenme için Gonca Hanım ile yolum kesişti ve kendisi ilk görüşmede bile samimiyeti ve bilgisiyle yaşadığım problemlerin tüm sebeplerini anlatarak bana çok iyi hissettirdi. Danışmanlık boyunca IBS'i yönetmeyi öğrendim, şişkinlik problemim geçti ve yapılan Mikrobiyota analizi ile hangi probiyotiğe ihtiyacım olduğu belirlendi. Tüm beslenme düzenim yeniden dizayn edildi. Şu an çok iyi hissediyorum. Bu sorunu yaşayan kişilere tavsiye ederim.

• Ş

Alkalen reflü şikâyetlerim nedeniyle birçok kez ilaç kullanmam gerektiği söylenmişti. Gonca Hanım, beslenme düzenimi detaylı şekilde ele alarak tamamen ilaçsız bir yol izledi. Zamanla tüm semptomlarım hafifledi ve yaşam kalitem arttı. Süreci bu kadar bilimsel ve sakin yönetmesi beni çok rahatlattı. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• R

Diyetisyenimize karaciğer yağlanması için başvurdum. Tekrarlayan karaciğer yağlanmamı çözememişlerdi ve genetik olabileceğini belirttiler. Gonca hocamda genetik test temelli bir değerlendirme yapıldı. İlk defa sürecim gerçekten bana özel planlandı. Neden bazı yöntemlerin bende işe yaramadığını anlamak benim için çok değerliydi. Genetik test sonucuma göre 3 aylık beslenme sonrasında karaciğer değerlerim düzeldi. Sadece beslenmemi değil, tüm yaşamımı genetiğime göre planladı ve sağlıklı yaş alma adına çok büyük farkındalık yaşadım. Kendisini her anlamda yetiştirmiş, ilgili ve bilgili birisi. Ben çok tavsiye ediyorum.

• C

Gonca Hanım'a bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım. Farklı otoimmün hastalıklar, fakat benzer bağırsak problemleri yaşıyorduk. Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) teşhisi sonrası kendisiyle sürecimizi başlattık. İlaç tedavisi almama rağmen beslenme düzenimi değiştirmeden yeterli sonuç alamamıştım. Aynı süreçte gastrit ve reflü şikayetlerim de vardı. Hem beslenme hem genetik alanındaki bilgi ve tecrübesi sayesinde bu süreçte oldukça faydasını gördüm. Özellikle genetik alanında kendini yetiştirmiş bir diyetisyen uzmanı olması otoimmün hastalıkların baskılanması, atakların azaltılması ve bunun devamlılığı için yaşam biçiminin değiştirilmesi konusundaki destekleri ve bunu alıştığımız tek düze diyet listelerinin dışında bir yöntemle yapıyor olması sebebiyle kesinlikle tavsiye ediyorum.

• G

Kilo problemim vardı ve kalıcı bir çözüm arıyordum. Gonca Hanım süreci rakamlardan çok vücudu yeniden dengelemeye odaklanarak yönetti. Kendimi hem fiziksel hem zihinsel olarak daha iyi hissediyorum. Kan değerlerimle birlikte beslenmeye olan bakış açım da düzeldi. Tavsiye ederim.

•  •

Bağırsak problemlerim ve sürekli şişkinlik nedeniyle Gonca Hanım'a başvurdum. Mikrobiyota analizi yapılarak sürecim detaylı şekilde planlandı. Kısa sürede sindirimim rahatladı ve tüm problemlerim ortadan kalktı. Süreçte Gonca Hanım, neyi nasıl tüketeceğimi öğreterek yaşam boyu bir yol haritası çizdi bana. Süreç boyunca kendimi güvende hissettim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Kıymetli birisi kendisi. Sevgiler.