1997 yılında İstanbul’da doğdum. Sağlık alanındaki yolculuğuma 2015 yılında İstanbul Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda başladım. Lisans eğitimim sırasında 2017 yılında 4 ay boyunca Kanada’da bulunarak uluslararası bir deneyim kazandım. Türkiye’ye döndükten sonra hemşirelik eğitimimi tamamladım.
Hemşirelik sürecimde özellikle bağırsak sağlığı ve mikrobiyota konularına ilgi duydum. Bu alanda çeşitli sempozyumlara ve eğitimlere katılarak kendimi geliştirdim. Beslenmenin hastalıkların seyrindeki gücünü fark etmemle birlikte akademik yolculuğumu Beslenme ve Diyetetik alanında sürdürmeye karar verdim. Bu bölümü tamamlayarak diyetisyen unvanını aldım.
2023 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, “Hemodiyaliz Hastalarında Arteriovenöz Fistül Kanülasyonuna Bağlı İnvaziv Ağrı Üzerine Nefes Egzersizinin Etkisinin İncelenmesi” adlı diyaliz hastaları üzerinde yürüttüğüm randomize kontrollü çalışmam ile yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak uzman unvanını kazandım. Ayrıca buçalışma “Journal of Vascular Access” adlı bilimsel dergide yayımlanmıştır.
TÜBİTAK 2209-A kapsamında, “Aronya Meyvesinde Farklı Ekstraksiyon Teknikleri ile Fenolik İçerik ve Antioksidan Aktivitenin Tayini: Ultrasonikasyonun Yenilikçi Rolü” başlıklı araştırma projesini yürüttüm.
Otoimmün hastalıklar, gastrointestinal sistem hastalıkları ve bağırsak–mikrobiyota ekseni üzerine yoğunlaştım. Bu doğrultuda Fonksiyonel Tıp Platformu Kurucusu Yeşim Temel Özcan Kliniği’nde 2 yıl boyunca stajyer diyetisyen olarak görev aldım.
Ayrıca mesleki kariyerim boyunca Group Florence Nightingale, Nişantaşı Sculpture Kliniği ve Ametis Uluslararası İlaç Şirketi gibi köklü ve kurumsal yapılarda görev alarak önemli deneyimler edindim.
2025 yılında ise fonksiyonel tıp yaklaşımıyla, hastalıkların yalnızca semptomlarını değil kök nedenlerini ele alan kendi kliniğimi kurdum. Özellikle Otoimmün, Endokrin ve Metabolik Hastalıklar (İrritabl Bağırsak Sendromu, Ülseratif Kolit, Crohn, Divertikülit, Reflü, Gastrit, Haşimato Tiroidi, Graves, PCOS, Östrojen Dominansı, Fibromiyalji, Migren, Ankilozan Spondilit, Multiple Skleroz, Romatoid Artrit) ve cerrahi sonrası beslenme süreçlerinde danışanlarıma destek veriyorum.
Bilimsel temelli, bütüncül ve kişiye özel beslenme yaklaşımıyla danışanlarımın sürdürülebilir bir sağlık yolculuğuna güvenle ilerlemelerine rehberlik ediyorum.
SERTİFİKALAR VE BİLİMSEL PROGRAMLAR
Ödeme yöntemleri
- Banka Havalesi
Görüşler
n...
Son derece memnun kaldım, kilo problemim için kendisiyle çalışmaya başlamıştık ancak artık ömür boyu beslenme danışmanım oldu. Tüm hazımsızlık ve sindirim problemlerinden sayesinde kurtuldum, sonsuz tavsiyemdir.
U
u...
Eşimle birlikte çıktığımız sağlıklı yaşam yolculuğumuzda iyi ki Sıla Hanım ile yollarımız kesişmiş. Kendisi sadece basmakalıp listeler veren bir diyetisyen değil, yaşam tarzımızı, alışkanlıklarımızı anlayıp bize özel çözümler üreten harika bir rehber. Güler yüzü, motivasyonu ve her an desteğini hissettirmesi sayesinde eşimle beraber çok güzel sonuçlar alıyoruz. Aç kalmadan, keyifle kilo vermek ve sağlıklı beslenmeyi öğrenmek isteyen herkese Sıla Hanım’ı gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
I
i.....
Sıla hanımla sadece kilo vermek değil, doğru beslenmeyi öğrenmek ve var olan bir lupus hastalığını düzenli beslenme ile bitirmek için başladım ve 2 ay gibi kısa sürede bu hastalığı neredeyse bitirdik sürdürülebilir alışkanlıklar kazanmak bu sürecin en değerli kazanımları oldu. Her zaman motive eden, destekleyen ve ihtiyaçlarıma uygun çözümler sunan yaklaşımı sayesinde hedeflerime ulaşıyor olmak oldukça mutlu edici.
Emeği ilgisi ve profesyonelliği için tebrik ederim• Dyt. Sıla Çağlar • Diyetisyen Randevusu •
Z
z.....
İBS hastası olarak kansızlık ve sindirim problemleri yaşıyordum. Eliminasyon diyeti sayesinde hangi besinlere hassasiyetim olduğunu ve vücudumun bunlara nasıl tepki verdiğini öğrenme fırsatı buldum. En sevindiğim noktalardan biri ise, bu süreçte kan değerlerimin ilaç kullanmadan yükselmesi oldu. Diyetisyenimin rehberliği sayesinde hem beslenmemi hem de hastalığımı daha bilinçli bir şekilde yönetmeyi öğrendim. Süreç boyunca her sorumla ilgilenmesi, desteğini hissettirmesi ve motive edici yaklaşımı benim için çok değerliydi. Emekleri ve ilgisinden çok memnum kaldım.
Y
ya...
Diyet sürecimde bana sadece liste vermekle kalmayıp sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları kazandırdı. Her zaman ilgili, motive edici ve çözüm odaklı yaklaşımıyla süreci çok daha kolay hale getirdi. Sağlıklı yaşam yolculuğunda güvenle tavsiye edebileceğim bir uzman.
• Dyt. Sıla Çağlar • Diyetisyen Randevusu •
PCOS nedeniyle beslenme düzenimi oluşturmakta ve kilo kontrolü sağlamakta zorlanıyordum. Görüşmeler sonrasında günlük hayatıma uygun bir plan oluşturuldu. Uygulanabilir öneriler sayesinde beslenme alışkanlıklarımı daha bilinçli hale getirdim. Süreç boyunca açıklayıcı ve ilgili bir yaklaşım gördüm
s...
Dyt. Sıla Çağlar'ı sosyal medya sayesinde tanıdım ve paylaşımlarını takip ettim.
27 Nisan'da uzun, keyifli bir yolculuk başladı. Hem psikolojik destek ile hem de beslenme programı sayesinde farklı bir döneme girdim.
Böyle bir hikâyeye başlama sebebim ise uzun süren duygusal beslenme, uyku düzensizliği ve iç yağlanma oranımın yüksekliğiydi.
Şunu fark ettim ki uzun listeler, detokslar değil; asla süreklilik kazanan ve devam eden bir yolculuk benim bahsettiğim.
Dengeli beslenme, doğru protein, lif ile bedenimi yeniden kazanmaya başladım.
Yavaş gidiyorum ama sıkılmadım. Çünkü doğru ve doyurucu olduğunu farkına vardım.
Kan değerime göre yazdığı takviyeler ise harika bir destekleyici oldu. Enerjim ışıldadı adeta. Tavsiye ettiğim arkadaşım da oldu.
Sıla Çağlar beni yormadı. Eksileri tartıda az da görsem kaybettiğim yağ oranı harikaydı.
Yani detoks suları ile büyük rakamları görmek değil, doğru beslenme esas alınarak olması gerekene ulaştık.
Bu yolda onunla yürümek harika.
Gönülden tavsiye.• • •
I
i...
Sıla Hanım’la sadece kilo vermek değil, doğru beslenmeyi öğrenmek ve sürdürülebilir alışkanlıklar kazanmak bu sürecin en değerli kazanımları oldu. Her zaman motive eden, destekleyen ve ihtiyaçlarıma uygun çözümler sunan yaklaşımı sayesinde hedeflerime ulaşıyor olmak oldukça mutlu edici.
Emeği, ilgisi ve profesyonelliği için çok memnun kaldım, tavsiye ederim.• • •
a...
Sıla Hanım'a mide ağrılarım ve bağırsak sorunlarım sebebiyle başladım. Gastrit tanım vardı ve IBS’den şüpheleniliyordu. Kendisiyle 30 gün kadar eliminasyon diyeti yaptık. Eliminasyon diyeti sonrası sadece bağırsaklarım ve midem düzelmedi, hayat kalitem arttı, resmen yeni bir yaşam felsefesi edindim. Artık ne zaman ne kadar yiyeceğimi, neyi tüketmem gerektiğini çok iyi biliyorum. Bu diyetten sonra resmen vücudumla iletişim kurmaya başladım, onun dilini anlıyorum. 2 yıldır kronik olan gastritim bile hafifledi, mide ağrısı çekmiyorum. Bu diyet sayesinde vücuduma çok şey kattığımı düşünüyorum. Bu süreci Sıla Hanım sayesinde çok güzel geçirdik. Herkese tavsiye ediyorum.
d...
Kendisiyle kilo vermek ve yüksek kan değerlerini kontrol altına almak için birlikteyiz ve süreç çok güzel ilerliyor, az bir yolumuz kaldı. Kendisinden çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum tabii ki.
Sıla Çağlar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sıla Çağlar, Diyetisyen. Size Sıla Çağlar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Diyetisyen Randevusu, Randevu, Online Diyet.
Sıla Çağlar adresi nerede?Sıla Çağlar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kaleiçi Mah. Cevdet Barın Cd. No:11 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sıla Çağlar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sıla Çağlar uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sıla Çağlar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sıla Çağlar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Sıla Çağlar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sıla Çağlar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sıla Çağlar hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Sıla Çağlar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sıla Çağlar hangi sigortaları kabul ediyor?Sıla Çağlar tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.