Hacettepe Üniversitesi'nde Beslenme ve Diyetetik bölümünü şeref öğrencisi olarak tamamlayıp "Diyetisyen" unvanını aldım.
Üniversite eğitimim süresince çeşitli hastanelerde, diyet kliniklerinde ve aile sağlığı merkezinde staj yaparak kendimi mesleğime hazırladım. Lisans eğitimimin son yılında "Müziğin Varlığı, Müzik Türü ve Şiddetinin Akut Besin Tüketimine Etkisi" konulu bir tez ve "Sirkadiyen Ritim ve Beslenme" konulu bir seminer hazırladım.

Sporcu Beslenmesi, Bariatrik Cerrahi, Obezite ve Diyabet Tedavisi gibi konular başta olmak üzere birçok eğitim ve kurslara katıldım. Hala da bilgilerimi güncel tutabilmek adına katılımlara devam ediyorum.

Meslek hayatıma bir spor kompleksinde beslenme danışmanlığı hizmeti vererek başladım, bir güzellik merkezinde ve bir diyet kliniğinde de hizmet verdikten sonra kendi beslenme danışmanlığı merkezimi kurdum. Bugüne dek yüzlerce danışanımla;

- Ağırlık kontrolü (Kilo alma/verme)
- Hastalıklarda beslenme tedavisi (diyabet/çölyak/kardiyovaskuler hastalıklar/karaciğer hastalıkları vs.)
- Gebelik döneminde beslenme
- Emziklilik döneminde beslenme
- Çocuk beslenmesi ve çocuklarda ağırlık kontrolü
- Ergenlik döneminde beslenme ve ergenlerde ağırlık kontrolü
- Vegan/Vejetaryen beslenme
- Spor beslenmesi

gibi alanlarda çalışıp birlikte birçok başarılı yolculuğa imza attık.
Şuanda kendi kliniğimde hizmet vermekteyim.

Diyetisyen Rümeysa Yaman

Kızılırmak mahallesi 1443. Cadde 1071 İş Merkezi No:25/A/24, Kızılırmak, 06510 Çankaya/Ankara, Türkiye, Çankaya, Ankara 06510

Online Diyet

Kızılırmak mahallesi 1443. Cadde 1071 İş Merkezi No:25/A/24, Kızılırmak, 06510 Çankaya/Ankara, Türkiye, Ankara

Makaleler
Röportaj

• N

Rümeysa Hanım , çok bilgili bir diyetisyen.Kilo verme sürecinde beni çok doğru yönlendirdi. Ve bu süreç sonunda hem yağdan kilo verebildim hem de vücudum her yönden daha sağlıklı dinç hale geldi. Beslenme, hem tam doyduğum hem de keyif aldığım tatmin olduğum bir aktivite haline geldi.

• Online Danışmanlık Kişiye Özel Beslenme Programları  •

Vejetaryen ve vegan beslenme konusunda detaylı ve bilgilendirici açıklamaların yanı sıra, sürdürülebilir diyet üzerine çok kıymetli bilgiler sağlandı. Süreç, çok programlı ve dakik ilerliyor.

• Online Danışmanlık Vejetaryen Beslenme  •

Rümeysa Hanım'ı sosyal medya vasıtasıyla keşfettim. Bilime uygun açıklamaları kendisinin başarılı bir diyetisyen olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Haliyle ihtiyacıma uygun dönemlerde, hem online eğitimlerinden faydalanarak hemde özel danışmanlık olarak bu bilgi ve tecrübeden bizzat faydalanmak istedim. Aldığım tüm hizmetlerdende son derece memnun kaldım. Basmakalıp menülerden uzak, özgür ve kişisel bir diyet sürecinin içinde bilinçlenerek aslında uzun vadede sağlıklı olmayı öğrendim. İhtiyaç duyan herkese kendisi ile çalışmayı tavsiye ederim.

• Online Danışmanlık Gebelik ve Beslenme  •

• T

Rümeysa hanımla ilk tanışmamızda soyledigim şey: asla diyet listelerine uyabilecek bir hayatımın olmadığı;her dakika farklı bir aksiyon olduğunu ve benim bunlara uyum sağlamam gerektiğini söylediğimde söyledigim her şeyi çok net bir şekilde anlayıp ve asla zorluklarını küçümsemeyip tam ihtiyacım olan şekilde dönüş yaptı. Biz bu danışma seansları içinde kendisiyle sadece diyet değil hayatı da konuştuk, hayatı konuşmadan çünkü gerçekten beslenmeyi planlayamıyorsunuz; akılcı çözümleri, seanslarının gerçekten ihtiyacınız olan her türlü soruyu soracak kadar uzun olması, kalan zamanlarda bütün sorularınıza içtenlikle ve profesyonellikle cevap vermesi benim için çok kıymetliydi. Yaklaşık sekiz ayda 24 kg verdim ve bu süreçte çok esnek listeler planladık doğru beslenmeyi beslenme esnasında bir hata olduğunda onu nasıl tolere edeceğimi beraber konuştuk bazen ben kendi kendimin diyete uyumumu beğenmezken o beni motive etti :) uzun sürele daha hayatı konuşacağız

• Diyetisyen Rümeysa Yaman Randevu  •

• G

Diyetisyen Rümeysa Yaman ile tanışmak benim için gerçekten bir dönüm noktası oldu. Bu süreçte hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendimi çok daha iyi hissediyorum. En güzel yanı ise klasik, sabit ve katı listeler yerine tamamen bana özel, esnek ve sürdürülebilir bir beslenme düzeni sunmasıydı. Her hafta yenilenen alternatifli ve sağlıklı tariflerle süreç hem lezzetli hem de motive edici hale geldi.
    Bu süreçte sadece kilo vermekle kalmadım; sağlıklı alışkanlıklar kazandım, bedenimi dinlemeyi, ona iyi bakmayı öğrendim. Hatta uzun zamandır unuttuğum bir şeyi tekrar hatırladım: hareket etmeyi! Daha aktif, dengeli ve bilinçli bir yaşam tarzına geçmemde büyük katkısı oldu.
    Her görüşmemizde beni dikkatle dinledi, ihtiyaçlarıma göre yönlendirdi ve süreci tamamen bana göre şekillendirdi. Takip süreci çok özenliydi; her soruma sabırla ve açıklayıcı şekilde yanıt verdi. Bu kadar doğal, ilgili ve bilgili bir uzmanla çalıştığım için çok memnunum.

• Diyetisyen Rümeysa Yaman Kilo Verme Diyetleri  •

• T

Birçok diyetisyenle diyet süreci yaşadım fakat devam etmek istediğim, süreçten bu kadar keyif aldığım bir diyetisyenim olmamıştı. Yasakların olmadığı, dengelemenin olduğu harika bir süreçti. Zaten amacım ya hep ya hiç mantığından çıkmaktı ve bunu başardığımı düşünüyorum. Her zaman anlayışlıydı, yol göstericiydi. 4 ay geçirdik istediğim kiloya da ulaştım tek kötü yanı bitmesi oldu :) Herkese tavsiye ediyorum.

• Online Danışmanlık Online Diyet  •

Rümeysa hanımla geçirdiğimiz süreç zayıflama ve dengeli beslenme konusunda bana çok yardımcı oluyor. Kendisiyle çalışmaya başladığım için çok mutluyum.

• C

Rümeysa Hanımla beslenmeyi öğrenme, dengeleme ve bunlarla birlikte kilo verme sürecine 2 ay önce başladık.İş stresinden ve sosyal hayattan kaynaklı farketmeden yediğim bir çok besinin yarattığı 7 kiloluk yağı birlikte tam 2 ay içerisinde verdik.Açıkçası tam olarak diyet diyemeyiz bu sürece.Hayatımdan çıkarttığım hiçbir besin olmadı.Aslında yasaklı yiyeceklerle verilen kiloların benim alışkanlığıma geri dönmemle bana tekrar döneceğini biliyordum.Rümeysa Hanım da bu kafada olduğu için çok iyi anlaştıkYediğim çoğu yemeği nasıl dengeleyeceğimi,daha besleyici hale getireceğimi ve porsiyonlamasını öğrendim.Üstelik bunu çalışan ama yurtta kalan biri olarak yaptımKısıtlı şartlarda bile kolay hazırlanacak çok güzel yemek tarifleri de verdiKendisine çok çok minnettarımİş yerinde bile senin diyet süper her şeyden yiyorsun biz de yapalım dedilerAyrıca çok güleryüzlü, tatlı ve esprili bir insan olduğu için Rümeysa Hanımı tanıdığıma çok mutluyum İyi ki yollarımız kesişmiş

• Diyetisyen Rümeysa Yaman Kilo Verme Diyetleri  •

Yaklaşık 4 ay önce aklımda şu senaryo vardı: Aç kalacağım, sevdiğim her şey yasaklanacak, Ama Rümeysa Hanım, tüm bu önyargıları bir çırpıda yıktı 12 kiloyu verirken ne aç kaldım ne de istediğim bir şeyden uzak kaldım.İlk görüşmelerimizde gece çikolata krizlerimden bahsetmiştim ama ‘Zorlarım, yemem’ dediğimde listeme direkt gece öğünü olarak çikolata ekledi ve bunu nasıl dengelemem gerektiğini, porsiyonunu ve gün içindeki yerini öyle güzel anlattı ki hem tatmin oldum hem de diyeti hiç bozmuş gibi hissetmedim. Pizza mı canım istedi, listeme hemen ekledi. Ama yanında ne yemeliyim sonrasında nasıl dengelerimi öğretti.Süreçte en büyük kazancım sadece verdiğim kilolar değil yemekle olan ilişkimi değiştirmek oldu. Kaçamaklarımda pişmanlık, suçluluk duymamayı,dengelemenin mümkün olduğunu öğrendim. Yani hem kilo verdim hem de yemek yemeyi gerçekten öğrendim Rümeysa Hanım, tatlı dili, enerjisi ve desteği ile yemekle barışmamı sağlayan bir yol arkadaşıydı iyi ki yollarımız kesişti!!

• H

Rümeysa hanımla calısmaya baslayınca daha oncekı tüm diyet sureclerımı unuttum, diyetten daha cok sağlıklı yasamayı + besin gruplarını + nasıl denge kurabılecegımı öğrendim. sanki bir okul gibiydi sürecimiz :) oncekı dıyetlerımdekı ezberlenmıs tabaklardan cok farklı bır surecımız oldu, diyet yapmaya olan bakıs acım değişti. ayrıca cok dakik, soyledıgı zaman gorusme mesajlara cok cabuk donme her an ama her an yanınızda :) ödül gibi bir kavramı yok, ne yemek ıstersenız kontrollu bır sekılde yedırıyor ve sonrasında cok guzel dengelıyor ben bu surecte tatlılar lahmacunlar yıyerek yağdan kilo kaybettım :) cunku dengeyı öğretti bana.. iyiki yollarımız kesismiş ve iyiki Rümeysa hanımla calısma fırsatımız olmuş. canı gönülden tavsiyemdir