İnsanlarla ilişkilerimin dengeli olması ve iyi bir dinleyici olmam dolayısıyla ilkokul yıllarımdan beri çevremdekiler tarafından "psikolog" ünvanı yakıştırılmıştı bana. İnsanlara yardım etmek, birçok hayata dokunmak benim de hayatımdaki en büyük gaye oldu. Böylece Beylerbeyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde okurken psikoloji bölümüne dair araştırmalar yaptım. O dönem, bu alandaki eğitim kadrosu en iyi olan okullardan Doğuş Üniversitesi'nde İngilizce olarak Psikoloji bölümünü okudum. Üniversiteyi, sevdiğim bölümü okumuş olmanın verdiği enerjiyle 3 yılda ve yüksek onur derecesiyle bitirdim. O yıllarda yalnızca bireysel psikolojinin değil, toplum psikolojisinin de önemli olduğunu ve kişiyi bu bağlamda değerlendirmenin çok daha iyi olacağını keşfederek İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Sosyoloji de okudum. Eğitim hayatım boyunca Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda insan hakları, toplumsal cinsiyet gibi alanlarda birçok eğitim aldım. Bu vakıf ile kişilere ve gruplara karşı ayrımcılığa yol açan önyargılara farkındalık getirmesi için Yaşayan Kütüphane projesini yürüttüm, okul boyama, kütüphane oluşturma gibi etkinliklerde rol aldım. Lisans eğitimim boyunca psikoloji alanında birçok seminer ve ulusal kongrelere katıldım. Yaz tatillerinde ise Boğaziçi Üniversitesi Learning ve Psychobiology laboratuvarlarında görevli öğrenci olma fırsatını yakaladım. Buradaki deneyimim bana, olayların nedenlerini bilimsel ve objektif açıdan değerlendirebilme yeteneği kattı. Özellikle klinik alanda çalışmak istediğimden lisans sonrası Gedik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisans yaptım. Buradaki eğitim dönemim boyunca da Şişli Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nde staj yaparak yetişkin danışanlarla çalışma konusunda deneyim kazandım. Mesleğime ilişkin birçok terapi ekolünden eğitim aldım ve seanslarda eklektik yani bütüncül bir bakış açısıyla ilerlemeyi seviyorum. Böylece kişiyi hem biyopsikososyal açıdan değerlendiriyor hem de çocukluk yaşantıları, şu anki deneyimleri, geleceğe dair planları, duygu, düşünce ve davranışlarını bir bütün olarak ele alabiliyorum.
Şu anda kurucu ortağı olduğum Milea Psikoloji'de yüz yüze ve online olacak şekilde yetişkin bireylerle ve çiftlerle çalışıyorum.
- Depresyon
- Stres
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Sosyal Fobi
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Feneryolu Mah. Bağdat Cad. No:125 Emre Apt. Kat:4 Daire:13, Kadıköy, İstanbul 34724
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
gü...k
İlkay hanım ile 1 seneyi aşkın süredir görüşüyoruz ve bir çok sorunumla (yas, depresyon, anksiyete….)ilgili olarak çok faydasını görüyorum. Sayesinde panik ataklarım yok denecek kadar azaldı :)
• Milea Psikoloji • Online Terapi •
Suda boğulma korkum nedeni ile başvurdum. Görüşmelerimiz beni rahatlatıyor .
• Milea Psikoloji • Fobilerden Kurtulmak •
d...
İlkay ile görüştüğüm süre boyunca ve sonrasında bana kattığı bakış açısının değerli ve sorularının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak duygu karmaşası, depresyon belirtisi gibi şikayetlerden dolayı başvurmuştum. Çok düşünceli ve korkmadan seanslarımızda hep kilit noktalara odaklanıyoruz. Bu yolculukta birlikteliği hissediyorum ve desteğini mental olarak çok güçlü buluyorum. Kesinlikle öneririm, terapi süreci bir mucize değil kişinin kendisiyle alakalı ancak bu yolda İlkay çok iyi bir yol gösterici danışman.
n...
Babamın hastalık süreci boyunca yaklaşık bir yıl boyunca psikolog arayışındaydım. Vefatının ardından tek kriterim, EMDR alanında uzman bir terapist olmasıydı. Bu şekilde İlkay Hanım’la yollarımız kesişti. Yaklaşık üç aydır kendisiyle terapi sürecindeyim. Geçmeyecek sandığım acım hafifledi, yas sürecinde nefes alabildiğim bir alan açıldı. Gerçekten böyle hissedebileceğimi hiç düşünmemiştim. Her terapi seansı sonrası bir adım daha ilerleyebildiğimi hissediyorum, seanslarımız asla içi boş geçmiyor. İlkay hanım sayesinde yas sürecimin yanı sıra kendimle ilgili farkındalığım arttı, bana farklı bakış açıları kazandırdı. Kendime bile anlatamadığım şeyleri İlkay hanımla çok rahat paylaşabiliyorum, çok rahat hissediyorum, sanki kendi iç sesimle konuşuyor gibi.
Terapistlerle uyumlanmak çok önemli diyor herkes, gerçekten de öyleymiş. Ben terapistimi bulduğumu düşünüyorum.
Hem güler yüzlü, hem sizi derinlemesine anlayan bir terapist arıyorsanız İlkay Hanım'ı şüphesiz tavsiye ederim herkese.• • •
İlkay hocama bipolar depresyon mani kaygı problemlerim için ilac tedavisine ek olarak gitmeye karar verdim. İlkay hocam tedaviye multidispliner olarak hem bilimsel hem de samimi yaklaşan bir psikolog. Bu tür tedavilerde her farklı hasta ve durum için farklı yöntemler gerekir. Hocamın hepsine vakif olması ve uygun olani uygulaması çok etkili oluyor şu ana kadar. İyi ki denk gelmişiz.
• Milea Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
Terapi sürecimde daha önce etik açıdan bazı sorunlarla karşılaştığım için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine İlkay Hanımla tanıştım ve kendisine bu deneyimlerimden de bahsettim. Son derece profesyonel olduğunu ve yargılamadan, yönlendirmeden danışanına eşlik ettiğini daha ilk seanslardan fark edebiliyorsunuz. Özellikle Emdr alanındaki yetkinliği sebebiyle kendisini tercih etmiştim; ancak bütüncül bir bakışla her yönteme hakim olduğu için henüz emdrye başlamadan dahi olumlu yönde gelişmeler yaşadım. Önceden pek çok farklı ve zor teşhisler almışken ve bunları kabullenip üstüme giymişken İlkay Hanım bana aslında tek bir problemim olduğunu ve çözülebileceğini gösterdi. Ben kendisine panik bozukluk ve okb şikayetlerim için başvurmuştum, benzer durumdaki herkese tavsiye ederim.
• Milea Psikoloji • Psikoterapi •
Ş
şü...i
İlkay hanımla panik atak tedavim için online görüşme sağlıyorum. Yaklaşık 2 aydır terapi alıyorum ve tedavimde çok güzel yol kat ettik. Son derece Güleryüzlü, ilgili bir terapist kendisi.
İlkay hanım, iyiki sizinle yollarımız kesişti• Online Danışmanlık • Online Terapi •
e....a
İlkay hanıma 4 ay gitmekteyim. Çocukluğumda yaşadığım olayların şimdiki zamanıma olan etkileri şikayetim ile gittim ve bana terapinin yanı sıra düşüncesel ve davranışsal olarak çok ilgilenen birisidir.
• Milea Psikoloji • Psikoloji Randevusu •
g....ö
ilkay hanım işinde profesyonel ve ilgili, her seans sonrası kendimi daha iyi hissediyorum.
• Online Danışmanlık • Online Terapi •
h...
Çalıştığım şirketin anlaşması olan sigorta aracılığıyla kendisine ulaştım. Odak bozukluğu sebebiyle başvurdum.
- İlkay Hanım'la seanslarımız gerçekten çok verimli geçiyor. Aşmak istediğim konularla ilgili kendisinin yaklaşımları, çözüm yöntemleriyle ilgili bilimsel çalışmaları da açıklaması ve bilgi birikimi gerçekten çok olumlu.
- Çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.• • •
İlkay Kılıçarslan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İlkay Kılıçarslan, Psikoloji. Size İlkay Kılıçarslan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Psikoloji Randevusu, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Dinamik Psikoterapiler, Fobilerden Kurtulmak.
İlkay Kılıçarslan adresi nerede?İlkay Kılıçarslan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Feneryolu Mah. Bağdat Cad. No:125 Emre Apt. Kat:4 Daire:13 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan İlkay Kılıçarslan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, İlkay Kılıçarslan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda İlkay Kılıçarslan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İlkay Kılıçarslan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
İlkay Kılıçarslan hangi dilleri konuşuyor?İlkay Kılıçarslan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
İlkay Kılıçarslan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İlkay Kılıçarslan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İlkay Kılıçarslan hakkında ne düşünüyor?Toplam 67 hasta / danışan, İlkay Kılıçarslan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.