0850 333 0388 Ücret öğren

Uzman Klinik Psikolog  Mert Adil | Yetişkin Psikoterapi Odaklı

Hakkımda

Ben Uzman Psikolog Mert ADİL. Mesleki çalışmalarımı yetişkin psikopatolojisi, yetişkinlik döneminde karşılaşılan psikolojik güçlükler ve psikoterapi süreçleri üzerine yoğunlaştırıyorum. Çalışmalarımı yalnızca 18 yaş ve üzerindeki yetişkin bireylerle sürdürüyor; çocuk ve ergen danışan kabul etmiyorum.

Bu tercihi, çalışma alanımı sınırlandırmaktan çok yetişkin psikolojisi alanında daha fazla derinleşebilmek, danışanlarıma daha odaklı ve nitelikli bir psikoterapi süreci sunabilmek amacıyla benimsiyorum.

Sivas Merkez’de bulunan danışmanlık merkezimde yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyorum. Şehir dışında veya yurt dışında yaşayan yetişkin danışanlarla ise online görüşmeler yürütüyorum.

Eğitim ve Akademik Çalışmalarım

Psikoloji lisans eğitimime 2017 yılında başladım ve eğitimimi üç yıl içinde tamamlayarak 2020 yılında mezun oldum. Biri Klinik Psikoloji alanında olmak üzere iki yüksek lisans derecesine sahibim.

İlk yüksek lisans tez çalışmamda üniversite öğrencilerinde algılanan stres, yaşam doyumu ve uyku kalitesi arasındaki ilişkiyi inceledim. Bu araştırma bilimsel bir kongrede yayımlandı. Lisans döneminde hazırladığım bitirme tezimde de uyku bozuklukları ve uykunun insan psikolojisi üzerindeki etkileri üzerine çalıştım.

Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimimi Nişantaşı Üniversitesi’nde tamamladım. Diğer akademik çalışmamda ise romantik ilişkilerde bağlanma stilleri ile ilişki doyumu arasındaki ilişkiyi kapsamlı bir meta-analiz çalışmasıyla ele aldım.

Akademik çalışmalarım sayesinde kaygı, stres, yaşam doyumu, uyku sorunları, bağlanma örüntüleri ve romantik ilişkiler alanlarındaki bilimsel literatürü klinik uygulamalarla birlikte değerlendirme fırsatı buldum.

Mesleki Deneyimim

Mesleki yolculuğum boyunca farklı kurumlarda ve farklı çalışma koşullarında deneyim kazandım.

Lisans döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Psikiyatri Servisi’nde klinik gözlem ve staj çalışmalarında bulundum. 2023–2024 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Samsun ve Hakkâri/Çukurca’da askerî psikolog ve RDM subayı olarak görev yaptım.

Askerî psikologluk sürecinde yoğun stres, kriz durumları, travmatik yaşantılar, uyum sorunları ve zorlu yaşam koşullarıyla karşılaşan bireylerle çalışma deneyimi kazandım. Bunun yanında çeşitli psikoloji merkezlerinde danışan kabul ettim ve psikoloji alanındaki farklı organizasyonlarda aktif görev aldım.

Hâlen Sivas’taki danışmanlık merkezimde yüz yüze ve online olarak yetişkin danışanlarla çalışıyorum.

Çalışma Biçimim

Psikoterapiyi yalnızca kişinin yaşadıklarını anlattığı bir konuşma süreci olarak görmüyorum. Görüşmelerde danışanın yaşadığı güçlüğün altında bulunan düşünce, duygu, davranış ve ilişki örüntülerini birlikte anlamayı önemsiyorum.

Danışanın günlük yaşamında karşılığı bulunmayan farkındalıkların tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle terapi sürecinde içgörü kazanmanın yanında, günlük hayata aktarılabilecek somut adımların ve davranış değişikliklerinin oluşturulmasına da önem veriyorum.

Çalışmalarımı danışanın ihtiyaçlarına göre yapılandırıyor; gerekli durumlarda psikoeğitim, klinik değerlendirme araçları, seans içi uygulamalar, davranışsal çalışmalar ve seanslar arasında uygulanabilecek çalışmalarla süreci destekliyorum.

Klinik uygulamalarımda bilimsel temelli yaklaşımlar olan:

• Şema Terapi,

• EMDR,

• Bilişsel Davranışçı Terapi,

• Kabul ve Kararlılık Terapisi

yaklaşımlarından bütüncül biçimde yararlanıyorum.

Şema Terapi ve EMDR alanlarında farklı modüllerden oluşan eğitim programlarını tamamladım. Mesleki gelişimimi güncel bilimsel yayınları takip ederek ve deneyimli uzmanlardan aldığım süpervizyonlarla desteklemeyi sürdürüyorum.

Yetişkinlerde Çalıştığım Başlıca Alanlar

Travmatik yaşantılar

Travma çalışmaları klinik pratiğimde önemli bir yere sahiptir. Askerî psikologluk deneyimim sırasında kazandığım kriz yönetimi tecrübesini EMDR, Şema Terapi ve diğer bilimsel psikoterapi yaklaşımlarıyla birleştiriyorum.

Geçmişte yaşanan zorlayıcı olayların bugünkü duygular, ilişkiler, beden tepkileri ve davranışlar üzerindeki etkilerini anlamaya yönelik çalışmalar yürütüyorum.

Kaygı ve anksiyete sorunları

Yoğun kaygı, sürekli kötü bir şey olacakmış hissi, panik belirtileri, sağlık kaygısı, belirsizliğe tahammülsüzlük ve zihinsel olarak sürekli olumsuz ihtimalleri düşünme gibi sorunlarda yapılandırılmış yöntemlerden yararlanıyorum.

Amaç yalnızca kaygıyı geçici olarak azaltmak değil, kaygıyı sürdüren düşünce ve davranış döngülerini birlikte anlamaktır.

Depresif belirtiler

İsteksizlik, umutsuzluk, değersizlik düşünceleri, yaşamdan alınan doyumun azalması, sosyal geri çekilme ve kişinin kendisini sürekli yetersiz hissetmesi gibi konular üzerine çalışıyorum.

Terapi sürecinde depresif belirtilerin yalnızca görünen yönlerine değil, bu belirtilerin altında bulunan yaşam deneyimlerine, düşünce biçimlerine ve tekrarlayan davranış örüntülerine odaklanıyorum.

İlişki problemleri ve bağlanma örüntüleri

Romantik ilişkiler, bağlanma biçimleri ve ilişki doyumu akademik olarak da çalıştığım başlıca alanlar arasındadır.

Terk edilme korkusu, onay ihtiyacı, güven sorunları, kıskançlık, duygusal mesafe, sınır koyamama, partner seçimindeki tekrarlayan örüntüler, ayrılık ve aldatılma sonrası yaşanan duygusal güçlükler üzerine çalışmalar yürütüyorum.

Ayrılık ve ilişki sonlanması süreçlerini yalnızca unutulması gereken bir olay olarak değil; yas, anlamlandırma ve yeniden yapılanma süreci olarak ele alıyorum.

Özgüven, yetersizlik ve kendilik değeri

Kişinin kendisini sürekli başkalarıyla karşılaştırması, yeterince iyi olmadığına inanması, hata yapmaktan yoğun biçimde korkması, hayır diyememesi veya kendi ihtiyaçlarını sürekli geri plana atması gibi sorunlar üzerine çalışıyorum.

Bu süreçlerde kişinin yalnızca daha olumlu düşünmesini değil, kendisine ve ilişkilerine yönelik kökleşmiş örüntülerini fark etmesini amaçlıyorum.

Uyku ve yaşam kalitesi

Lisans ve yüksek lisans çalışmalarımda uyku sorunları, stres ve yaşam doyumu arasındaki ilişkileri inceledim. Klinik görüşmelerde uyku problemlerini yalnızca gece ortaya çıkan bir sorun olarak değil; kaygı, depresif belirtiler, günlük alışkanlıklar, bedensel süreçler ve yaşam koşullarıyla birlikte değerlendiriyorum.

Bilimsel Araştırmalar ve İçerik Çalışmalarım

Klinik çalışmalarımın yanında bilimsel araştırmalar ve psikoloji alanında içerik üretimiyle de ilgileniyorum.

Hâlen “Psikolojik Perspektiften Türk Etiyolojisi ve Epidemiyolojisi” başlıklı araştırmada araştırmacı olarak görev yapıyorum. Bunun yanında psikolojik sorunların toplum tarafından daha doğru anlaşılmasına katkı sağlamak amacıyla bilgilendirici içerikler hazırlıyorum.

Anksiyete, depresyon ve ilişki problemleri üzerine üç ayrı kitap projesi üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum.

Bilimsel araştırmalardan elde edilen bilgileri günlük yaşamdan anlaşılır örneklerle buluşturmayı; psikolojik kavramları insanları etiketlemeden, korkutmadan ve gerçekçi olmayan iyileşme vaatlerinde bulunmadan aktarmayı önemsiyorum.

Görüşme ve Randevu Süreci

Görüşmeler yetişkin danışanın ihtiyaçları, yaşadığı güçlükler ve terapi hedefleri doğrultusunda kişiye özel olarak planlanmaktadır.

Sivas Merkez’de yüz yüze ve uygun koşullarda online görüşme seçenekleri bulunmaktadır. Randevu sisteminden uygun gün ve saatleri inceleyerek görüşme talebi oluşturabilirsiniz.

Yetişkin

• Banka Havalesi

Kabul edilen sigortalar

• Diğer (İade)

Görüşler

Hasta/danışanlar tarafından en çok bahsedilen

• Detaylı açıklamalar
  • Randevuya katılım
  • Tedavinin/danışma sürecinin etkisi
  • H

Mert beye aile danışmanlığı için başvurduk bizi sadece dinlemekle kalmayıp, doğru sorularla gerçekten anlamaya çalışması çok kıymetliydi. Kendimizi rahatça ifade edebildiğimiz, yargılanmadan dinlendiğimiz bir görüşme oldu. Sakin ve anlayışlı yaklaşımı bize güven verdi. görüşmemizden oldukça memnun kaldık

• Psk. Mert Adil Aile Danışmanlığı  •

fa...r

Isteksizlik, erteleme ve hiçbirseyden keyif alamama sorunu yaşıyordum uzun zamandir.Yurt dışında yaşayan birisi olarak sivastaki arkadasimin önerisi ile online destek aldim. seanslarda düzenli ilerleyen bir yapimiz vardı .zaman içinde sorumluluklarimi sürdürmek kendime daha dengeli yaklaşmak ve yeniden harekete geçmek konusunda ilerleme fark ettim , mert beyin yargılamadan açıklayıcı ve net yaklaşımı sürece guvenmemi kolaylastirdi

• Psk. Mert Adil Online Terapi  •

ah...n

Uzun süredir zihnim kötü ihtimalleri gidiyor karar vermekte çok zorlanıyordum daha önce de birçok terapi almama rağmen bu süreci kontrol altına almakta zorluk çekiyordum daha sonrasında iş arkadaşımın önerisi ile mert beye ulaştım bence en büyük fark yapılandırılmış bir süreç içerisinde çok basit anlatım tarzı seansları somut bir zemine oturtmaya yardımcı oldu önce kaygımız nedenini sonrasında sürdüren davranışları da sonrada nasıl değiştirebiliriz bu şekilde ilerledik . Artık hayatimi kayginin talepleri doğrultusunda yaşamamak kendimi uzun zaman sonra özgür hissetmeme neden oldu

• Psk. Mert Adil Bireysel Danışmanlık  •

s ...

Arkadaşımın önerisi ile mert beye ulaştım daha öncedende terapi almış biri olarak ilişkilerde sınır koymayı denediğimde yoğun suçluluk hissesiyordum bana göre seansın en önemli noktasından birisi metaforlar üzerinden durumları anlatması yaşadığım örüntüleri anlamlandırmamda etkili oldu ve sorduğu sorular somut örnekler korkumun ilişkilerde beni nasıl fedakarlığa ittiğini görmemi sağladı bu düşüncenin değişimi hayatımda önemli bir değişim yarattı.

• I

i̇...b

Ayrılık sonrası uzun süre takıntılı kaldığım için toparlanamıyordum Sivasta yetişkin psikoloğu araştırırken ulaştım. Sadece yaşadığım duyguları değil, neden bu kadar zorlandığımın nedenini açıklanması bana büyük farkındalık kazandırdı seans sonrası ödevlerde sürece bir okadar katkı sağlıyor süreç devam ediyor ancak şimdiden önemli farklılıklar hissediyorum

fa...a

İlk seanslarda zorlandım ama bu sürecin bir parçasıymış
    Mert beyin verdiği ödevler en az seanslar kadar etkiliydi.
    Yaklaşık 3 ay içinde özellikle ilişkilerimde aynı hataları tekrar ettiğimi fark ettim ve artık farklı davranabiliyorum.kendime verdiğim değer de aynı zamanda ciddi şekilde değişti

Kl. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ediyorum i

• B

bu...e

Mert Bey bu işi gerçekten isteyerek yapıyor.Danışanlarıyla iletişim halinde kalan onları hızlıca anlayan ve sorunlarına çözüm bulan biri .
    Çözüm odaklı olması ve insanları kendi bilgileriyle zenginlestirmesi takdir edilesi.
    İlk seansta bile insan üzerinde etkisini bırakıyor.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

en...

İş yerinde arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim ayrılık sonrası yaşadığım depresyon sürecinde mert hoca dan destek aldım. Etkili çalışma tarzı var bir matematik sorusu çözer gibi adım adım sorunlarımın ele alınması faydalı oluyor örneklerle ödevlerle anlam çıkarmamı sağlıyor.

• M

m....k

Tahmin ettiğimden daha kısa sürede sonuç aldığım bir iyileşme süreci yaşadım. Özgüven eksikliği yaşıyordum ve kendime olan inancımı yitirmiştim. daha önce bir kaç olumsuz psikolog görüşmem olmuştu arkadaşım hocamızın eski danışanıydı o tavsiye etti. iyiki tanımışım diyebilirim çünkü eleştirilme korkusu, ve hata yapma korkusu hayatımdan bir çok şey alıyordu

f.....

Mert hoca işinin ehli biri olarak sorunların tam kaynağına odaklanıp çözümü kolayca üretebiliyor. Verdiği ödevlerle bunu pekiştirmesi bunun bir ispatı zaten. Problemin ne olduğunu bilmesem de verdiğim örneklerden yola çıkarak onun bana söylemesi sorunu daha anlaşılabilir ve netliğe kavuşturdu.

• Psk. Mert Adil Randevu  •

Kl. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
    Terapi sürecinde yaptığımız şey de tam olarak buydu — sizin anlattıklarınızın arasındaki örüntüleri yakalayıp, problemi görünür kılmak.