Sivas Psikolog ve Online Psikolog Hizmetleri

Uzman Psikolog  Mert ADİL, 2017 yılında başladığı Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimini üç yılda tamamlamıştır. Lisans bitirme tezinde uyku bozuklukları üzerine odaklanmış, bu ilgisini yüksek lisansa taşıyarak 2021 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde “Stres, Yaşam Doyumu ve Uyku Arasındaki İlişki” konulu tezini yazarak uzmanlık unvanını almıştır.

Klinik ve Askeri Deneyim

Lisans döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Psikiyatri Servisi'nde staj yaparak klinik tecrübe edinmiş ve psikoloji temelli etkinlik organizasyonlarında gönüllü olarak aktif görev almıştır. 2023 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri Psikolog ve RDM (Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi) subayı olarak Hakkari Çukurca’da görev yapmıştır. Bu deneyim, danışanlarına çok yönlü ve multidisipliner bir bakış açısıyla yaklaşımını güçlendirmiştir.

Sivas’ta Yüz Yüze ve Online Danışmanlık Seçenekleri

Uzman Psikolog Mert ADİL, Sivas’taki psikoloji ofisinde yüz yüze Danışmanlık hizmeti sunmanın yanı sıra, şehir dışındaki danışanlarına online psikolog olarak da destek sağlamaktadır. Terapi sürecinde Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Şema Terapi, EMDR, ACT (Kabul ve Kararlılık Terapisi), Cinsel Terapi ve Çift Terapisi gibi bilimsel temelli yöntemlere hakim ve özellikle EMDR ile Şema Terapi alanlarında uluslararası akrediteye sahip sertifikalarına sahiptir.

Profesyonel Yaklaşım ve Sürekli Gelişim

Uzman Psikolog Mert ADİL, tüm bu alanlarda multidisipliner ve bütüncül bir yaklaşım benimser. Danışanlarının kendilerini güvende hissedebilecekleri ve derinlemesine keşif yapabilecekleri bir danışmanlık ortamı sunmayı hedefler. Hem Sivas'taki ofisinde hem de online psikolog hizmetlerinde, her bir danışan için etik ilkeler çerçevesinde, bilimsel temelli ve kişiye özel danışmanlık süreçleri yürütmeye önem verir.

Ayrıca, anksiyete, depresyon ve ilişki problemleri üzerine üç ayrı kitap üzerinde çalışmaktadır.

Akademik Araştırma Odak Alanları:

Yaşam Kalitesi ve Psikolojik Sağlamlık:

• Bireysel ve sosyal belirleyicilerin yaşam tatmini üzerindeki etkileri

• Duygusal iyi oluş ile yaşam kalitesi ilişkisi

Stresin Yansımaları:

• Stres algısının bilişsel-emotif süreçlerle etkileşimi

• Günlük yaşamda stres yönetiminin yaşam kalitesine etkisi

Uyku Dinamiği ve İyileşme:

• Uyku kalitesini bozan psikososyal faktörler

• Uyku problemlerinin gündüz işlevselliğe etkisi

Örtülüpınar Mah. İnönü Bulvarı N:38 Daire:4, Sivas 58060

• Sigortası olan hastalar

• Sigortası olan hastalar

Makaleler

• B

Mert Bey bu işi gerçekten isteyerek yapıyor.Danışanlarıyla iletişim halinde kalan onları hızlıca anlayan ve sorunlarına çözüm bulan biri .
    Çözüm odaklı olması ve insanları kendi bilgileriyle zenginlestirmesi takdir edilesi.
    İlk seansta bile insan üzerinde etkisini bırakıyor.

• Online Danışmanlık Online Terapi  •

İş yerinde arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim ayrılık sonrası yaşadığım depresyon sürecinde mert hoca dan destek aldım. Etkili çalışma tarzı var bir matematik sorusu çözer gibi adım adım sorunlarımın ele alınması faydalı oluyor örneklerle ödevlerle anlam çıkarmamı sağlıyor.

• M

Tahmin ettiğimden daha kısa sürede sonuç aldığım bir iyileşme süreci yaşadım. Özgüven eksikliği yaşıyordum ve kendime olan inancımı yitirmiştim. daha önce bir kaç olumsuz psikolog görüşmem olmuştu arkadaşım hocamızın eski danışanıydı o tavsiye etti. iyiki tanımışım diyebilirim çünkü eleştirilme korkusu, ve hata yapma korkusu hayatımdan bir çok şey alıyordu

• F

Mert hoca işinin ehli biri olarak sorunların tam kaynağına odaklanıp çözümü kolayca üretebiliyor. Verdiği ödevlerle bunu pekiştirmesi bunun bir ispatı zaten. Problemin ne olduğunu bilmesem de verdiğim örneklerden yola çıkarak onun bana söylemesi sorunu daha anlaşılabilir ve netliğe kavuşturdu.

• Psk. Mert Adil Randevu  •

Uzm. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
    Terapi sürecinde yaptığımız şey de tam olarak buydu — sizin anlattıklarınızın arasındaki örüntüleri yakalayıp, problemi görünür kılmak.

Sorunlarımı ve konuştuklarını tam yerli yerinde anlıyor ve doğru yere parmak basıp ona göre konuşuyor Mert bey ihtiyacım olan şeyleri doğru bir şekilde bana aktarıyor eksiklerimi ve sorunlarimdaki ana kaynağı kolaylıkla ve hızlıca kavradı gerçekten çok memnunum benim kendimi anlamada bana çok yardımcı oluyor

Uzm. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Terapideki temel hedefim, sorunun yüzeyinde görünen kısmı değil, altındaki dinamiği yakalayabilmektir. Çünkü değişim, nedenin kökünü fark ettiğimizde başlar.

• Y

ilk gitmeye başladığımda depresyon ve anksiyete ile başa çıkamıyordum, korkularım, kaygılarım vardı ve mutsuzdum. Kendisi bunları atlatmam konusunda bana yardımcı oldu. 12 seanslık terapi boyunca kendimi tanımamı, sorunlarımı çözmemi sağladı.

Uzm. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
    Terapi süreci boyunca duygularınızla yüzleşme cesaretiniz ve değişime olan isteğiniz, iyi olmanın temelini oluşturdu.

• B

Sosyal kaygi icin terapi aldim instagram paylasimlarini gorup. Konfor alanimdan cikmama ve bu dusuncenin bana hic bir sey katmadigini nasil beslendigini gosterdi iyiki yollarimiz kesismis.

Uzm. Psk. Mert Adil

geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Sosyal kaygı yaşayan kişilerde en kritik nokta, konfor alanında kalmanın aslında kaygıyı beslediğini görebilmek.

Yorumlari okuyup randevu aldim, iyikide almisim mert bey EMDR alanında başarili bir psikolog sivasta oldugu icin sansli oldugumu dusunuyorum, temkinli ve guven veren tavri var

Uzm. Psk. Mert Adil

Bu güzel yorum için teşekkür ederim. EMDR terapisi, özellikle travma ve yoğun duygusal yüklerin çözülmesinde derin bir fark yaratabiliyor.
    Siz de bu sürece açık, kararlı ve içgörülü bir şekilde yaklaştınız , bu da ilerlememizin en önemli nedeni oldu.

• B

Bugüne kadar çok psikoloğa gittin gerek online veya yüz yüze kaygı hakkındaki makalelerini görüp randevu aldım nokta atışı tespitler ve örneklerle açıklama tarzı var 3 seansta baya ilerleme kat ettik diyebilirim

Uzm. Psk. Mert Adil

Geri bildiriminiz için teşekkür ediyorum.

• G

Hem dinlemeyi hem de ne konuşması gerektiğini çok iyi biliyor hocamız. Verdiği örnekler süreci destekliyor. Üstelik sakin yapılı birisi olması güven verici Size kendinizde göremediğiniz kör noktalarınızı çok net gösterip, problemin ne olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor.

Uzm. Psk. Mert Adil

Geri Bildiriminiz için teşekkür ederim. Terapi sürecinde sadece konuşmak değil, aynı zamanda doğru sorularla fark ettirmek de çok önemli. Kör noktaları görmek bazen en büyük değişimi başlatıyor