1988 yılında İstanbul' da doğdum. Lise eğitimimi Marmara Fen Lisesi' nde tamamladım.2006 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü' ne girdim, 2011 yılında mezun oldum.Lisans eğitimimle beraber Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde Diksiyon eğitimimi tamamladım. Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı'nda başladığım yüksek lisans eğitim programından 2014 yılında mezun olarak "Uzman Diyetisyen" ünvanını aldım ve daha sonrasında Acıbadem Üniversitesi'nde doktora programına başladım ve 2025 yılında mezun oldum.
Çalışma hayatıma Temmuz 2011' de Acıbadem Sağlık Grubu'nda başlayıp 6 yıl aktif olarak klinik, poliklinik ve kurum diyetisyeni olarak çalıştım. “Yeme Bozuklukları” alanında klinik diyetisyen olarak hizmet verdim. ”2011-2017 yılları arasında Şenpiliç'e beslenme danışmanlığı hizmeti verdim. Aynı yıllarda Milliyet Pembenar yazarlığı yaptım. 2017 yılında Florya Liv Hospital'da 2 yıl ayaktan ve yatarak tedavi gören danışanlarımın beslenme programlarını düzenledim. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı boyunca Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Beslenme Eğitimi ve Mesleki Etik” dersi verdim.
2018 yılında Aydın’a taşındım ve 3 yıl boyunca kendi ofisimde danışanlarımı takip ettim ve aynı süre zarfında Ted Ege Koleji'ne menü planlama ve beslenme danışmanlığı hizmeti verdim. Aydın’da Dr.Volkan Arayıcı ile beraber obezite cerrahi operasyonlarını bire bir takip ettim ve ardından İstanbul’a geri dönüş yaptım. 2019 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Beslenme Eğitimi Uzmanlığı sertifikamı aldım. 3 yıldır Ataşehir’deki ofisimde, özellikle obezite, yeme bozuklukları, kilo alma, diyabet, gestasyonel diyabet, çocuklarda obezite, endokrin hastalıklarında beslenme, sindirim hastalıklarında beslenme, kalp hastalıklarında beslenme, karaciğer hastalıklarında beslenme ve sporcu beslenmesi gibi konularda danışmanlık hizmeti vermekteyim.
2020-2024 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde “Yeme Davranış Bozuklukları” dersi verdim. 2022-2023 yılında İstanbul Galata Üniversitesi’nde “Yeme Davranış Bozuklukları” dersi verdim.
Prof. Dr. Muhittin Tayfur ile birlikte " Diyetisyenlik Eğitimi ve Meslek Etiği" nin birinci-ikinci basımı ve " Diyetisyenin Çalışma Rehberi" adlı toplam üç adet kitap yayınlanmıştır.
2021 yılında Doç.Dr. Yahya Ayhan Acar ile birlikte “Konuşma, Ses ve Öksürük Analizi Yazılımı ile Covid-19’a Bağlı Solunum Yolu Hastalıklarının Erken Dönemde Tespiti ve TeleSağlık Hizmetine Entegrasyonu” başlıklı Tübitak projemiz yayınlanmıştır.
2021 yılında Doç.Dr.Müge Arslan editörlüğünde “Fonksiyonel Besinlerin Sağlıktaki Rolü” e-kitap bölümü ve “A’dan Z’ye Endometriozis ve Adenomyozis” kitap bölümü yazarlığı yaptım.
2023 Mart ayında Dr.Öğr.Üyesi Banu Süzen yönetiminde Kapadokya Üniversitesi “Afet Sonrası Acil Beslenme İhtiyaçları ve Koordinasyon Panel ve Çalıştayı” nda görev aldım.
2011 yılında beri Türkiye Diyetisyenler Derneği ve 2016’dan beri European Chrohn’s and Colitis Organisation üyesiyim. 2022 yılından itibaren Acıbadem Rotary Kulübü yönetim kurulu üyesiyim.
- Şişmanlık (Obezite)
- Diyabet (Şeker Hastalığı)
- Kilo Problemi
- Aşırı Kilo Alımı
- Hiperlipidemi
Atatürk Mahallesi, Ertuğrul Gazi Sokak, Metropol İstanbul Sitesi, C1 Blok, Kat:10 D:179, Ataşehir, İstanbul 34758
Diyetisyen Randevusu
Atatürk Mahallesi, Ertuğrul Gazi Sokak, Metropol İstanbul Sitesi, C1 Blok, Kat:10 D:179, İstanbul
Online Görüşme
Çocuk ve Ergenlerde Kilo Kontrolü
Çölyak Hastalığında Beslenme
İnsülin Direnci ve Metabolik Sendrom
se...n
Olcay Hanım, beslenme konusunda pratik deneyimlerini, uzmanlığı ve donanımı ile birleştirerek, danışanının ne istediğini,neye ihtiyacı olduğunu çok iyi tahlil etmekte ve kişiye özel hazırladığı programla adım adım danışanını takip etmektedir. Bizzat kendimde bunu gözlemledim,günlük yaşamımın değişen şartlarını titizlikle değerlendirip bu programı güncelleyerek hedefe ulaşmamı sağladı.iletişimdeki başarısı, güler yüzü, empatisi, mesleğindeki başarısı ile birleşince gerçekten ben aradığım diyetisyeni buldum dedirtti bana. Sayısal veriler çok kıymetli elbette benim için de öyle ancak daha da önemlisi doğru kişiyle doğru şekilde kilo kontrolünü sağlamak, sağlıklı beslenmeyi hayatıma adapte etmek olduğu için bunu Olcay Hanımla hiç sıkılmadan, zorlanmadan yaptım ve başlangıç için 10 kg verdim. Zorlandığım noktalarda, inanılmaz moral motivasyon vererek sürece adapte olmamı sağladı.Beslenme alışkanlıklarımı değiştirirken yeni ve doğru olanları seçmemi sağlayan çok iyi bir danışman.
• Olcay Barış Beslenme ve Eğitim Danışmanlık Merkezi • Kilo Verme Diyetleri •
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok kıymetli sevgili danışanım çok teşekkürler, beraber başardık :)
i...
Olcay Barış'la bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım. Uzun zamandır kendisiyle çalışmaktayım. İlk senelerde düzensiz hayatım dolayısıyla çok verimli olamadım. 2023 yazında şehir dışına çıkınca yine her şey alt üst oldu. Kendim için yeni bir karar verip mide küçültme ameliyatı fikrine girdim ve Olcay Hanım’ı aradım. Kendisinin yardımı ve yönlendirmesiyle bariatrik cerrahi ameliyatına girdim.
Olcay Hanım; güler yüzü, sabrı, muhteşem motivasyonu, her an her saniye ulaşabilme imkanımız, yediğim içtiğim her şeyle ilgilenmesiyle gerçekten diyet yapmak isteyen ya da böyle bir sürece girmek isteyenler için bitmeyen enerjisiyle muhteşem bir yol arkadaşınız oluyor.
Süreç uzun ve zorlu ama her şeyden çok motivasyon gerektiriyor bu nedenle çalıştığınız kişinin sizin hayat düzeninize göre bir diyet düzeni oluşturup, sizin de bunu sürekliliğe almanız gerekiyor ki başarılı bir sonuca ulaşabilelim. Bu nedenle sizin her an yanınızda gibi hissettiren bir yoldaş olduğunda her şey daha kolay oluyor. İyi ki var.• • •
Dr. Dyt. Olcay Barış
Canımsınız, çok teşekkürler sevgili danışanım iyi ki varsınız çok :)
n...
Olcay Hanım'ı yıllar öncesinden tanıyorum. Kendisine başvurduğumda kilom 90'a dayanmıştı, yaklaşık 10 ayda 75 kilo civarına düştüm. Kendisi her daim güler yüzlü, kibar yaklaşımıyla beni daha da motive etti. Kendisini zayıflamak isteyen herkese tavsiye ederim.
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok incesiniz sevgili danışanım çok teşekkürler :)
C
c...
Olcay Hanım'dan ilk 2014 yılında hastanede çalışırken danışmanlık aldım. O yıllarda kilo problemi yaşıyordum. Olcay Hanım'ın danışanlarına karşı ilgi ve alakası müthiştir. O dönem sağlıkla 15 kg verdim, ideal kiloma geldim. Bir sürede koruma programı yapıp bitirdik. Bu süreçte tüm istek ve ihtiyaçlarımı anlayıp ona göre programlar düzenleyip bana sağlıklı nasıl yemek yenilir onu öğretti diyebilirim. Sonrasında aradan 10 yıl geçti, 2024 oldu ve ben yine bir şekilde ideal kilomdan saptım, maalesef. Olcay Hanım'a yazdığımda hemen dönüş yaptı. Yoğunluğumdan dolayı bir araya gelemedik, fakat bu sefer uzaktan bağlantıyla tekrar başladık. Tüm tahlillerimi inceledi, bana süper bir dijital tartı önerdi, süper programlar yaptı ve ben yine sağlıkla ideal kiloma geldim. Bu süreçler öyle kolay olmuyor tabii ama Olcay Hanım'ın işindeki başarısı, insan psikolojisinden anlaması ve motivasyon desteğine programlara uyma azminizde eklendiğinde üstesinden gelinmeyecek kilo kalmıyor.
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok incesiniz sevgili danışanım çok teşekkürler, beraber başardık :)
i....c
Olcay Hanimla calismak cok keyifli ve cok etkili oldu.. sayesinde 7 kilo verdim, iyi gitmedigim haftalarda beni hep cesaretlendirdi. Nezaketi, tatliligi, cozum odakli olmasi, caliskanligi ve mesleki yeterliligiyle daha once arkadaslarima da onerdim ve herkese oneririm.
• Online Görüşme • •
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok incesiniz sevgili danışanım beraber başardık çok teşekkürler :)
s...
Arkadaşımın referansıyla ulaştım. Kilo problemim vardı, kilo vermek için gidiyordum.
Kesinlikle tavsiye ederim, tatlı dili, güler yüzü, bilgisi, desteği, her şeyiyle harika bir uzman. Olcay hanım danışanlarının rahatlığını, konforunu da gözeten bir uzman.
Aynı zamanda asla durmayan, ben oldum demeyen, her zaman kendini geliştiren ve yeni mezun diyetisyen adaylarına da her daim destek veren harika bir uzman.
Olcay hanım iyi ki var, varlığı daim olsun. Nice insanların hayatlarına dokunsun. Dokunduğu her yer güzelleşiyor.• • •
Dr. Dyt. Olcay Barış
Cansınız, çok teşekkürler sevgili danışanım çok mutlu oldum :)
Ş
ş...
Diyetisyenimiz Olcay Hanımla arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım. Her zaman kilodan muzdarip olan bir insandım. Kendisiyle başladığım diyet sürecinde önce bunu diyetten daha çok bir beslenme alışkanlığı olarak hayatıma entegre etti. Dolayısıyla kendimi diyetteymiş gibi bir baskı altında hissetmedim. Bana uygun beslenme planını hazırlarken tüm sağlık geçmişimi ve PCOS gibi kronik rahatsızlığımı her zaman dikkate aldı. Bu titiz çalışmasının sonunda çok güzel sonuçlar aldık. Sağlıklı bir şekilde kilo verdim, sonra hamile kaldım ve bu dönemde de diyetisyenim her zaman yanımdaydı. Sayesinde gebeliği fazla kilo almadan bebeği besleyecek ama bana fazladan kilo aldırıp yormayacak şekilde 9 kg alarak tamamladık. Her zaman ailemizden biri gibi bizi bizden daha çok düşündü. Onu tanımış olmaktan çok mutluyum. Hiç düşünmeden danışanı olup onun güler yüzüyle ve mesleğindeki muazzam tecrübesi ile tanışabilirsiniz.
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok teşekkürler sevgili danışanım iyi ki varsınız :)
b...
Olcay Hocam'a kızımın referansıyla gittim. Zor bir süreçten geçtiğim zamanda bana şifa oldu diyebilirim. Kızımın ısrarı ile gittim pek de diyetten umudum yoktu fakat hocamın pozitif enerjisi beni öyle motive etti ki güle oynaya yiyerek kilolarımı verdim. Doğru sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Hocamın ışığı bana enerji kaynağı oldu diyebilirim. İyi ki tanıdım. Ben diyet yapamam diyen herkese tavsiye ederim hocamı. O bu işi çok iyi yapıyor.
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok teşekkürler sevgili danışanım çok incesiniz :)
C
c...
Olcay Hanım'ın iletişimi, profesyonelliği ve çözüm odaklı yapısı çok etkileyici. Ben hamileliğimde yaşadığım hamilelik şekeri problemi ile kendisine ulaştım. Disiplinli bir şekilde uymam gereken bir listem var olmasına rağmen beni streslendirmeden tam tersi süreci kolaylaştıran bir şekilde bu dönemi atlatmama çok büyük destek oldu. Sonrasında da emzirme döneminde bebeğimin yaşadığı alerjiler sebebiyle beslenmeme dikkat etmem ve çok kısıtlı seçeneklerle beslenmem gerekiyordu. Bu sürece de kendisinin tam desteğiyle devam etmekteyim. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim, ki eşim de kendisinin desteğiyle beslenme programını sürdürmekte.
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok incesiniz sevgili danışanım çok teşekkürler :)
i̇....
Sevgili Olcay Hanımın enerjisi, bilgi ve tecrübesi ile sağlıklı kilo verme sürecim devam ediyor. Olcay Hanımın enerjisi ve pozitifliği, ilgisi bambaşka geldi bana. Aklıma takılan her soruyu sorarım ve kendisi her zaman güzel cevaplar verir. Motivasyon konusunda da kendisi çok yardımcı oldu.
• Online Görüşme • Diyetisyen Randevusu •
Dr. Dyt. Olcay Barış
Çok incesiniz sevgili danışanım çok teşekkürler, ne mutlu bana :)
Olcay Barış isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Olcay Barış, Diyetisyen. Size Olcay Barış tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Kişiye Özel Diyetler, Diyabet Diyeti, Sporcu Beslenmesi, Enteral Beslenme, Randevu, Diyetisyen Randevusu, Kilo Alma Diyetleri, Kilo Verme Diyetleri, Kilo Problemi, Çocuk Beslenmesi.
Olcay Barış adresi nerede?Olcay Barış şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk Mahallesi, Ertuğrul Gazi Sokak, Metropol İstanbul Sitesi, C1 Blok, Kat:10 D:179 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Olcay Barış isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Olcay Barış uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Olcay Barış isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Olcay Barış, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Olcay Barış hangi dilleri konuşuyor?Olcay Barış ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Olcay Barış isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Olcay Barış tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Olcay Barış hakkında ne düşünüyor?Toplam 211 hasta / danışan, Olcay Barış hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.