Mezuniyetinin ardından, 2020-2021 yılları arasında Kütahya’da Kale Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’nde psikolog olarak çalışmıştır. Bu dönemde bireysel değerlendirmeler yapmış ve çeşitli psikolojik hizmetler sunmuştur.
2021-2022 yılları arasında Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nde True Meisha Danışmanlık Merkezi’nde çalışma fırsatı bulmuştur. Burada yetişkin psikoterapisi üzerine uzmanlaşmış ve Tanzanya Ulusal Bankası İnsan Kaynakları Departmanı ile iş birliği yaparak, kurumsal iyilik halini artırmaya yönelik psikolojik stratejiler geliştirmiştir.
Daha sonra askerlik görevini yerine getirmek üzere Türkiye’ye dönen Berkant Uslu, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda yedek subay psikolog olarak görev yapmıştır. Bu görevi sırasında er, erbaş ve rütbeli personellere psikolojik destek sunarak, askeri ortamın dinamikleri içinde psikolojik hizmet sunma konusunda derinlemesine bir anlayış kazanmıştır.
Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra tekrar Tanzanya’ya dönerek True Meisha Danışmanlık Merkezi’ndeki görevine devam etmiştir. Bu dönemde farklı kültürel geçmişlere sahip bireylere psikoterapi hizmeti sunmuş ve bireylerin kültürel uyum süreçlerine destek olmayı amaçlamıştır.
Mart 2024’te Türkiye’ye dönen Uslu, bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uzman öğretici olarak görev almıştır. Bu süreçte özel gereksinimli bireylerle çalışarak özel eğitim alanındaki uzmanlığını genişletmiş ve bu alana olan bağlılığını artırmıştır.
2024 yılında Torbalı’da Renova Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ni kuran Berkant Uslu, yerel topluluğun psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir vizyonla hareket etmektedir. Renova, onun psikolojik danışmanlık alanındaki uzmanlığını topluma fayda sağlamak amacıyla hayata geçirdiği bir girişimdir.
- Şişmanlık (Obezite) ,
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Renova Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ( Psk. Berkant Uslu)
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Psikolojik Sağlamlık Programı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
P
pe...k
Toplum içinde kendimi ifade etmekte zorlanıyordum. Terapide bu kaygılarımın nereden geldiğini gördüm ve bunlarla başa çıkmanın yollarını öğrendim. Şimdi daha rahat hissediyorum
• Renova Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ( Psk. Berkant Uslu) • Psikoloji Randevusu •
Psk. Berkant Uslu
Bu süreçte yaşadığın değişimi duymak gerçekten çok sevindirici. Kendini ifade etmekte yaşadığın güçlüğün kökenine inmek ve bununla başa çıkmayı öğrenmek, büyük bir içsel yolculuk gerektirir. Sen bu yolculuğa cesaretle çıktın ve önemli adımlar attın. Şimdi daha rahat hissediyor olman, bu emeğinin bir yansıması. Kendini olduğun gibi ifade edebilmenin verdiği özgürlük duygusu, hayatının pek çok alanına olumlu yansıyacaktır. Bu ilerleme için seni içtenlikle kutluyorum.
se...n
Yoğun iş temposu beni hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratmıştı. Terapide sınırlar koymanın, kendime zaman ayırmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Terapilerin yardımıyla iş-özel hayat dengesini kurmayı başardım. Kesinlikle tavsite ederim
Psk. Berkant Uslu
Bu farkındalığı kazanmış olman ve hayatına uygulayarak dengeyi sağlaman gerçekten çok kıymetli. Kendine alan açmak, sınırlarını korumak ve iyi oluşuna öncelik vermek; hem iş hayatında hem de özel yaşamında sürdürülebilir bir denge kurmanın temel adımları. Bu süreci kararlılıkla yürüttüğün ve kendin için bu adımları attığın için seni yürekten tebrik ediyorum. Dönüşümüne tanıklık etmek benim için çok değerliydi.
al...ş
Uzun süredir günlük hayatımı etkileyen kaygılarım vardı. Seanslar sayesinde hem bu kaygıları tanımayı hem de onlarla nasıl başa çıkabileceğimi öğrendim. Şimdi kendimi çok daha güçlü ve kontrollü hissediyorum. İyi ki başvurmuşum.
Psk. Berkant Uslu
Senin bu süreci böyle güçlü bir şekilde tamamlamış olman gerçekten çok kıymetli. Kaygılarını tanıyıp onlarla baş etmeyi öğrenmen, içsel gücünü fark etmene de vesile olmuş gibi görünüyor. Bu dönüşümün bir parçası olabilmek benim için de çok anlamlıydı. Bu adımı attığın ve kendin için çaba gösterdiğin için seni tebrik ediyorum. Her zaman yanında olduğumu bilmeni isterim.
Y
y...
Berkant Bey'e odaklanma süreci ile ilgili başvuruda bulundum. 3 aylık bir süreç geçen ay bitti. İlgi alakası, bilgisi ve süreçten çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.
Psk. Berkant Uslu
Sürecinizin, odaklanma sürecindeki deneyiminizin olumlu geçtiğini duymak gerçekten çok sevindirici. İlgi, alaka ve bilgi birikimi ile süreci verimli bir şekilde geçirmeniz, terapinin etkili olduğunu gösteriyor. Süreçten memnun kalmanız ve tavsiye etmeniz, başkalarına da faydalı olabileceğini düşündüğünüz için çok değerli. Güzel geri bildiriminiz için teşekkür ederim!
Ş
ş...
Berkant Bey'e bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Ben çok panik olan biriyim. Bundan şikayetçi olduğum için kendisiyle terapi sürecini başlattık. Berkant Bey'in kendinden emin olması, bu süreci ona teslim etmeme yardımcı oldu. Kendisiyle sürecimiz hala devam ediyor. Terapiye başladığımız ilk andan itibaren kendimdeki değişimleri hem ben hem de yakın çevrem görmeye başladık. Bu sebeple kendisini tüm çevreme tavsiye ettiğim gibi başkalarına da tavsiye ederim.
Psk. Berkant Uslu
Terapi sürecindeki değişimleri fark etmeniz ve kendinizi daha iyi hissetmeye başlamanız gerçekten çok sevindirici. Değişiminizi hem kendinizde hem de çevrenizde gözlemlemek, terapi sürecinin etkili olduğunu gösteriyor. Bu olumlu deneyiminizi çevrenize tavsiye etmeniz, başkalarına da yardımcı olabileceği için çok değerli. Teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim!
O
o...
Yaşadığım bazı olayları atlatmakta güçlük çektiğim için Berkant Bey’e başvurdum. Sürecin bana katkısı çok olumlu oldu, deneyimini belli eden ve söylediği şeylerle yolunuzu aydınlatan birisi Berkant Bey. Bu nedenle, herkese tavsiye ederim.
Psk. Berkant Uslu
Yaşadığınız zorluklarla başa çıkabilmek için bize başvurmanız ve sürecin size olumlu katkı sağlaması gerçekten sevindirici. Yaşadığınız değişim ve ilerlemenizi görmek de oldukça anlamlı. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim, terapi sürecinin herkes için faydalı olabileceğini düşündüğünüz için tavsiye etmeniz de çok değerli!
m...
Kendisine sosyal medyadan ulaştım. Online terapiler aracılığıyla süreci ilerlettik. Geçmişte yaşadığım ve bugünü mü de etkilediğini düşündüğüm sorunları çözüme kavuşturup daha mutlu bir hayat yaşamak istiyordum. Seanslarda geçmişten de bahsetmiş olsak da çoğunlukla şimdiki sorunları daha çok konuştuk ve bunun da faydalı olduğunu düşünüyorum. Terapinin en başında hedef belirleyerek aslında süreci daha somut hale getirdik ve terapi sonuçlandığında bu hedefleri gerçekleştirebildiğimi gördüm.
Psk. Berkant Uslu
Geçmişteki sorunların bugünü etkileyebileceğini fark etmek, terapi sürecinde önemli bir adım. Geçmişi ele almak kadar, şimdiki sorunları çözmek ve hedeflere ulaşmak da çok değerli bir deneyim. Hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizi görmek, terapinin etkili bir şekilde tamamlandığının güzel bir göstergesi. Bu süreçteki çabanız ve başarılarınız için sizi tebrik ederim!
m...
Anksiyetem artmış durumda ve uyku problemlerim başlamıştı. Destek almak istediğimi düşünerek Berkant Bey'e ulaştım, seanslar hakkında benim de birçok bilgim ve fikrim mevcut. O yüzden Berkant Bey'le sürekli görüşmelere devam etme kararı aldık çünkü yaklaşımı hoşuma gitti ve aylar sonra biraz olsun bir nefes aldığımı hissettim. İlgi, alakası ve emekleri için çok memnun kaldım.
Psk. Berkant Uslu
geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi değerli danışanlarla birlikte çalışmak gerçekten çok anlamlı. Anksiyete ve uyku problemleri gibi zorlu süreçleri atlatmanıza yardımcı olabilmek benim için büyük bir memnuniyet kaynağı. İlerleyen zamanlarda da destek almak isterseniz, her zaman burada olduğumu unutmayın. Sağlık yolculuğunuzda en iyi dileklerimle!
he...i
Berkant Bey, anlattığım her şeyi çok dikkatli bir şekilde dinleyip bana anlaşıldığımı hissettirdi. Yaşadığım sorunları biriyle bu kadar rahat paylaşabileceğimi düşünmemiştim. Konuştuklarımız sayesinde farklı bakış açıları kazanıyorum ve şimdiden daha iyi hissetmeye başladığımı belirtebilirim.
• Renova Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ( Psk. Berkant Uslu) • •
Psk. Berkant Uslu
Merhaba, paylaştığınız bu güzel geri bildirim için çok teşekkür ederim. Kendinizi ifade edebilmeniz ve süreç içerisinde farklı bakış açıları kazanmanız, terapinin en değerli adımlarından biridir. Bu yolculukta sizinle çalışmak ve bu olumlu gelişimlere tanıklık etmek benim için çok anlamlı. Güçlü bir şekilde ilerlemeye devam edeceğinize inanıyorum.
m...
Berkant Bey'le gerçekleştirdiğimiz süreçten gayet memnun kaldığımı belirtebilirim. Kendisine bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Gelecek kaygısı sebebiyle başvurdum. Güler yüzlü ve ılıman bir insan. İş yoğunluğum sebebiyle takvimimde çok fazla böyle bir programa yer yoktu. Buna rağmen kendisi, benim programım içerisinde en müsait zamanları tespit ederek bize bir rota çizdi. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim, edeceğim de zaten. Özellikle Torbalı'da böyle bir hizmetin olduğunu bence herkesin bilmesi gerekir.
Psk. Berkant Uslu
Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Gelecek kaygılarınızla ilgili bu süreci birlikte yürütmek benim için de keyifli ve anlamlıydı. Yoğun programınıza rağmen kendinize zaman ayırmanız, değişim ve farkındalık adına attığınız önemli bir adımdı. Torbalı'da bu hizmeti duyurmak konusundaki düşünceleriniz beni ayrıca mutlu etti. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim; bu destek başka bireylerin de benzer adımlar atmasına vesile olabilir. Her zaman buradayım; ihtiyaç duyduğunuzda kapım size açık
Berkant Uslu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Berkant Uslu, Psikoloji. Size Berkant Uslu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Aile Danışmanlığı.
Berkant Uslu adresi nerede?Berkant Uslu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Torbalı
Adresine gitmek zorunda kalmadan Berkant Uslu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Berkant Uslu uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Berkant Uslu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Berkant Uslu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Berkant Uslu hangi dilleri konuşuyor?Berkant Uslu ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Berkant Uslu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Berkant Uslu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Berkant Uslu hakkında ne düşünüyor?Toplam 15 hasta / danışan, Berkant Uslu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Berkant Uslu hangi sigortaları kabul ediyor?Berkant Uslu tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.