Psikoloji daha fazla

İstanbul 3 adres

Yükseköğrenim yolculuğuma makine mühendisliğiyle başladım ancak asıl ilgimin ve entelektüel merakımın sosyal bilimlerde olduğunu fark ederek Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Bölümüne geçiş yaptım. 2012 yılında bu bölümden yüksek onur derecesiyle mezun oldum.

Askerlik hizmetimi, sağlık asteğmen/teğmen rütbesiyle RDM subayı olarak tamamladım. Bu süreçte, her ne kadar terapi formatında olmasa da çok sayıda bireysel görüşme gerçekleştirdim. Gençlerle bağ kurma, güven inşa etme ve dinleme becerilerimi derinleştirme açısından bu dönem oldukça kıymetli bir deneyim sundu.

2019 yılında BDPD onaylı Bilişsel Davranışçı Terapi temel eğitimini, 2021 yılında ise beceri ve uygulama eğitimini tamamladım. Yüksek lisans programı kapsamında süpervizyon sürecimizin başlamasından itibaren aktif olarak klinik görüşmelere devam etmekteyim. 2024 Temmuz ayında, “Riskli Alkol Kullanımı Olan Bireylerde Belirsizliğe Tahammülsüzlük ve Aşerme Arasındaki İlişkiye Duygu Düzenleme Güçlüğünün Etkisi” başlıklı tezimi başarıyla savundum.

Görüşmelerimde ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) yaklaşımını ve yöntemlerini kullanmaktayım. Özellikle kaygı bozuklukları, dürtüsellik ve duygu düzenleme güçlükleri gibi sorunlar üzerinde çalışıyorum.

Yetişkin danışanlarla uzun süreli bireysel terapi pratiğimin yanı sıra çocuk ve ergenlerle çalışma alanımı da geliştirmekteyim. Bu bağlamda MOXO dikkat testi ve Attentioner dikkat eğitimi uygulayıcısıyım. Küçük yaş gruplarında ise çocuk merkezli oyun temelli yaklaşımı önceliyorum.

Şenlikköy Mah. Yamaç Sk. No 24/1 Daire:1, Bakırköy, İstanbul 34153

• Sigortası olan hastalar

Aziz Mahmut Hüdayi, Halk Cd. No:14 Kat:2, Üsküdar, İstanbul 34672

Karagümrük, Çınarlı Bostan Sokak, No: 8, Fatih, İstanbul 34093

• R

Tavsiye üzerine başladığım bu süreçten gerçekten çok memnun kaldım. Seanslar boyunca düşünce kalıplarımı fark etmeyi ve onları daha gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi öğrendim. BDT süreciyle birlikte olumsuz otomatik düşüncelerimi yakalayabiliyor ve daha sağlıklı alternatifler geliştirebiliyorum. Seanslar oldukça öğretici ve farkındalık kazandırıcı geçiyor. Alanında bilgili ve sabırlı bir terapist. Ben de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

• K

Metin Hoca ile yaklaşık 1 yıldır görüşüyorum ve bir tanıdığım vasıtasıyla ulaştım. Ailevi sorunlardan dolayı ve aklıma takılan bazı konulardan dolayı başvurdum. Hocam beni dinliyor ve konuyu anladıktan sonra bana yapabileceğim şeyleri söylüyor. Kendisiyle görüşmekten dolayı mutluyum. Çevremdeki insanlara memnun olduğumdan dolayı tavsiye ediyorum.

Uzm. Kl. Psk. Metin Bosnalı

Kıymetli görüşleriniz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Her danışanın kendi koşulları ve yaşamda maruz kaldığı stres düzeyleri bambaşka. Sizinle özel ve çok zorlu şartlar altında, yine güveniniz ve talebiniz doğrultusunda istişari görüşmeler de yapıyor ve seçenekleri birlikte değerlendiriyoruz.

Bunun haricinde yaşamlarına ilişkin karar ve değerlendirme süreçleri tamamen danışanlarıma aittir ve iyi bir terapist, danışanın kendi başına problem çözme becerisi kazanmasını ve danışanını bu noktada desteklemeyi önceler.

Sürecin sonunda bu noktaya varabilmek başlıca hedefimiz ve önceliğimiz olacaktır.

Psikoloğumuz Metin Bey'le arkadaşım vasıtasıyla tanıştık. Kızımın sinirli davranışları ve öfkeli halleri yüzünden danışanı olmuştuk. Kızımla yalnız terapiler ve aile oturumları yaptık. Çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Tabii kızımızın vesilesiyle biz de terapilerden yararlandık. Bulunduğum ortamlarda sık sık kendisinden bahsediyorum ve tavsiye ediyorum. Metin Bey'in destekleriyle kızımızla ilişkilerimizde çok güzel yol aldık.

• B

Özgüven eksikliği nedeniyle başvurdum. 4-5 aydır seanslar faydalı geçiyor, bana faydası oluyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Metin Bey'in geri dönüşleri çok hızlı, bu benim için çok önemli. Destekleyici bir uzman, ben memnunum kendisinden.

•  •

Metin Bey'e Doktor Takvimi'nden ulaştım. Kişisel ve ailevi meseleler sebebiyle başvurdum. Metin Hoca gibi bir psikolog ile tanıştıktan sonra başımdan geçen sıkıntılı süreçte bir gemi kaptanı misali limana sağ salim yanaştırabildik gemiyi. İyi ki hocamı tanımışım, çok mutluyum onu tanıdığıma. Her şey çok iyiydi.

• F

Metin Bey'le sosyal medya aracılığıyla karşılaştım.
    Uzun süredir strese bağlı kaygı ve ikincil depresyon sorunu ile mücadele ediyordum. Daha önce farklı terapistlerle bilişsel davranışçı terapi dahil birçok yöntemi denedim fakat beni çok yıpratan bu sorunlar senelerce devam etti. İlk defa bu kadar özenli, açıklayıcı, motive edici ve doğru formulasyon kuran bir terapistle karşılaştım. Bu kadar fayda gördüğüm, işinin ehli bir terapisti gönül rahatlığıyla ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum.

•  •

Hocamızla yürüttüğümüz BDT sürecimiz çok iyi gidiyor. Seanslarda çok sakin, yargılamayan ve güven veren bir tavrı var; bu sayede kendimi rahatça ifade edebildim. Düşünce-kayıt formları, davranış denemeleri ve küçük ev ödevleriyle somut adımlar atıyoruz. Her görüşmede net hedefler belirliyor, bir önceki haftanın notlarını birlikte değerlendirip somut örnekler üzerinden ilerliyoruz; bu da değişimi ölçmeme yardımcı oluyor.

• Online Danışmanlık Randevu  •

Çocuğumun anksiyete ve kaygı bozukluğu vardı. Bu sebepten dolayı başvurduk. Seanslardan iyi sonuçlar aldığımız için ben de ayrı seanslara katılıyorum. Bende olumlu sonuçlar alıyorum. Memnunuz kendisinden. İlgisi ve alakası çok güzel. Yazıp aradığım zaman cevap alabiliyorum. Herkese tavsiye ederim.

Uzm. Kl. Psk. Metin Bosnalı

Değerli görüşleriniz ve güveniniz için teşekkür eder bu vesile ile bu konuya açıklık getirmek isterim:
    Özellikle gençler ve çocuklarda aile sistemi sorunların hem oluşmasında hem çözümünde çok önemli bir yer tutmaktadır. Aile içi iletişimin niteliği, her bir ferdinin iyilik halinin korunmasında ve sorunlarla başa çıkmasında tek başına belirleyici değilse bile başat etkenlerden biridir.

Bu yüzden birincil danışan hala genç/çocuk olmak kaydıyla yeri geldiğinde ebeveynle de bazen bireysel bazen ortak görüşmeler gerçekleştirilir. Sizinle yaptığımız görüşmeler de bu mahiyettedir.

• P

Ben tavsiye üzerine ulaştım kendisine. Depresyon sebebiyle başvurdum. Metin Bey'le sürecimiz güzel geçiyor, iyi hissediyorum ve çok memnunum. Herkese tavsiye ederim tabii ki...

•  •

Metin Hocamızla 10’dan fazla seans gerçekleştirdik. Kendisi güler yüzlü, iletişimi kuvvetli ve samimi bir uzman. Mizahi yaklaşımıyla seansları daha rahat geçirmemizi sağlıyor. Ben, aile içi iletişim sorunlarım için destek aldım ve bu süreçte kendisinin katkısıyla olumlu değişimler yaşadım. Hayatımdaki bu olumlu değişiklikler günlük yaşantıma da yansıdı.

• Psk. Metin Bosnalı Aile İçi İletişim Sorunları  •